Chování terapeutky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
miluju MANDARINKY
3.10.25 13:28

Chování terapeutky

Měla jsem silné sebevražedné myšlenky, o kterých jsem napsala terapeutce. Jeden den mi volala záchranku, kdy mě ale bohužel z nemocnice propustili, protože mi řekli, že pokud se do zítřejší kontroly u psychiatra nezabiju, nehospitalizují mě. Mé stavy nepřestávaly, reálně jsem uvažovala nad sebevraždou a napsala o tom znova terapeutce (komunikace mezi sezeními byla povolená :)) a ona mi napsala, že vidí, že se kloním spíše k sebevraždě, že ať už se svým životem naložím jakkoli, přeje mi hodně štěstí, že se mnou za těchto podmínek nemůže pracovat a že si blokuje moje telefonní číslo a další zprávy ani maily jí nebudou chodit a nebude je číst. Je toto ok?
(Btw. stalo se to 2 roky zpátky, teď jsem úplně ok)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35740
3.10.25 13:33

I terapeut je jen člověk a musí hlavně myslet sám na sebe. A ty to tady řešíš opakovaně, léčíš se někde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
3.10.25 13:33

Tento prispevek uz tady byl :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8405
3.10.25 13:34

Tak vyřadit tě ze seznamu svých pacientů může, stejně jako ty jsi mohla k ní přestat chodit…otázka je, jak moc jsi ji psala zprávy/emaily. Mohlo to být pro ni už prostě jen too much, pokud jsi ji pořád psala, že uvažuješ nad sebevraždou. A psychiatr tě nechtěl nechat hospitalizovat?
Jinak, proč to řešíš až teď po 2 letech?

Edit: už vidim, že tohle jsi tady řešila. Proč? Neumíš se s tím vyrovnat, že tě vyřadila?

Příspěvek upraven 03.10.25 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16973
3.10.25 13:37

Pokud máš pocit, že pochybila, řeš to oficiální cestou, ne tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
3.10.25 13:52

Proc to resis? Chces si na ni stezovat?
Nezname detaily, promin, divam se ponekud skepticky i na ten vyrok z nemocnice, ktery mi nedava moc smysl. Terapeutka ti zprostředkovala akutni pomoc, zrejme citila, ze ona sama ti pomoci nedokaze. Dovedu si predstavit, ze by si v teto situaci blokla klienta, ktery nespolupracuje a soucasne ji nadale bombarduje zpravami.

Bud rada, ze ses dala dohromady. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 14:01

Nevím, jestli jsem ochotná tomuto příběhu věřit, ale podle dalších příspěvků studuješ nebo jsi studovala psychologii, tak asi dokážeš sama vyhodnotit, jestli to je v pořádku. Ale na jejím místě bych to vyhodnotila stejně a taky bych s tebou po tom všem okamžitě ukončila spolupráci. A ještě vyhledala terapii pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
3074
3.10.25 14:42

Chtěla sis nechat pomoci? Co kromě zpráv, že chceš spáchat sebevraždu, jsi udělala pro to, aby tvůj život byl kvalitnější? Neznám tě, nevím, co tam probíhalo mezi tebou a terapeutem, ale možná jsi jí urputně a bezhraničně bombardovala zprávami, že se chceš zabít. Každý terapeut má své standardy a etický kodex, podle nějž pracuje. Když klient překračuje hranice, nepracuje podle terapií dohodnutého scénáře, prostě se kontrakt zruší. Ani terapeut není Bůh, a nedokáže pomoci člověku, který pomoc sabotuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
3.10.25 16:07
@miluju MANDARINKY píše: Více

Ano, je to ok. Pomoc nabídla a poskytla dostatečně. Terapeut není rodič, aby klienta vodil za ručičku a litoval 24/7, má i svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.10.25 16:25

Tak snad víš, jaký máte od začátku nastavený kontrakt. Pochybuji o mailech povolených mezi jednotlivými sezeními. A to mám v životně náročném období momentálně tři terapie týdně, se dvěma odborníky. Jinak už tu nehodlám ze svého soukromí vypisovat ani ťuk.

• Citovat
  • Upravit
6381
3.10.25 17:18

Podle mě to není ok.
Mě taký terapeutka odmítla, ale dala mi doporučení na jiné, které mají lepší zkusenost s mým problémem. Určitě mě neblokla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41080
3.10.25 19:41
@Dollorres píše: Více

kdoví jak to bylo…o tvrzení, že ji nemocnice nehospitalizuje, pokud se do zítra nezabije si taky myslím své, takže kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
3.10.25 19:42
@Keyllah píše: Více

Taky tomu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
4.10.25 00:36