Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
u nas rozhodne ne.
mame dcery 13 a 9 a ted 9mes. syna. Nespi, je uknourany, narocny… ale moc moc ho milujeme
Neplatí ani jedno z tvých tvrzení.
Každé dítě je jiné, jeho pořadí narození ani rychlost plození nemá žádný vliv na jeho povahu a osobnost. Moje třetí je třeba mega divočák.
Já nad tím taky dumám, protože kdyby mi někdo zaručil, že bude třetí dítě jako ty první dvě, tj, dobře spí a dobře jedí (uznávám, mladší jsou jen tři měsíce ale zatím to vypadá dobře) , tak do třetího půjdu za dva roky bez váhání, ale co když to bude věčně uřvaný a nespokojený unuděný tvor jako je moje neteř ![]()
No u kamarádky jo, ale že by to platilo na 100%, to si nemyslím.
Ona říká, že je to tím, že u prvních dělala tu chybu, že se jim příliš věnovala a přizpůsobovala, teď na to nemá prostor a dítě si muselo zvyknout na „tvrdší“ režim.
já to mám ob - první dítě hodné, druhé divočák, třetí hodné, čtvrté divočák atd
Ale je to náhoda, obecně bych pořadí dětí nepřikládala až takový důraz
Nevím a zkoušet to nejspíš nebudu, dvě děti a obě spíš za trest.. ![]()
@Sany80s Tak já tenhle tvrdší režim nastolila i u prvorozeného (měli jsme štěňátka když mu byly 4 měsíce, tak nebyla jiná možnost) a je pravda, že je asi stejně samostatný jako byl synovec v 6 letech. Zrovna dneska ráno mě dostal tím, že chtěl napít, tak vyndal skleničku z myčky, přistrčil si stoličku ke dřezu a nalil si vodu, sice teplou, ale co už vždyť jsou mu jen tři. A když jsem se ho ptala proč si o pití neřekl tak z něj vypadlo že nechtěl vzbudit maminku a miminko ![]()
U nás je třetí absolutně nejnáročnější.Miluju ho nade vše, ale někdy toho mám opravdu plné zuby.
Mám tři děti. Všechni tři jsou zlatí. Nejmladší se narodila o měsíc dřív, tak to bylo dosti spavé miminko. Najednou stranu je to takový náš mazel a dost ji toho projde. Ale na druhou stranu se musí přizpůsobit starším a není tolik času. Je, ale víc samostatná.
Řekla bych že jak kdy. Mám kamarádky které tři děti mají, rozestupy ne moc velké většinou. Já si na třetí troufla až teď,když jsou oba starší ve škole. A jaké bude, uvidíme v lednu. Kluci jsou divočáci oba tak se nudit nebudou určitě.
Kamaradka ma 3, prvni dve nenarocne.
Kdyby pry meli to treti dite jako prvni, byl by pry jedinacek, takze asi tak
hrozne narocny a uknourany, ubreceny
@blumen Ano, to říkám každou chvíli taky ![]()
@katuska1984 Jj, také jsem si říkala ![]()
@sladke-mameni píše:
Nevím a zkoušet to nejspíš nebudu, dvě děti a obě spíš za trest..
Dobrý den,
Máme dvě děti a na cestě třetí. První dvě děti jsou skvělé, ale pěkní divočáci, což je super, jsem za to ráda.
Teda u syna ještě moc nevím, má 10 měsíců, ale je to rabující tryskomyš.
Několikrát jsem slyšela, že třetí děti jsou za odměnu.
Máte to taky tak? A platí to i u dětí které jsou od sebe rok a půl nebo to spíše platí na děti, které se narodily až po několika letech?
Děkuji a hezký den.
Prosím anonym, snažíme se co nejdéle utajit, že nás bude 5.