Je tu řidič/ka MHD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Je tu řidič/ka MHD?
Ahojte,
nepracuje tady někdo jako řidič/ka MHD nebo nemáte někoho takového v rodině?
Jde o totální blbost, ale už dlouho mi to vrtá hlavou, tak jsem se chtěla zeptat… ![]()
Když někdo mačká oznamovací tlačítko pro výstup s kočárkem/invalidním vozíkem opakovaně, bliká Vám to v kabině nebo třeba i zvukově signalizuje? Nebo jakmile se tlačítko jednou zmáčkne, už je jedno, kolikrát je znovu zmáčknuté, prostě Vám to až do zastávky svítí?
Dcera v kočárku to tlačítko pořád chce mačkat a já jí to nechci dovolit, protože nevím, co přesně to dělá u řidiče. Ale pokud nic, tak bych jí to přestala zakazovat a ubylo by „třecí plochy“.
Díky za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak jí to nedovola a basta. Vyřeší se tím všechno. Každý dopravní prostředek je jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tak jí to nedovola a basta. Vyřeší se tím všechno. Každý dopravní prostředek je jiný.
Já jsem to VĚDĚLA, věděla jsem, že přesně tohle se stane.
Že se dozvím spoustu názorů…
Já nechci názory, já chci reálné zkušenosti lidi, kteří řídí MHD. Jako já věřím, že nakonec získám i ty, jenom těch názorů bude podstatě víc a ty mě prostě nezajímají.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katalie píše:
Já jsem to VĚDĚLA, věděla jsem, že přesně tohle se stane.![]()
![]()
Že se dozvím spoustu názorů…Já nechci názory, já chci reálné zkušenosti lidi, kteří řídí MHD. Jako já věřím, že nakonec získám i ty, jenom těch názorů bude podstatě víc a ty mě prostě nezajímají.
![]()
![]()
Myslím, že ta odpověď vůbec není mimo. Dítě prostě nemá co mačkat žádná tlačítka nikde a když se tohle naučí, budeš mít klid. Nebo máš nějaký jiný důvod, proč to zjišťuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nekdy salinach v Brne slysim ze to tam ridici pri kazdem zmacknuti nejak zacinka nebo zabzuci.
Nedovolila bych mackat, vzdyt to same tlacitko ve starsich tramvajich pouzivaji i vozickari, jen ho mackaji vickrat.
- Citovat
- Upravit
@Katalie píše:
Já jsem to VĚDĚLA, věděla jsem, že přesně tohle se stane.![]()
![]()
Že se dozvím spoustu názorů…Já nechci názory, já chci reálné zkušenosti lidi, kteří řídí MHD. Jako já věřím, že nakonec získám i ty, jenom těch názorů bude podstatě víc a ty mě prostě nezajímají.
![]()
![]()
Tvl. Prostě to tlačítko řídící oznamuje, že tam chce vystupovat kočárek/vozíčkář a řidič vylézá ven vytahovat plošinu. Oleje, ať to mladá mačká, ale až posléze řidič potřetí ven, tak se nediv, že na tebe bude řvát sprostě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna ta signalizace na kocarek je prece v prazskych tramvajich slyset po cely tramvaji, ne. Jen malokdy se stalo, ze to bylo nejak na potichu nebo bylo slyset jen minimalne. A zrovna u tohodle tlacitka mas napsano, ze zneuziti se tresta ( jako realne samozrejme nevim, jak by to chteli trestat, ale..) a kdyz to dite bude mackat jako sileny, tak chudak ridic nebude pak vedet, co se vlastne deje.
Takze bych spis doporucila tohle tlacitko proste nemackat. Mladsi dite macka tlacitko na otvirani dveri a tohle na kocarek vi, ze se proste nesmi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Piska to nahlas při každém zmacknuti. Ale chápu, moji kluci taky vždy chtěli být ti, kdo zmacknou cudlik před naší zastávkou. Naštěstí tedy neměli touhu to mackat porad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řidiči to zvukově a pravděpodobně i na palubní desce indikuje žádost o vysunutí plošiny. To dělá tak, že vyleze, tyčí vyndá plošinu a počká, až vystoupí vozíčkář. Běžně vidí na kameře a i podle nastupujících ví, zda je ve voze vozíčkář, takže na plané poplachy nereaguje, bo by ho jeblo. Taky se mi jednou stalo, že jsem tlačítko plošiny zmáčka omylem (dále stojící maminka mě požádala o dvojí stisknutí pro výstup s kočárkem a já si spletla barvy) a bála jsem se, že bude běsnit. Takže je slušné si s tím nehrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katalie Zrovna tohle tlačítko by „třecí plochou“ mělo zůstat. Bývá tam nápis „zneužití se trestá“, ne? Jsou zkrátka věci, které děti dělat nemohou, a to i za cenu jejich hysteráku.
- Citovat
- Upravit
U každého dopravního prostředku a v každém městě je signalizace v detailech řešena jinak. V každém případě platí, že dopravní prostředek a jeho příslušenství není na hraní a je třeba to respektovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tlačítka jsou cca 2 druhy. Normální hlášení na vystoupení „kohokoli“. A pak tlačítka kočárek/ vozík. Tipoval bych, že to první OK, ale že to druhé může „pokaždé“ dělat i zvukovou signalizaci u řidiče. Ať to děcko zmáčkne 1×, ale pak už stačí, ne?
A varianta- ale tohle jsem slyšet nechtěla, to je stejně boží… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katalie píše:
Ahojte,nepracuje tady někdo jako řidič/ka MHD nebo nemáte někoho takového v rodině?
Jde o totální blbost, ale už dlouho mi to vrtá hlavou, tak jsem se chtěla zeptat…
Když někdo mačká oznamovací tlačítko pro výstup s kočárkem/invalidním vozíkem opakovaně, bliká Vám to v kabině nebo třeba i zvukově signalizuje? Nebo jakmile se tlačítko jednou zmáčkne, už je jedno, kolikrát je znovu zmáčknuté, prostě Vám to až do zastávky svítí?
Dcera v kočárku to tlačítko pořád chce mačkat a já jí to nechci dovolit, protože nevím, co přesně to dělá u řidiče. Ale pokud nic, tak bych jí to přestala zakazovat a ubylo by „třecí plochy“.
Díky za odpovědi.
„Kamarád“ byl od školy ajťák a pár dní je tramvajákem - malá změna, můžu se zeptat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Euforia píše:
Tak zrovna ta signalizace na kocarek je prece v prazskych tramvajich slyset po cely tramvaji, ne. Jen malokdy se stalo, ze to bylo nejak na potichu nebo bylo slyset jen minimalne. A zrovna u tohodle tlacitka mas napsano, ze zneuziti se tresta ( jako realne samozrejme nevim, jak by to chteli trestat, ale..) a kdyz to dite bude mackat jako sileny, tak chudak ridic nebude pak vedet, co se vlastne deje.
Takze bych spis doporucila tohle tlacitko proste nemackat. Mladsi dite macka tlacitko na otvirani dveri a tohle na kocarek vi, ze se proste nesmi.
Já nejezdím v Praze a v našem MHD nic slyšet není. Proto jsem se ptala.
Já to myslela tak, že příští zastávku vystupujeme, dítě to zmáčkne, což je správně. Může to ale zmáčknout víckrát nebo to rodiče obtěžuje? Já samozřejmě nechci ty řidiče obtěžovat. Nenechávám to dite mačkat celou cestu, asi jsem se špatně vyjádřila. Jen mě prostě zajímalo, co přesně se deje v té kabině. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit