Je to tetanie?

57
25.4.14 09:03

Je to tetanie?

Ahoj holky,
možná znáte nemoc zvanou tetanii. Potřebovala bych poradit.
Moje maminka se na ní léčí, a tak mě napadlo, že by to mohlo být dědičné,
a že je to taky můj problém. Poslední dobou se mi totiž dost potí ruce, a hlavně mě přes den strašně bolí hlava, je to spíš takový tlak v hlavě, takové i nesoustředění. Přitom se snažím dost pít, stravu mám v pořádku, na jiné nemoce ani alergie netrpím. Jen mám skoliozu páteře, ale to už od malička.
Možná tu bude někdo, kdo by mi mohl poradit. děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2359
25.4.14 09:29

A co jako první pomoc zkusit nějaký doplněk s hořčíkem a vápníkem? Podle toho co o téhle nemoci vím je tetánie právě způsobená nízkou hladinou těchhle minerálů v krvi. Jestli může být dědičná to nevím.
Taky mám občas stavy že mě v noci berou křeče do nohou a pomůže mi hořčík :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
25.4.14 09:57

Určitě bych vyzkoušela ten hořčík pokud nezabere tak lékaře. U nás má tetanii dcera a projevuje se ji to brněním končetin a migrenama, motá se ji hlava a když nemá včas hořčík tak ji přestávají fungovat končetiny. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.4.14 10:01

Doplním to ještě o něco, ráno jsem měla i jednu chvíli návaly horka,.. je to takové z ničeho nic, samozřejmě si na neurologii zajdu co nejdříve. Nejprve si teda zkusím koupit hořčík. Snad by to pomohlo.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
25.4.14 10:37

No mi se to projevuje tak že mi začne brnět obličej a končetiny, návaly horka, stmívá se mi před očima a je mi mdlo. Zatím to vždycky rozdýchám, omdlela jsem za spoustu let jen dvakrát :) Příznaků je spousty jestli se necítíš dobře tak zajdi k lékaři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.4.14 10:51

Zajdu pro jistotu, zřejmě s tím budu muset na neurologii, že? Kde by mi hned měli zjistit zda se jedná o tetanii či ne. Já spíš myslím, že ano.. už kvůli těm příznakům, a tím, že tím trpí i moje maminka, ale uvidíme teda. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
25.4.14 11:25

No mi třeba na to přišli na kardiologii. No já bych zašla za obvoďákem a řekla mu co mám za problémy a on ti dá když tak doporučení k odbornému lékaři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
25.4.14 11:50

@Mishel1 zajdi si k obvodnímu. Udělá ti vyšetření krve a pošle tě v případě potřeby dál. Jinak než z krve se to asi poznat nedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
25.4.14 12:43

@Akras2 nám to z krve nezjistili, dělali nám EMG vyšetření a z toho vyšlo že ji má hodně silnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
25.4.14 16:29

Ok, jsem jen laik. Vím jen že EMG se někdy dělá u karpálů. Neurologa bych volila jako druhou volbu po praktikovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí