Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
potřebovala bych poradit se stravou u graves basedowy choroby s prim.tyreotoxikosou,,, jde o to,že už se léčím hoooodně dlouho a furt se to nehrabe k operaci
teď jsme na internetu našla článek,že to můžu ovlivnit stravou,ale tak nějak v tom tápu..
Takže už jsem zjistila že nemůžu alkohol ( ok přiznám se byla jsem na svatbě a dala si do nosu) kafe přestala jsem pít cca 5 dní ( cítím se líp) černý čaj ( myslela jsem že nahradím kafe s mlíkem černým čajem s mlíkem)
Mám tedy dotaz co teda můžu pít kapučínko,meltu,ovocný čaj,zelený čaj,minerálky,šťávu vodu?!
Jídlo - štítka pracuje moc takže nesmím asi mořský mrchy, asi bych neměla solit …ale našla jsem na netu článek že ybch neměla vajíčka -no prostě kde jou bílkoviny
ale mám hodně podle toho článku jíst luštěníny jím min 1× týdně..
Oje a vneposlední řadě nekouřit
přiznám se 5 denně ![]()
je opravdu pravda, úpravou jídla bych mohla hodně pomoci štítce aby se dala do klidu a já mohla být operována - předpokládá se úplné odstranění štítné žlázy..
dík za odpovědi
prosím pokuď se nechcete zveřejnit jako mudr. písněte mi SZ děkuji
Nejsem Dr.ale všeobecně štítkaři by neměli moc soju.. a ostatní tak nějak v dobré míře..nepřehánět..spíš bych se držela zdravého živ. stylu. stravování + nekouřit, pít minimálně a zdravý pohyb..předpokládám, že máš 40-50kg i s postelí, co?
@t-jani píše:
Nejsem Dr.ale všeobecně štítkaři by neměli moc soju.. a ostatní tak nějak v dobré míře..nepřehánět..spíš bych se držela zdravého živ. stylu. stravování + nekouřit, pít minimálně a zdravý pohyb..předpokládám, že máš 40-50kg i s postelí, co?
Ano, vazim 50kg.. trapi me muj stav po odstraneni SZ.. vzdy jsem mela snizenou funkci.. tsh hodnoty bud vyssi nebo nizke, nyni poprve mam spatne ft4 26,40 a tsh 2,620.. tzn ted mam zvysenou funkci.. necitim se dobre.. mam divny tlak do hlavy, motani a uz jsem z toho zoufala… ![]()
@t-jani píše:
@kelynka to je tou hyperfunkcí.. Bereš Euthyrox, Letrox?
Beri euthyrox 125.. uz se nemuzu ani starat o dceru, jak jsem mimo.. zitra jdu jeste na CT mozku..
@kelynka tak snad se to brzy srovná.. ono nepomáhá ani to počasí..kouření taky ne.. hyperfunkce je humáč..měla jsem ji vždycky po porodu.. ale já mám Hashimota..
@t-jani píše:
@kelynka tak snad se to brzy srovná.. ono nepomáhá ani to počasí..kouření taky ne.. hyperfunkce je humáč..měla jsem ji vždycky po porodu.. ale já mám Hashimota..
Ano, je to hnus, snad bude lip.. ja nekourim a ani kafco nepiju.. ![]()
@kelynka jo aha, já jsem myslela, že jsi zakladatelka
držím pěsti, ať s edají hormony brzy do klidu..