Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Synovi na alregologii zjistili mj. alergii na roztoče a doporučili tyhle povlaky. Máte někdo zkušenost? Nerada bych vyhodila tisíce za něco, co nefunguje, nebo šustí… ![]()
Pročetla jsem už celkem dost informací a spíš se mi zdá rozumnější koupit ty povlaky než soustavně prát deku/polštář a matraci vynechat, přičemž ta je prý nejhorší.
Kdo máte zkušenost, prosím o radu: Pristine/ProtecSom/nanoSPACE/něco jiného? Díííky! ![]()
Ahoj, my máme myslím povlaky Protecsom, objednáno na proalergiky.cz Synovi také zjistili alergii na roztoče. Objednala jsme sadů povlaků (polštář, přikrývka, matrace) a i jejich polštář a peřinu (teď mají i akci). Zakoupila jsem u nich i sprej proti roztočům a občas postříkám a následně vysaji sedačku. Syn alergii neměl nějak velkou, ale po roce od užívání byl následný test na roztoče negativní a je to již tři roky a stále bez alergie, takže snad to vážně funguje. Ale nemám dobrou zkušenost s povlakem na peřinu, je hrozně tuhý, těžký, spát pod ním bylo jako pod prknem, takže my ho nakonec přestali používat. Teď jsem objednávala další povlaky pro dceru a jí jsem už rovnou povlak na peřinu vynechala. Máme jen na matraci a polštář. Petra
To právě teď řeším a nevím… Je zajímavé že povlaky a nanobavlna od nanospace by měla být vlastně nejlepší věc na trhu pro alergiky vůbec a mě to ani pediatr ani alergolog nedoporučili… tak čemu má člověk věřit? Zatím jsme nic nekoupili, ale musím to řešit co nejdříve…
@tanyya píše:
To právě teď řeším a nevím… Je zajímavé že povlaky a nanobavlna od nanospace by měla být vlastně nejlepší věc na trhu pro alergiky vůbec a mě to ani pediatr ani alergolog nedoporučili… tak čemu má člověk věřit? Zatím jsme nic nekoupili, ale musím to řešit co nejdříve…
NanoSPACE je na trhu pokud vím krátce, mají ale skvělé výsledky. To, že ti je lékař nedoporučil, může být proto, že lékaři doporučují především to, co jim klade na srdce farmaceutická lobby nebo jiné smlouvy, které mají s velkými firmami. nanoSPACE za to je menší česká firma, která působí pouze u nás na trhu.
My máme od nich jak povlaky na matraci, tak přikrývky a polštáře. Nanobavlnu jsem nezkoušela, s tou přišli tento rok a je na mě drazší, ale mělo by to nahradit povlaky.
Jsem s tím moc spokojená.
Diskuze má trochu starší datum, tak zkouším znova…
Byla bych ráda a doufám, že se sejde více názorů…
Dcera má alergii na roztoče stále větší, je dost medikovaná a musí používat i kortikoidy do nosu, které ani moc nepomáhají. Celou noc kýchá, smrká, pálí a svědí ji oči, má pořád kruhy pod očima z nekvalitního spánku. Bude mít od září vakcinaci proti roztočům, protože se jí to stále zhoršuje.
Vím, že musím v pokojíčku udělat další krok… Postel jsem zatím jen často převlékala, ale už to nestačí. Efekt nulový.
Chci proto zkusit koupit bariérové povlaky proti roztočům. Vzhledem k ceně se mi nejvíce líbí Nanospace.
Najde se více uživatelů, kteří mají s Nanospace zkušenosti? Napište prosím ![]()
Maji je snad i v Tchibo a pak na netu za cca 1000,– jsem kupovala potah na matraci. Pokud to cenove odpovida, tak to bude stejna znacka a je to o poznání lepsi. Pak jsem jeste kupovala na polstar a perinu.
Take se přidávam zajimali by me recenze ale u toho co jsme vyčetla pujdu do nanospace chci poritidit povlaky na perinu polstar a matraci manzel je alergicky na roztoce a skrabe se celou noc zhorsuje mu to ekzem…u protectsom je nevyhoda ta perina takze ja pujdu do nanospace snad to bude ok