Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje dcera měla presne to same a byla to reakce na BKM. Objevilo se to s přechodem na UM. Do te doby v poradku (6m). Starsi syn ma slabou ABKM doteď. Taky mu stacilo HA, ale dcera musi byt na nutrilon allergy care.
Vycistila se asi 2tydny po nasazení. (Mazala jsem ji tekutym pudrem tanno herma lotion a hodne to pomohlo zhojeni)
Přeju, at jste brzy ok - je to nepříjemný.
Co jde podle fotek poznat, tak spíš buď alergie nebo normální ekzém, atopický to nebude. Syn trpí na ekzémy od cca 3 měsíců, nejhorší je jaro, podzim, v létě chlorovaná voda, pak Mikuláš a velikonoce ( zhoršuje mu to čokoláda ). Je to boj, ale hlavní je vychytat, co pomůže.
@kkkristynka @myskalucka děkuji moc za zprávy, právě taky začínám podezřívat BKM
dnes zkusíme HA mlíko snad zabere ![]()
@kkkristynka malý mi snášel i rohlíky, jogurty až časem apod. jak je to prosím u tvé malé teď? Jinak snášela UM od měsíce
Až teď se tohle objevilo ![]()
já mažu biodermou a koupu v ovesné koupeli
@myskalucka přeju ať vám to zcela vymizí. Je rozdíl v ekzému oproti atopickému?
No nikdy mu to nezacinalo na obličeji a většinou jsou to špice svědivá suchá místa, někdy jen pupinky, mívá to klasika pod koleny a na zápěstí ( to jsem jako dítě měla i já a AE to nebyl
), má prostě hodně citlivou pokožku, suchou, takže musíme hodně mazat, když nemazeme, tak ho začne ta kůže svědit a rozdrbe si to, na svědění máme aerius. Mám i kortikoidy, ale snažíme se používat spíš ichtiove masti ( ichtamo ), to na to taky pomáhá. Prostě AE vypadá malinko jinak
. Ale bohužel se může stát, že to do AE přejde
.
@myskalucka toho se i bojím, proto zkusíme to HA a taky záleží co dr. řekne
zase trošku doufám, že být to AE tak by to bylo možná horší a tak rychle se to nespravilo nebo jo? ![]()
@myskalucka bobek, kolik teď má? Ono prý to ve většině případů vymizí a buď se to vrátí nebo ne
malou to naštěstí nesvědí, ale má krupičku trochu i na čele, když má ovoce nebo oběd, tak se mit o zdá, že to ustupuje, napije se UM a víc to zareaguje ![]()
Mala mela prave tuhle vyrazku a do toho se ji pak udelaly suchy fleky jako AE, ale na netypickych mistech…doktorka taky nevedela.
Dceri je 8,5mesice, takze stale jsme na nutrilonu allergy care bez BKM. Vcera mela zas po dvou mesicich klidu trochu vyrazku…tak budu patrat, jestli je to realce na nejaky jidlo. Kazdopadne zvlada v pohode kozi jogurty, takze z toho mam radost. A ovoce ji vzdy trochu prevarim - jakoze nedostane cerstve nastouhane jablko, ale nejdrive ho necham trochu povarit a az pak ji ho davam. Neni to tak agresivni a pomaha to zklidneni tech koznich projevu. (Delala jsem to tenkrat i u kluka a pomahalo to)@Anonymní píše:
@kkkristynka @myskalucka děkuji moc za zprávy, právě taky začínám podezřívat BKMdnes zkusíme HA mlíko snad zabere
@kkkristynka malý mi snášel i rohlíky, jogurty až časem apod. jak je to prosím u tvé malé teď? Jinak snášela UM od měsíceAž teď se tohle objevilo
já mažu biodermou a koupu v ovesné koupeli
@kkkristynka a netypické místa jako jaké? Malý právě průjmoval až po roce, do té doby vše ok
ve třech mu alergie zmizela, ale když to více přežene s mléčným, tak ho to trochu rozhodí, takže ví, že bude chvíli dieta
ona se neosypává
Tak jsem se práskla ![]()
jinak jste začli hned s allergy care nebo prvně HA?
@Anonymní píše:
@myskalucka bobek, kolik teď má? Ono prý to ve většině případů vymizí a buď se to vrátí nebo nemalou to naštěstí nesvědí, ale má krupičku trochu i na čele, když má ovoce nebo oběd, tak se mit o zdá, že to ustupuje, napije se UM a víc to zareaguje
Je mu 2 roky a 4 měsíce, takže s tím bojujeme už 2 roky. Jsou dny, kdy je to dobré a dny, kdy jsem zoufalá ( když " sežral" stromeček za 2 dny a pak se vnoci mohl udrbat
, to už jsem věděla, že to už sami doma nedáme a dostal ten aerius ). Doufám, že mu to jednou zmizí, problem je, že na ekzémy jsme trpěli s chlapem oba, tak to bohužel odnesl syn, starší dcera je v pohodě.
@myskalucka jako že vám to zcela vymizí? Pořád je naděje, že ano
a vůbec si nevyčítej, že sáhneš po Aerius
Milé maminky,
témat na atopický ekzém je tu hodně, ale prosím, co máte zkušenosti, jedná se i u nás o AE? Máme půl roku, kdy jsem si myslela, že nám před dvěma týdny vyskočily potničky, hlavně na bříšku. Sešlo se růst zoubků, zaváděli jsme třetí den nové jídlo, do toho vedra. Jenže i když se to za týden krásně „zahojilo“ pořád nejsme čistí. Jsme bohužel na UM. Ekzémy a alergie nebyly. Jen tedy sourozenec měl slabou ABKM, stačilo mu HA mlíko a časem snese už vše a má negativní výsledky. K dr. jdeme v pondělí, teď tam je záskok. Je to prosím tedy ekzém?