Zkušenost s lékem neurontin

31
30.9.25 13:20

Lék neurontin

Zdravím, potřebuju se zeptat jestli máte někdo zkušenost s lékem jménem neurontin.. Mam dlouhodobé problémy se spánkem a psychikou, mám emočně nestabilní poruchu neboli hpo.. Dlouho jsem to neřešil.. ale ted mi fakt nebylo dobře tak jsem dostal žádanku k psychiatrovi.. Byl jsem u nej asi pres 2h a probral se mnou snad cely můj život.. Dlouhodobě beru trittico na spanek.. to mi nechal, že mám pokračovat, a napsal mi na úzkost a i to pomuze pry se spánkem ten neurontin.. rano 100mg a vecer taky, pak navýšit na 200mg rano a 200mg vecer.. A za tyden tam mam jit zas a uvidí se.. zajímají me vaše zkušenosti s tímto lékem.. moc jsem toho nenačetl.. jestli fakt není návykový a je bezpečný.. Dále mi napsal neurol 0.5 s tím že ho msm brat i dlouhodobě, toho jsem se zděsil.. nechci ho brat vim ze je návykový a vim ze ho asi nepotrebuju.. jen treba kdyby byla fakt krize, tak ten asi nasazovat nebudu.. taky mam o týden prodlouženou neschopenku. Casem bych rad docházel i na terapie.. Budu rad za jakoukoliv zpětnou vazbu.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17385
30.9.25 13:30

Neurontin je antiepileptikum… proč ho bereš zrovna Ty prober nejlépe s lékařem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
30.9.25 14:45

Neurontin je s léčivou látkou Gabapentin což je velmi podobné jako Pregabalin. Kromě jiného že je na epilepsii a neuropatickou bolest působí i proti úzkosti a vylepšuje kontinuitu spánku. Patří mezi nenávykové v tom smyslu že nevzniká tolerance tzn. nemusíte po čase navyšovat dávku. Přidává se k antidepresivům pokud nezabírají u vás k Tritticu.
Mě Pregabalin na úzkost a spánek pomohl ale je potřeba vychytat velikost dávky aby jste nebyl přes den ospalí a nenabíral na váze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
30.9.25 16:30
@Jay3536 píše: Více

Ahoj, taky mám HPO a problémy se spaním, Neurontin jsem brala na úzkosti a jako stabilizátor nálady, brala jsem až 600 mg 1-1-1. Nasadili mi to v nemocnici a brala jsem to několik let, trochu to nějak pomohlo, ale ne zázrak, brala jsem k tomu spousty jiných léků a teď beru také jinou kombinaci, ale na spaní mi nezabírá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.9.25 20:12

@takamine diky za info, o tom pregabalinu jsem taky slyšel, že se na to předepisuje, tak snad to bude pomáhat, kdyz je to podobné. Vy jste ho užívala dlouhodobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.9.25 20:14

@Lollitka Aha.. No, já doufám že to bude fungovat, tak uvidíme. To mě mrzí, s tím spánkem to musí být taky hrozné… Jakou máš jinak teď kombinaci léků, na ostatní kromě spánku to alespoň pomáhá? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
30.9.25 20:19

Ahoj, no držím palce, ať Neurontin zabere. Ono se dají brát i docela vysoké dávky, kdyžtak, já brala těch 1800 mg denně.

Já teď beru Valdoxan, Elontril, Lamotrigin, Latudu, Reagilu a Abilify. A jako sos Neurol 1 mg, ale ten moc nemůžu brát, protože mi ho Dr. moc nechce psát.

Jinak s tím spánkem je to takový paradox, protože já většinou spala naopak hrozně moc, i jsem kvůli nadměrné denní spavosti spala ve spánkové laboratoři. No a teď 3 měsíce už skoro nespím, tak jsem napsala zas do spánkové laboratoře a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
30.9.25 21:12

Pregabalin užívám už přes rok. Z 375 mg se mi ho podařilo zredukovat na 100mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová