Je tu řidič/ka MHD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 píše:
Možná by stačilo začít dítě vychovávat, že některé věci se prostě nedělají
Na to holt někteří nemají intelekt. Snad děcko nedostane třeba takový nápad strčit hřebík do zásuvky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tvl. Prostě to tlačítko řídící oznamuje, že tam chce vystupovat kočárek/vozíčkář a řidič vylézá ven vytahovat plošinu. Oleje, ať to mladá mačká, ale až posléze řidič potřetí ven, tak se nediv, že na tebe bude řvát sprostě.
Ale v našem MHD je většinou pouze jedno tlačítko na vozík/kočár. Takže řidič nikam nevychází, to by vycházel v 99% zbytečně.
Plus já to myslela tak, že vystupujeme příští zastávku, takže správně zmáčkneme, ale musí to být jen jednou nebo nevadí, když to dítě znackne třeba 3×, 5×? Je to pro toho řidiče rozdíl? Já to teď nedovoluju. Ale prostě mě zajímalo, jak to je reálně v té kabině řidiče. Třeba se fakt někdo ozve s reálnou zkušeností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A me to treba taky zajima. Nejde o deti, ale kdyz zmacknu STOP, rozsviti se nade dvermi signalizace, ze autobus zastavi, presto kdyz chce na znameni vystoupit 10 lidi, tak co tak sleduji, kazdy - i dospely - si to tlacitko pro jistotu zmackne, nekteri i dvakrat. Takze jsem uz sama premyslela o podobne veci. Nejde ale o tlacitko vystup s kocarkem. V zadnem z pripadu neslysim zvuk od ridice, ale taky nevim, jak to tam chodi. Muze byt v dnesni dobe clovek aspon zvedavy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pet p píše:
@Katalie Zrovna tohle tlačítko by „třecí plochou“ mělo zůstat. Bývá tam nápis „zneužití se trestá“, ne? Jsou zkrátka věci, které děti dělat nemohou, a to i za cenu jejich hysteráku.
To máš samozřejmě pravdu, ale pak se zase cítím blbě vůči těm ostatním v tom vozidle, že to musí poslouchat. Ti na to taky nejsou zvědaví. Protože já to teď nedovoluji, asi to vyznělo jinak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka fakt děkuji že to někdo pochopil. My totiž shodou okolností ještě vystupujeme na zastávce na znamení a já tu stopku taky mačkám automaticky.
Zakazují dítěti opakovaně mačkat to tlačítko na kočár a nerozhlížím se, jestli ta stopka už svítí.
Tak jsem prostě jen chtěla vědět, jestli tomu řidiči vadí, když se to tlačítko zmáčkne opakovaně.
A tady už se uráží můj intelekt… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ hele ale fakt nechtěla. Já to nemyslím nijak útočné a nechci se s nikým hádat, ale opravdu by mě zajimala zkušenost někoho z praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katalie v Ostravě jsem o zažila, že řidič řval do vozu, aby se někdo přestal opírat o tlačítko, že mu to řve v kabině
takže ano, je tam nejen světelná, ale i zvuková signalizace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
@Katalie v Ostravě jsem o zažila, že řidič řval do vozu, aby se někdo přestal opírat o tlačítko, že mu to řve v kabině![]()
Díky za zkušenost. Tohle samozřejmě nechci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katalie
Jenomže v každém městě to může fungovat jinak. Někde to může řidičovi řvát v kabině, někde se mu rozsvítí jen nějaké tlačítko atd…
A vysvětlovat dítěti, že v jednom městě může mačkat tlačítko jak chce a v druhém ne… Je horší než dítě naučit rovnou, že se zmačkne 1× a hotovo. (u nás se třeba mačka 2×)
- Citovat
- Upravit
@Katalie píše:
Díky za zkušenost. Tohle samozřejmě nechci.
Je tam signalizace. A navíc si může myslet, že chceš nouzově zastavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlik345 píše:
@Katalie
Jenomže v každém městě to může fungovat jinak. Někde to může řidičovi řvát v kabině, někde se mu rozsvítí jen nějaké tlačítko atd…
A vysvětlovat dítěti, že v jednom městě může mačkat tlačítko jak chce a v druhém ne… Je horší než dítě naučit rovnou, že se zmačkne 1× a hotovo. (u nás se třeba mačka 2×)
Nezáleží spíš na typu autobusu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sylvania 333 jasně signalizace. Ale jaka signalizace? Někdo psal, že zvuková v Praze a Ostravě. Jasně, to je špatně, chápu.
Ale třeba u nás to tlačítko zmáčknu a svítí, dokud se neotevřou dveře. Tak jsem chtěla vědět, jestli tomu řidiči to tam taky svítí nebo jestli mu to třeba nebliká (stejně jako ta stop značka, ta je určitě ta
ky zmáčknutá vícekrát). Prostě mě fakt zajímala ta reálná zkušenost.
Tak prostě počkám, co ještě kdo napíše…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
@Katalie v Ostravě jsem o zažila, že řidič řval do vozu, aby se někdo přestal opírat o tlačítko, že mu to řve v kabině![]()
ano, aj ja som zazila, ako vodic vysvetloval dietatu v kociari, ze to netreba stlacat viackrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná by stačilo začít dítě vychovávat, že některé věci se prostě nedělají