Je zde prosím někdo koho vánoce nebaví?

Anonymní
5.12.14 08:47

Je zde prosím někdo koho vánoce nebaví?

Jsem asi naprostý exot, všichni mluví o cukroví, baňkách, koledách..já bych chtěla být taky většina ale prostě to tak nemám… :oops: Opravdu mě Vánoce nebaví, nebo neumím udělat tu pravou atmosféru, nevím i když se snažím. Ano mám adventní věnec..ale ne dělaný, že mě to baví,,prostě že to tak má být. Pracovně jsem vytížená, do toho šílím, že nemám dárky, kdy koupit stromek atd. atd. A dokonce na mě vánoce působí velmi depresivně. Nestalo se ni o vánocích..nikdy nevím proč to tak mám. Včera jsem šla na trhy vánoční, hráli koledy a já jsem cítila hlavně úzkost a nedokážu to vysvětlit.
Podotýkám děti mám ale větší, není to tím také jim chci udělat radost, budu se snažit, usmívat atd. atd. a modlit se až už to je za mnou :zed:
Proč to tak j :zed:..ach jo..závidím Vám vše že to tak prožíváte :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30556
5.12.14 08:52

Taky Vánoce nemusím, ne že bych k nim měla nějak odpor, ale extra mě to nebere…nebaví mě zdobení bytu, nebaví mě uklízení, nebaví mě péct tuny cukroví, nebaví mě ten shon, reklamy, nákupní šílenství, nesnáším Santy lezoucí po barácích…dárky mě baví kupovat jen prckovi, ale to bych zvládla kdykoliv během roku :mrgreen:.
Jediný co jsem ráda, že se sejdem celá rodina, protože bydlíme hodně daleko… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
5.12.14 08:56

Mám to stejně, Vánoce ráda nemám, vždy se těším až bude po a bude klid… nebýt dětí, tak bych je neslavila nejraději vůbec. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
5.12.14 09:01

Taky nejsem nijak odvarena z Vanoc, je mi to vicemene jedno…Nektere roky jsme jezdivali v dobe Vanoc nekam na jih k mori, to bylo fajn. Mam rada vuni jehlici, cukrovi, baleni darku, bramborovy salat, ale to vsechno muzu mit kdykoliv behem roku :nevim: Nelibi se mi ten vanocni shon, dokola hrajici urvane koledy v obchodacich, nebo to, jak maji byt na sebe najednou vsichni nejak pseudo-mili, atd., atd. Silvestra taky nijak neslavime- proste se jen zmeni datum a mame rok koncici jinym cislem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.12.14 09:08

Vánoce mě neskutečně se*ou!!! Klidně se k tomu otevřeně přiznám. Nebaví mě péct, koledy, výzdoby, nákupy…

Letos už ani nepeču, protože minulý rok jsme měli cukroví ještě v březnu. Nebaví mě vymýšlet dárky a falešně se culit na manželovu rodinu.

Letos koupim jen pár dárků dětem, udělám salát a ozdobím stromek. Tím to pro mě končí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.12.14 09:11

No mě nebaví to vánoční vaření. Vcelku mě otravují tradiční jídla, protože to děti stejně nechtějí jíst. Patlat s nima cukroví mi leze na nervy, protože se u toho hádají, z těsta dělaj plastelínu, všechno olizujou a okýchají… no mňaminky. Kuchyň je jak po nájezdu Avarů.
Na vánoční trhy chodím málo. Jako mám je ráda, ale ne ty davy lidí tam… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.12.14 09:11

A vysloveně mě s. e.r. o.u vánoční návštěvy příbuzenstva. grrrrr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
5.12.14 09:13

Tak to nedělejte :) Myslím to dobře. Nedělejte to všechno pro to, že to dělají ostatní a „má to tak být“. Je to váš život, váš strávený čas. Udělejte si je podle sebe a třeba je úplně ignorujte. Hlavně buďte v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
5.12.14 09:14

Já já já :mavam:
Pořád čekám, že mě chytne ta správná atmosféra a ono furt nic.
Vánoce jsem měla ráda asi naposledy v 10 letech.
A pak jsem si myslela, že mě to chytne, když se narodily děti a taky pořád nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
5.12.14 09:15
@Black Cat píše:
A vysloveně mě s. e.r. o.u vánoční návštěvy příbuzenstva. grrrrr!
:cert: :cert: :cert: :cert: To mě taky!!!Už teď mám z toho hrůzu!!! :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
5.12.14 09:19

@LolitkaP já bych to nedělala, ale kvůli prckovi se musím překonat…a bohužel tomu šílenství venku se člověk nevyhne :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
5.12.14 09:20
@kalipso píše:
Mám to stejně, Vánoce ráda nemám, vždy se těším až bude po a bude klid… nebýt dětí, tak bych je neslavila nejraději vůbec. :?

mám to naprosto stejně :palec:
Mě osobně vadí, že je to hodně hodně komereční, vanoční výzdoby jsou všude vidět pomalu od září :cert: před filmem na vás řve 5 sponzoru a pak dlouhá reklama…totéž při filmu.

vánoční atmosféra je většinou úplně zabitá. a návštěvy o svátcích mě úplně drtí :cert: celý rok si na nás nikdo nevzpomene a o svátky jsem pořád někdo leze podívat se na stromeček :cert:
Konečně má manžel chvíli volno a místo abychom si ho užili při pohádkách a klidné atmosféře, tak se objíždí příbuzenstvo…který objíždíme stejně i běham roku. Rodiče 1× týdně, babičky 1× za měsíc :roll:
Takže veškeré volno je zabitý.

Na co se letos fakt těším, je štědrý den a to jen proto, že malý je 2,5let a strašně se těší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
5.12.14 09:21
@LolitkaP píše:
Tak to nedělejte :) Myslím to dobře. Nedělejte to všechno pro to, že to dělají ostatní a „má to tak být“. Je to váš život, váš strávený čas. Udělejte si je podle sebe a třeba je úplně ignorujte. Hlavně buďte v pohodě :kytka:

tak to by mě pak asi sežrali, kdybych řekla…o svátek nepřijedu, dárky nikomu nekupuji, a na návštěvu nechodtě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
5.12.14 09:23

Tak me vanoce bavi a nebavi… Co me nebavi, to nedelam, takze z cukrovi upeceme s detma jenom pernicky, zbytek mam objednany. Uklid nijak zvlast neresim, proste normalne uklidim jako vzdycky. Vyzdoba - tak cela vyzdoba spociva v tom, ze jsem umyla okna a nalepila na ne folie s vanocni tematikou detem pro radost. Nic vic neni potreba, je to natolik zretelne v kazde mistnosti, ze dalsi vyzdoba je zbytecna.
Darky kupovat a balit me bavi, takze to delam rada.
No a setkani s rodinou me taky bavi. (S manzelovou uz mene, protoze jsou divni :P :mrgreen:, tak to nejak pretrpim :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
5.12.14 09:23

Mě štve jak se kazí ta vánoční atmosféra. To kouzlo. Vánoce jsou v obchodech v řijnu, všude debilní reklamy.. Malá kouká na pohádku na youtube a tam na ní vyběhne alza mimozemšťan at ježíšek nakoupí dárky na Alze. Jak jí to mám jako vysvětlit? Nebo si ponese v hlavičce obrázek jak Ježíšek sedí u netu a nakupuje? Na Vánoce se těšim, kvůli malé, ale už pro mě nemaj takové kouzlo. Na úklid a cukroví kašlu (stejně ho nejim) a štve mě jen návštěva tchýně. Všichni se musíme po celou dobu usmívat jak zfetlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová