Je tu řidič/ka MHD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Katalie píše:
Ahojte,nepracuje tady někdo jako řidič/ka MHD nebo nemáte někoho takového v rodině?
Jde o totální blbost, ale už dlouho mi to vrtá hlavou, tak jsem se chtěla zeptat…
Když někdo mačká oznamovací tlačítko pro výstup s kočárkem/invalidním vozíkem opakovaně, bliká Vám to v kabině nebo třeba i zvukově signalizuje? Nebo jakmile se tlačítko jednou zmáčkne, už je jedno, kolikrát je znovu zmáčknuté, prostě Vám to až do zastávky svítí?
Dcera v kočárku to tlačítko pořád chce mačkat a já jí to nechci dovolit, protože nevím, co přesně to dělá u řidiče. Ale pokud nic, tak bych jí to přestala zakazovat a ubylo by „třecí plochy“.
Díky za odpovědi.
V Brně je zvlášť tlačítko na kočár a zvlášť na invalidní vozík. Když mačkám kočárek tak zmáčknu 2×. Slyšim to hvízdat. Manžel pouští občas výzvu do vozu aby laskavě přestali mačkat tlačítka. Nejvic řidiče sejří mačkání na zastávkach na znamení, protože po každém zmáčknutí musí zastavit a nikdo nevystupe. A hlavně pokud dlouho někdo opakovaně mačká tlačítko Stop, tak řidič musí zastavit a jít se podívat co se děje. Takže vřele doporučuji si nedělat s tlačítka zvonkohru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katalie pre detailnu a presnu odpoved mozes skusit napisat na dopravny podnik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katalie píše:
A tady už se uráží můj intelekt…
O Tvém intelektu svědčí to, že jsi neráčila napsat ve kterém z desítek českých měst používáš MHD.
Dítě bude jistě po mamince, když má tendenci mačkat každý čudlík v dosahu.
- Citovat
- Upravit
Jezismarja, to je povyku kvůli jednomu dotazu, co se děje v kabině řidiče při zmáčknutí čudlíku.
V Praze vídám dva způsoby, buď univerzální černé tlačítko (pro výstup s kocarem stisknout dvakrát, pro nouzové zastavení zběsile mačkat), s tím bych si nehrála, a pak modré rovnou s pikrogramem kočárku - stačí zmáčknout jednou, k ničemu dalšímu neslouží - a to nevím, jak se v kabině projevuje.
Nikdo jiný tady to očividně taky neví, ale všichni vědí, že je zakladatelka blbá, protože ji to zajímá.
Čudlíků v buse se bojím, ale čudlíky od semaforu na přechodech nechávám děti mačkat libovolně. Můžete mi to nandat, ať se ta zášť koncentrovaná na zakladatelku rozředí.
Zakladatelko, máš můj obdiv, že reagujes klidně a věcně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 píše:
O Tvém intelektu svědčí to, že jsi neráčila napsat ve kterém z desítek českých měst používáš MHD.Dítě bude jistě po mamince, když má tendenci mačkat každý čudlík v dosahu.
Úroveň diskuse se právě posunula o level výš…Teď už se uráží i dítě…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Platanka píše:
Jezismarja, to je povyku kvůli jednomu dotazu, co se děje v kabině řidiče při zmáčknutí čudlíku.V Praze vídám dva způsoby, buď univerzální černé tlačítko (pro výstup s kocarem stisknout dvakrát, pro nouzové zastavení zběsile mačkat), s tím bych si nehrála, a pak modré rovnou s pikrogramem kočárku - stačí zmáčknout jednou, k ničemu dalšímu neslouží - a to nevím, jak se v kabině projevuje.
Nikdo jiný tady to očividně taky neví, ale všichni vědí, že je zakladatelka blbá, protože ji to zajímá.
Čudlíků v buse se bojím, ale čudlíky od semaforu na přechodech nechávám děti mačkat libovolně. Můžete mi to nandat, ať se ta zášť koncentrovaná na zakladatelku rozředí.
Zakladatelko, máš můj obdiv, že reagujes klidně a věcně
Díky za podporu. Já jsem ten dotaz položila blbě, neměla jsem to dítě vůbec zmiňovat.
Většina lidí to nemyslí špatně (Pokud pominu Zumpa nebo Tala, ale ti uráží vždy a všude, to mě nechává naprosto chladnou.), já ale nechtěla diskutovat, spíš tu konkrétní odpověď, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mkmkz píše:
@Katalie pre detailnu a presnu odpoved mozes skusit napisat na dopravny podnik
Máš pravdu. Když já jsem si myslela, že emimi je takový mozek lidstva a že se tady zkrátka ví všechno.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Myslím, že ta odpověď vůbec není mimo. Dítě prostě nemá co mačkat žádná tlačítka nikde a když se tohle naučí, budeš mít klid. Nebo máš nějaký jiný důvod, proč to zjišťuješ?
stačí si přečíst téma založené diskuze a pak pochopíš otázku, hlavné že rozdáváš rady co má dítě nedělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Na to holt někteří nemají intelekt. Snad děcko nedostane třeba takový nápad strčit hřebík do zásuvky.
Vlastní zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Tak tlačítka jsou cca 2 druhy. Normální hlášení na vystoupení „kohokoli“. A pak tlačítka kočárek/ vozík. Tipoval bych, že to první OK, ale že to druhé může „pokaždé“ dělat i zvukovou signalizaci u řidiče. Ať to děcko zmáčkne 1×, ale pak už stačí, ne?
A varianta- ale tohle jsem slyšet nechtěla, to je stejně boží…
My mame jen jedny, dvere si nemuzeme sami otevřít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katalie píše:
Já jsem to VĚDĚLA, věděla jsem, že přesně tohle se stane.![]()
![]()
Že se dozvím spoustu názorů…Já nechci názory, já chci reálné zkušenosti lidi, kteří řídí MHD. Jako já věřím, že nakonec získám i ty, jenom těch názorů bude podstatě víc a ty mě prostě nezajímají.
![]()
![]()
Na blbou otázku, blbá odpověď. Děcko nemá co mačkat jakékoli tlačítko v mhd jen tak, pro srandu králíků. A ty jsi tam od toho, abys ho usměrnila.
- Citovat
- Upravit