Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, manžel má na zádech tohle, podle fotek na netu si myslím, že je to pásový opar. Co teď musí k doktorovi? V článku stojí, že ihned a klidně i na pohotovost. On nikam jít nechce
![]()
Myslim, ze ano.Na pohotovost bych nesla, antivirotika se davaj malokdy, staci jen neco k mazani. Vlastne zitra je svatek, tak radeji at si zajde dnes.
Vypadá to na pásový opar. Manžel ho měl nedávno, ale prý bolest taková, že tak jak nechodí k doktorům, tak tohle ho tam dohnalo.
@lovesmile píše:
Vypadá to na pásový opar. Manžel ho měl nedávno, ale prý bolest taková, že tak jak nechodí k doktorům, tak tohle ho tam dohnalo.
Mě taky pásový opar strašně bolel - nejdříve mě prá dní bolelo to místo, kde se pak opar udělal a bez léků na bolest (několik dní třikrát denně) jsem to nezvládala…
@viky23 bolí ho to???
@viky23 pásový opar hodně bolí, takže bych zamířila k dr.. Jinak majzla na to, bo je to infekční - hlavně může okolí chytnout neštovice ![]()
Namazala jsem mu to mastí z konopí, to jsem ale ještě nevěděla co to je, doufám, že to teď nedostanu taky
stěžoval si že ho bolí kůže, tohle má nad zadkem, ale bolí ho i na nohou a na břiše…takže asi se mu to ještě rozleze podle mě
žijem v rakousku tady svátek zítra není, myslíte že stačí, když si zajde zítra k doktorovi?? jestli ho tam dokopu ![]()
@Eemii píše:
Myslim, ze ano.Na pohotovost bych nesla, antivirotika se davaj malokdy, staci jen neco k mazani. Vlastne zitra je svatek, tak radeji at si zajde dnes.
Dostala jsem antivirotika - v tabletách… i mastičku…
Ja bych si naopak antivirotiak vydupala (napr. valtrex - me zabral temer okamzite - po nekolika hodinach se zastavilo a zacalo ustupovat) nez se to rozjede… to bych neprala ani uhlavnimu nepriteli
@viky23 píše:
Namazala jsem mu to mastí z konopí, to jsem ale ještě nevěděla co to je, doufám, že to teď nedostanu takystěžoval si že ho bolí kůže, tohle má nad zadkem, ale bolí ho i na nohou a na břiše…takže asi se mu to ještě rozleze podle mě
žijem v rakousku tady svátek zítra není, myslíte že stačí, když si zajde zítra k doktorovi?? jestli ho tam dokopu
stačí ![]()
@viky23 píše:
No já neštovice ještě neměla, malá je naštěstí očkovaná…
pak bych se bála hlavně těch neštovic
může je chytnout i malá, očkování není 100 % ochrana ![]()
@viky23 ja bych teda sla hned (ja jsem ostatne na pohotovost sla s timto uz 2×… vzdycky jsem dostala antivirotika a byl klid)
Myslím si, že ano, ale nejsem dr.
Ať není manžel ignorant (ohl. vás) a zajde si na pohotovost..
@Deníííí píše:
Myslím si, že ano, ale nejsem dr.Ať není manžel ignorant (ohl. vás) a zajde si na pohotovost..
presne tak…ohrozuje tebe i malou (i kdyz je ockovana)