Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jo mockrat proc? spolkla jsi ji a bojis se ze se ti zalepi zaludek?
spíš jsem kousek vdechla se mi zdá, tak se sanžím to vykašlat a nejde to ![]()
papavlinka33 píše:
Jo mockrat proc? spolkla jsi ji a bojis se ze se ti zalepi zaludek?
Verca182 píše:papavlinka33 píše:
Jo mockrat proc? spolkla jsi ji a bojis se ze se ti zalepi zaludek?Mne jako malý říkali, že nemám polykat semínka z melounu nebo jablek, nebo mi vyroste v břiše strom… Aleo žvejkačkovníku jsem ještě neslyšela
Ale byl by to celkem dobrej byznys
Monny89 píše:
Já je polykám běžně když není kam „odložit“
To dělá moje dcera..bych jí zabila
![]()
nas takhle prave strasil deda- zvejkacka vam zalepi vnitrnosti, taky rikal ze kdyz si neco strcime do nosu tak nam to tam vyroste a pridal pribeh o klukovi s rostlinkou fazole v nose…, zkouseli jsme to pak s penezma a nic…
Pokud máš pocit, že ti žvýkačka uvízla v dýchacích cestách a nejde ven jeď na pohotovost. Na druhou stranu to místo může být akorát podrážděné .. Bronchoskopicky se z dých. cest dají odstranit různé věci.
Pokud jsi ji polkla není důvod se bát. Taky se mi to jako dítku stalo x. krát… ![]()
ted vazne, jestli mas obavu nebo chrcis asi to mas v trachee-prudusnici, udelej stojku na rukach tak ze se nohama opres o zed abys udrzela rovnovahu, pripadne at ti nekdo podrzi nohy a poradne se vykaslej. Zni to blbe ale je to beznej postup a pomaha to. Pravda nekdy je to podrazdene a mas jen takovej dojem ze tam neco mas. Myslim ze kdyby tam neco bylo tak by jsi to citila takovy chrceni a nespis bys to vykaslala to je prirozena reakce. Jestli mas ale vysokej tlak tak to nezkousej, pri te stojce se ti nahrne krev do mozku a to kaslani jsou tlaky tak by se to delat nemelo Drzim palce napis jak to dopadlo.
Já normálně žvýkačky nemusím, nežvýkám, jako dítě taky velmi zřídka a nespolkla jsem snad jedinou..
Někde jsem ale četla, že žvýkačka se ve vnitřnostech člověka rozkládá několik let - byl to seriozní článek, žádný bulvární blábol..Věřím, že na tom, že žvýkačka „zalepí“ střeva, něco bude(i když toto bylo myšleno s nadsázkou).
pokud se nedusíš (a to bys toho asi moc nenapsala), tak si taky myslím, že už tam nic nemáš, kolikrát člověku zaskočí kostička, a cítí ji zapíchnutou tři dny, přitom tam už není, asi je to jen podrážděné, tak zkus to samé, co se dělá s kostma, sníst trochu chleba,i kdybys měla u vstupu do hltanu kousíček nalepený, tak na ten chleba se to nejlíp nabalí. ![]()