Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A na co se ptáš?
Já mám biologickou rodinu nefunkční, táta umřel, matka narcistka…
Jsem vdaná, mám dítě, ale nesnesitelná lehkost bytí se nekoná…
@Anonymní píše: Více
Mně ještě pár těch příbuzných zbylo, ale už nejsou ti, co jsem měl nejraději.
Ale co naděláš? Partnera se také nepodařilo najít? Ten by měl být největší oporou. ![]()
@D. C. píše: Více
Si rikam, o jakych obetech je rec…a ono je to o objeti ![]()
Každému někdy bylo kvůli něčemu těžko. Chápu, že to hodně svádí k tomu dívat se na to optikou, že to není fér, když každý má alespoň někoho a vy nikoho. Ale tohle není otázkou spravedlnosti, takže to můžete s klidem vynechat. Tohle se dá jen přijmout a pracovat na tom, abychom si sami dali to, co jsme chtěli od ostatních. Náhradní mámu v cizí ženě nejspíš nenajdete. Ale můžete se aspoň vnitřně stát matkou sama sobě. To je nakonec jediné řešení, které může zaplnit to prázdno… Vyřešte sebe a pak jděte a poznávejte lidi. Někteří s vámi zůstanou. Ale nejspí to neudělají, pokud budete negativní, hořká, ublížená a spadnete do pozice životní oběti. S takovými lidmi není ostatním dobře. Takoví mají vyloženě odrazující energii. Proto si myslím, že alespoň tak nějak uzdravit sama sebe, by měl být první krok. Ať si zbytečně neničíte šance…
To že mají rodinu neznamená že jim to klape a vše je ok. To se hraje dnes tak na efekt že všecko v poho, ale není to tak a věř mi že lepší nemít nikoho, než tunu nevhodných lidí okolo.
Co já bych dala za to moct být sama a v klidu ![]()
Ahojky,
Mě je 28, maminka mi zemřela letos, tatínek když jsem byla dítě. Nemám sourozence. Babičky, dědové, bratranci tetičky, které jsem v dětství znala už to mají taky za sebou.
Upřímně mi je strašně smutno, často mám pocit, že nemá život smysl. I když mám partnera a kamarádky, hezký kolektiv. Přijdu si jak z planety ahrozně mě bolí, když vidím kamarádky jak jsou s mamkou na výlet, na kafe, neb jim táta pomůže se zahradou..
Jde o to, že jsem do třiceti let přišla o všechny příbuzné a novou rodinu se mi nepovedlo založit. Jak se vám žije? Já si pořád hledala nějakou náhradní mámu, ale nikdy to nevyšlo. Někdy jsem z toho úplně na dně. Nemám jediného kamaráda, který by neměl mámu nebo rodinu. A ten život bez podpory je sakra jiný. A kamarádky s hroznou rodinou mají zase manžela.