Je to pro otce fér?

27.7.16 13:29

Je to pro Otce fér ?

Před časem jsem se odstěhoval od manželky (na její žádost = vyhrožování, že pokud neodejdu neuvidím děti, nebo si něco udělá). Prý jako na zkoušku, ale manželka má jasno a jen mi maže med kolem pusy. Dvě děti (2 a 3 roky)
Obávám se, že brzy přijde rozvod a s tím samozřejmě strach o děti. Vzhledem k tomu jak se manželka chová, nevidím z její strany žádnou ochotu se domluvit.
Přijde mi to nespravedlivé. Dřív jsem trávil s dětmi celá odpoledne, koupal je, chystal večeře a četl pohádky. Teď mě čekají osamělé večery, bez možnosti předávat prostřednictvím těch malých a přece tak významných rituálů svým malým andílkům lásku, bez možnosti být vedle nich a koukat se, jak rostou, zachytit každou jemnou nuanci jejich zrání, podpořit je a spolu s nimi znovuobjevovat svět. Často brečím ve svém „novém“ bytě, nestydím se za to. Jako otec nesedím na kanapi, nebuzeruji rodinu. Měl jsem dvě zaměstnání a zároveň se něžně snažil starat o svoji manželku i děti. A bylo mi to k ničemu. Když se bude lámat chleba nikdo neocení, že mám se svými dětmi krásný vztah, že je troufám si říci jsem laskavý a vlídný a moc moc chci trávit s dětmi svůj čas.

Nemáte někdo nějaké zkušenosti, vím že především je to o domluvě rodičů. Ale když jedna strana (manželka) prostě nechce, co má dělat otec, který děti miluje, vždy dělal vše co mohl. A všude čtu, že pokud manželka nefetuje, nebo přímo nechce tak děti jsou víceméně svěřeny jí. Takže otec ať miluje jak miluje tak stejně je odsunut. To mi přijde nefér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.7.16 13:36

@Tatobudsnama Tak pokud bude rozvod a máš svůj byt, zařiď jej hezky bij se o děti - minimálně střídavou péči. Jsou sice ještě malé, ale pokud je miluješ, vyzvedneš si je, a budeš dělat co dosud (čtení pohádek atd), jen budou rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.7.16 13:37

Zkusit navrhnout střídavou peci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
27.7.16 13:38

@Tatobudsnama k soudu a požádat si o střídavou péči, děti už jsou celkem velké, pokud budou chodit do školky a bydlíte ve stejném městě, neměl by to být problém. Jsou to i tvé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 13:40

Když já tu střídavku nějak nevím. Nějak mám pocit, že by děti pořád měli batůžek na zádech a chodili by sem a tam. Jedině si najít podnájem co nejlblíž, ale to se ne vždy povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10728
27.7.16 13:42
@Tatobudsnama píše:
Když já tu střídavku nějak nevím. Nějak mám pocit, že by děti pořád měli batůžek na zádech a chodili by sem a tam. Jedině si najít podnájem co nejlblíž, ale to se ne vždy povede.

Stridavka je ok pro rodice, ne pro deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 13:44

Nemělo by to být spíš ok pro děti? :) Upřímně tak jak jsem proti ní byl tak teď si to připouštím. Omlouvám se za možná trošku zmatečné psaní. To jsou emoce a myšlenky, protože je to čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
27.7.16 14:08

Pokud se se ženou nedá rozumně domluvit a ty se chceš často vídat s dětma, tak bych volila kvalitního právnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
27.7.16 14:23

Tak ale zacni nejak resit rozvod a ruzne svereni deti a predbezne opatreni a dodrzuj to, aby bylo videt, ze mas zajem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
27.7.16 14:25
@Gosi píše:
Tak ale zacni nejak resit rozvod a ruzne svereni deti a predbezne opatreni a dodrzuj to, aby bylo videt, ze mas zajem…

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.16 15:03
@Tatobudsnama píše:

Uplne se mi svira srdce nad tatou jako ty, vazne. Ano svet je strasne nedpravedlivy. A kdyz pak jeste ctu od utrapeneho taty, ze mysli na deti a stridavka je mu proti srsti, tak mi to srdce nad takovym tatou useda jeste vic. Ano stridavka neni pro deti dobra a jsou malinke a tyden bez mamy je v jejich vtydnoc. Nicmene, pokud s manzelkou neni domluva a v budoucnu nebude, zkus tu stridavku vybojovat. Pak ty deti muzes mit a mohla by pak s manzelkou domluva byt, ze treba v tvem tydnu si je nechas dva dny, pak ji je na dva dny das, pak si je zase v patek vezmes, proste stridavka, ale s tim, ze holt ty budes rozumejjsi v tom exvztahu a holt to budes ty, kdo bude vic myslet na deti. Je mi to lito, ale bud jak bud, bojujj za vas vztah a styk, nenechej se nicim odradit a zlomit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.16 15:07

A jeyte, pokud ti je ted odmita dat, jdi na ospod, nahlas to tam, pidej si k soudu predbezne opatreni, ze ti manzelka brani ve styku, navrhni u soudu prozatimni upravu, jak bys je chtel vidat s oduvodnenim, ze je ti braneno ve styku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152142
27.7.16 15:12
@Tatobudsnama píše:

Vidím že máš rozum a myslíš na děti. Střídavka ale nemusí byt tyden a týden. Ale to by ti asi funfovaněji poradil „canaglia“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 15:13

Já pořád věřím, že se nakonec domluvíme. Možná jsem sobec, ale vídat děti 2× - 3× v týdnu nebo si je brát jednou za 14 dní na víkendy. To je prostě málo a na to doufám nikdy nepřistoupím. Upřímně. Nestačí mi ani 7 dní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 15:16
@Anna766 píše:
Vidím že máš rozum a myslíš na děti. Střídavka ale nemusí byt tyden a týden. Ale to by ti asi funfovaněji poradil „canaglia“.

Myslím jen na děti, a proto to bolí nejvíc. Vím že o něco přijdu, o něco co nechci. Tím myslím ten čas s dětmi a ten pohled když je vidíš usínat a když natahujou ruku aby tě chytli a rána když zase rozcuchaní lezou k tobě do postele. Táta by měl být u dětí „stále“ když je potřeba. Být na blízku. Ale to kvůli ženské, která zřejmě v životě něco zameškala a teď se to snaží dohnat zřejmě končí. Nezbývá než být nejlepším tátou a parťákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna