Problémy v práci a kolektivu kvůli penězům

9
15.12.23 20:01

Problémy v práci a kolektivu kvůli penězům

Ahoj, doposud jsem dělal celý život u rodičů ve firmě, po prodeji jsem nastoupil do práce, kterou jsem chtěl dělat už od mala, dá se říct, že je to moje vysněná práce, každopádně už po prvních týdnech v nové práci řeším problémy s novými kolegy, vedoucími kvůli mé finanční situaci.

V práci díky rodičům neřeším peníze, díky nim mám všechno, od baráku se všemi vymoženostmi, po luxusní auto a další věci, problém je, že mi to každý dává sežrat, pořád slyším nějaké pomluvy a nikdo se semnou pořádně nebaví. Přitom se snažím bavit úplně normálně, nijak si nevyskakuju ani se před nimi nepovyšuju.

To by Vás také opravdu tak štvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6695
15.12.23 20:08
@Seda90 píše:
Ahoj, doposud jsem dělal celý život u rodičů ve firmě, po prodeji jsem nastoupil do práce, kterou jsem chtěl dělat už od mala, dá se říct, že je to moje vysněná práce, každopádně už po prvních týdnech v nové práci řeším problémy s novými kolegy, vedoucími kvůli mé finanční situaci.

V práci díky rodičům neřeším peníze, díky nim mám všechno, od baráku se všemi vymoženostmi, po luxusní auto a další věci, problém je, že mi to každý dává sežrat, pořád slyším nějaké pomluvy a nikdo se semnou pořádně nebaví. Přitom se snažím bavit úplně normálně, nijak si nevyskakuju ani se před nimi nepovyšuju.

To by Vás také opravdu tak štvalo?

Ne, nejsem závistivý typ, je mi fuk kdo co má.
Otázka je zda to nedáváš na odiv, jaký je kolektiv - malé město, malý?
Jaká je to vlastně práce a tak. Ono pokud jezdíš prémiovkou, máš drahé hadry a hodinky a chodíš mezi „dělňase“ jsi logicky nepřítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1973
15.12.23 20:09

No jo no lidi jsou závistiví a nepřejícní, nikdy jsem si to nemyslela, ale co mám 2roky novou kolegyni, no hodně jsem si vyslechla, musíš se naučit s tim žít to tak je a buď tě kolegové poznej, že nejsi žádnej zazobanej náfuka, ale v pohodě a nebo hledej jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
15.12.23 20:09

:nevim: třeba si myslí, že nemáš za potřebí chodit do práce. Možná to vypadá, že i kdyby něco, tak tě tatínek zachrání, zaplatí, vyseká. :nevim: :nevim: třeba.
Třeba si jenom domýšlíš a nic extra se tam neděje :nevim:

Příspěvek upraven 15.12.23 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1973
15.12.23 20:14

Já jsem byla z kolegině tak mimo, že když mě kleklo auto tak jsem si koupila starou šunku jen aby dala pokoj a když mě povíšili a přidali peníze no to na mě naházela špíny a do dneška to neni růžový a občas se koušu do rtu, abych něco neřekla a asi kdynych měla jinou možnost odejít tak jdu, ale kdo mě zaručí, že jinde to bude jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.12.23 20:15

@Temnástranasíly Je to Krajské město, +- 90 tisíc obyvatel, dělám hasiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1973
15.12.23 20:16

No to je špatný, myslim si, že v takově profesi by se mělo táhnout za jeden provaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
15.12.23 20:18

Přemýšlím, jestli někdy někdo v nové práci znal mé kompletní majetkové poměry včetně vymožeností v baráku… natož po pár týdnech. O kolegyních vím jen to, co mi samy prozradí. Ale jasně, může to být někde na maloměstě, kde si každej vidí do talíře. Závistivci se najdou všude, ale pokud se člověk chová normálně, chová se k němu normálně i většina lidí. A pokud ne, nebyl by to kolektiv pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9098
15.12.23 20:19

Nooo… znám člověka, kterému rodiče dali několik nemovitostí (část pronajímá), sám si nevydělal na nic a má na okolí kecy ve stylu „já bych se nikdy nezadlužil“ a tím zadlužením myslí hypotéku. V práci bych se s tebou bavila, bavím se s každým, takže tví kolegové jsou pitomci, ale za kamaráda bych tě nechtěla a není to o závisti. Ten styl života je moc jiný - takoví lidé obvykle neznají hodnotu peněz (třeba se diví, že jsou lidi kteří nemůžou dát 70 000 za zuby), bývají dost nesoběstační na můj vkus :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9098
15.12.23 20:22
@Atisia píše: :nevim: třeba si myslí, že nemáš za potřebu chodit do práce. Možná to vypadá že i kdyby něco tak tě tatínek zachrání, zaplatí, vyseká. :nevim: :nevim: třeba.
Třeba si jenom domýšlíš a ním extra se tam neděje :nevim:

Já pracovala s milionářem :D doslova :D dostal se tam vlastní zásluhou a byla s ním děsná prča, měli jsme ho fakt rádi :D do práce fakt chodit nemusel, ale byl rád mezi lidmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2863
15.12.23 20:23

Normalne to neresim, ale… Mela jsem kolegyni, ktera chtel/musela odejit z prace z osobnich duvodu. Tak jsem na jeji pozici vzala jineho kolegu. Ona pak svuj odchod zeusila a ja stala pred situaci, kolu z jich rict ne. Nakonec jsem praci nechala kolegovi - ona byla zajistena od rodicu, byt, vyplata jako kapesne. On hypoteka a dite na ceste. Nemela se tim vsude chlubit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.12.23 20:26

Tak já bych bez rodičů žil normálně, vzal bych si hypotéku a nemohl bych si vyskakovat, jen mi přijde zvláštní, aby se člověk do nové práce styděl přijet ve drahém autě apod. Takový jsem to fakt nečekal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11868
15.12.23 20:26

Já přiznám že bych to to asi trochu, možná i trochu dost záviděla 😁 🙈 ale pokud bys makal tak jako ostatní, normálně se bavil, nedával nějak najevo že si víc než ostatní tak bych si tu svou závist jen někde v koutku duše skrytě ňuňala a k tobě bych se chovala uplne normálně a pokud bysme měli nějaká společná témata a zájmy tak nejspíš i přátelsky. Měla jsem kolegu, kamaráda jehož strýc vlastnil cestovku ve které on brigadnicil..resp. se zaučoval a po nějaké době ji po stryckovi převzal…jo záviděla sem mu…ale zároveň je to tak hrozne fajn kluk že mu to člověk zároveň i přeje že se má dobre…nevím o nikom z kolegů kdo by se k němu choval nějak zle…nejspíš i proto že k nám se moc lidí, mladých lidí moc nehrne a rozhodně ne takhle dobrovolně když vlastně nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.12.23 20:30

@Janee19 Tak já se tím nechlubil, ale nastoupil jsem tam v mých 30 letech, takže se kolegové a vedoucí zajímali, co jsem doposud dělal a kde, navíc když tam člověk přijíždí autem za několik milionů tak se také v práci o tom dost mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
15.12.23 20:57

@Seda90
A jseš si jistej, že jim ten majetek nedáváš moc na odiv? Nebo třeba nemáš blbý kecy, nebo kolegy nezveš na akce mimo jejich finanční možnosti?
Ono podle mě nejvíc záleží, co vyzařuješ a to se ti potom vrací. Se mnou chodil na univerzitu podnikatelskej synek, rodinný majetek min. hodně vysoké miliony. Neřekl bys to do něj. Bydlel na koleji a jezdil oktávkou. Normálně s náma chodil chlastat do nejhorších pajzlu a byl se všemi v pohodě. Znám ale i typka s mnohem menším majetkem a každou druhou větou ti dává najevo, jaká jsi socka, že nemáš od 20 barák a nové BMW :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat