Je tu řidič/ka MHD?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
18.12.23 21:50
@Katalie píše:
Ahojte,

nepracuje tady někdo jako řidič/ka MHD nebo nemáte někoho takového v rodině?

Jde o totální blbost, ale už dlouho mi to vrtá hlavou, tak jsem se chtěla zeptat… ;)

Když někdo mačká oznamovací tlačítko pro výstup s kočárkem/invalidním vozíkem opakovaně, bliká Vám to v kabině nebo třeba i zvukově signalizuje? Nebo jakmile se tlačítko jednou zmáčkne, už je jedno, kolikrát je znovu zmáčknuté, prostě Vám to až do zastávky svítí?

Dcera v kočárku to tlačítko pořád chce mačkat a já jí to nechci dovolit, protože nevím, co přesně to dělá u řidiče. Ale pokud nic, tak bych jí to přestala zakazovat a ubylo by „třecí plochy“.

Díky za odpovědi. :mavam:

Možná by stačilo začít dítě vychovávat, že některé věci se prostě nedělají ;)

• Citovat
  • Upravit
15846
18.12.23 21:53
@smajlik345 píše:
Možná by stačilo začít dítě vychovávat, že některé věci se prostě nedělají ;)

Na to holt někteří nemají intelekt. Snad děcko nedostane třeba takový nápad strčit hřebík do zásuvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
18.12.23 22:04
@Cenarius píše:
Tvl. Prostě to tlačítko řídící oznamuje, že tam chce vystupovat kočárek/vozíčkář a řidič vylézá ven vytahovat plošinu. Oleje, ať to mladá mačká, ale až posléze řidič potřetí ven, tak se nediv, že na tebe bude řvát sprostě.

Ale v našem MHD je většinou pouze jedno tlačítko na vozík/kočár. Takže řidič nikam nevychází, to by vycházel v 99% zbytečně.

Plus já to myslela tak, že vystupujeme příští zastávku, takže správně zmáčkneme, ale musí to být jen jednou nebo nevadí, když to dítě znackne třeba 3×, 5×? Je to pro toho řidiče rozdíl? Já to teď nedovoluju. Ale prostě mě zajímalo, jak to je reálně v té kabině řidiče. Třeba se fakt někdo ozve s reálnou zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
18.12.23 22:05

A me to treba taky zajima. Nejde o deti, ale kdyz zmacknu STOP, rozsviti se nade dvermi signalizace, ze autobus zastavi, presto kdyz chce na znameni vystoupit 10 lidi, tak co tak sleduji, kazdy - i dospely - si to tlacitko pro jistotu zmackne, nekteri i dvakrat. Takze jsem uz sama premyslela o podobne veci. Nejde ale o tlacitko vystup s kocarkem. V zadnem z pripadu neslysim zvuk od ridice, ale taky nevim, jak to tam chodi. Muze byt v dnesni dobe clovek aspon zvedavy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
18.12.23 22:10
@pet p píše:
@Katalie Zrovna tohle tlačítko by „třecí plochou“ mělo zůstat. Bývá tam nápis „zneužití se trestá“, ne? Jsou zkrátka věci, které děti dělat nemohou, a to i za cenu jejich hysteráku.

To máš samozřejmě pravdu, ale pak se zase cítím blbě vůči těm ostatním v tom vozidle, že to musí poslouchat. Ti na to taky nejsou zvědaví. Protože já to teď nedovoluji, asi to vyznělo jinak. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
18.12.23 22:15

@Hobitka fakt děkuji že to někdo pochopil. My totiž shodou okolností ještě vystupujeme na zastávce na znamení a já tu stopku taky mačkám automaticky.
Zakazují dítěti opakovaně mačkat to tlačítko na kočár a nerozhlížím se, jestli ta stopka už svítí.

Tak jsem prostě jen chtěla vědět, jestli tomu řidiči vadí, když se to tlačítko zmáčkne opakovaně.

A tady už se uráží můj intelekt… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
18.12.23 22:16

@Monik29 kdyby ses ho fakt zeptala, byla bys hodná. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
18.12.23 22:20

@Ivan PPZ hele ale fakt nechtěla. Já to nemyslím nijak útočné a nechci se s nikým hádat, ale opravdu by mě zajimala zkušenost někoho z praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.12.23 22:30

@Katalie v Ostravě jsem o zažila, že řidič řval do vozu, aby se někdo přestal opírat o tlačítko, že mu to řve v kabině :mrgreen: :lol: takže ano, je tam nejen světelná, ale i zvuková signalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
18.12.23 22:32
@martina.se píše:
@Katalie v Ostravě jsem o zažila, že řidič řval do vozu, aby se někdo přestal opírat o tlačítko, že mu to řve v kabině :mrgreen: :lol: takže ano, je tam nejen světelná, ale i zvuková signalizace.

Díky za zkušenost. Tohle samozřejmě nechci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
18.12.23 22:35

@Katalie
Jenomže v každém městě to může fungovat jinak. Někde to může řidičovi řvát v kabině, někde se mu rozsvítí jen nějaké tlačítko atd…
A vysvětlovat dítěti, že v jednom městě může mačkat tlačítko jak chce a v druhém ne… Je horší než dítě naučit rovnou, že se zmačkne 1× a hotovo. (u nás se třeba mačka 2×)

• Citovat
  • Upravit
2727
18.12.23 22:40
@Katalie píše:
Díky za zkušenost. Tohle samozřejmě nechci. ;)

Je tam signalizace. A navíc si může myslet, že chceš nouzově zastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.12.23 22:41
@smajlik345 píše:
@Katalie
Jenomže v každém městě to může fungovat jinak. Někde to může řidičovi řvát v kabině, někde se mu rozsvítí jen nějaké tlačítko atd…
A vysvětlovat dítěti, že v jednom městě může mačkat tlačítko jak chce a v druhém ne… Je horší než dítě naučit rovnou, že se zmačkne 1× a hotovo. (u nás se třeba mačka 2×)

Nezáleží spíš na typu autobusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
18.12.23 22:47

@Sylvania 333 jasně signalizace. Ale jaka signalizace? Někdo psal, že zvuková v Praze a Ostravě. Jasně, to je špatně, chápu.

Ale třeba u nás to tlačítko zmáčknu a svítí, dokud se neotevřou dveře. Tak jsem chtěla vědět, jestli tomu řidiči to tam taky svítí nebo jestli mu to třeba nebliká (stejně jako ta stop značka, ta je určitě ta :poblion: ky zmáčknutá vícekrát). Prostě mě fakt zajímala ta reálná zkušenost.

Tak prostě počkám, co ještě kdo napíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6210
18.12.23 23:04
@martina.se píše:

ano, aj ja som zazila, ako vodic vysvetloval dietatu v kociari, ze to netreba stlacat viackrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat