Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
I terapeut je jen člověk a musí hlavně myslet sám na sebe. A ty to tady řešíš opakovaně, léčíš se někde?
Tak vyřadit tě ze seznamu svých pacientů může, stejně jako ty jsi mohla k ní přestat chodit…otázka je, jak moc jsi ji psala zprávy/emaily. Mohlo to být pro ni už prostě jen too much, pokud jsi ji pořád psala, že uvažuješ nad sebevraždou. A psychiatr tě nechtěl nechat hospitalizovat?
Jinak, proč to řešíš až teď po 2 letech?
Edit: už vidim, že tohle jsi tady řešila. Proč? Neumíš se s tím vyrovnat, že tě vyřadila?
Příspěvek upraven 03.10.25 v 13:37
Pokud máš pocit, že pochybila, řeš to oficiální cestou, ne tady.
Proc to resis? Chces si na ni stezovat?
Nezname detaily, promin, divam se ponekud skepticky i na ten vyrok z nemocnice, ktery mi nedava moc smysl. Terapeutka ti zprostředkovala akutni pomoc, zrejme citila, ze ona sama ti pomoci nedokaze. Dovedu si predstavit, ze by si v teto situaci blokla klienta, ktery nespolupracuje a soucasne ji nadale bombarduje zpravami.
Bud rada, ze ses dala dohromady. Drzim palce.
Nevím, jestli jsem ochotná tomuto příběhu věřit, ale podle dalších příspěvků studuješ nebo jsi studovala psychologii, tak asi dokážeš sama vyhodnotit, jestli to je v pořádku. Ale na jejím místě bych to vyhodnotila stejně a taky bych s tebou po tom všem okamžitě ukončila spolupráci. A ještě vyhledala terapii pro sebe.
Chtěla sis nechat pomoci? Co kromě zpráv, že chceš spáchat sebevraždu, jsi udělala pro to, aby tvůj život byl kvalitnější? Neznám tě, nevím, co tam probíhalo mezi tebou a terapeutem, ale možná jsi jí urputně a bezhraničně bombardovala zprávami, že se chceš zabít. Každý terapeut má své standardy a etický kodex, podle nějž pracuje. Když klient překračuje hranice, nepracuje podle terapií dohodnutého scénáře, prostě se kontrakt zruší. Ani terapeut není Bůh, a nedokáže pomoci člověku, který pomoc sabotuje.
@miluju MANDARINKY píše: Více
Ano, je to ok. Pomoc nabídla a poskytla dostatečně. Terapeut není rodič, aby klienta vodil za ručičku a litoval 24/7, má i svůj život.
Tak snad víš, jaký máte od začátku nastavený kontrakt. Pochybuji o mailech povolených mezi jednotlivými sezeními. A to mám v životně náročném období momentálně tři terapie týdně, se dvěma odborníky. Jinak už tu nehodlám ze svého soukromí vypisovat ani ťuk.
Podle mě to není ok.
Mě taký terapeutka odmítla, ale dala mi doporučení na jiné, které mají lepší zkusenost s mým problémem. Určitě mě neblokla.
@Dollorres píše: Více
kdoví jak to bylo…o tvrzení, že ji nemocnice nehospitalizuje, pokud se do zítra nezabije si taky myslím své, takže kdo ví…
Měla jsem silné sebevražedné myšlenky, o kterých jsem napsala terapeutce. Jeden den mi volala záchranku, kdy mě ale bohužel z nemocnice propustili, protože mi řekli, že pokud se do zítřejší kontroly u psychiatra nezabiju, nehospitalizují mě. Mé stavy nepřestávaly, reálně jsem uvažovala nad sebevraždou a napsala o tom znova terapeutce (komunikace mezi sezeními byla povolená
a ona mi napsala, že vidí, že se kloním spíše k sebevraždě, že ať už se svým životem naložím jakkoli, přeje mi hodně štěstí, že se mnou za těchto podmínek nemůže pracovat a že si blokuje moje telefonní číslo a další zprávy ani maily jí nebudou chodit a nebude je číst. Je toto ok?
(Btw. stalo se to 2 roky zpátky, teď jsem úplně ok)