Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No promin, ale svagrovce bych teda rekla, co se stalo a ze jestli si mysli, ze z maly delam sluzku, tak uz ji hlidat nebudu. To by me namichlo, chapu ze dite ma prd rozum, ale matka by taky mela brat rev s rezervou a zeptat se, co se stalo. Asi jsi ji nemela placat, ale predpokladam, ze nemela na zadku jelito.
Nebreč! Měla jsi pořádně plácnout ještě i švagrové, nejlépe pometlem přes hlavu ![]()
Bylo to lehký plácnutí, ale na ni se člověk jen škaredě podívá a histerčí. Začne skákat ječet, mlátit sebou o zem a podobně. Mě to tak zaskočilo co řekla, že jsem se nezmohla vůbec na nic. Každopádně aspoň vím že už jim hlídat nebudu.
Chci návod, jak ze ze čtyřleté holky dělá služka, nemohla by ses švagrové zeptat? ![]()
V klidu, z větší části to budou fakt ty hormony a z menší tupost švagrové, že s něčím takovým u těhotné nepočítá, když má sama dítě. Neřeš to, dej si čokoládu nebo něco.
Tvým dětem a muži by bez tebe rozhodně líp nebylo! A určitě si vzpomeneš na dost dalších lidí, kterým taky ne.
@Anonymní píše:
Bylo to lehký plácnutí, ale na ni se člověk jen škaredě podívá a histerčí. Začne skákat ječet, mlátit sebou o zem a podobně. Mě to tak zaskočilo co řekla, že jsem se nezmohla vůbec na nic. Každopádně aspoň vím že už jim hlídat nebudu.
přesně, už ji nehlídej. Není to Tvoje povinnost. A pokud je taková, tuplem bych se na to vykašlala ![]()
Nehlidej, pokud se nedockas vdeku, tak nehlidej. Oni jiste vi, co maji doma, hystericke sceny nedela jen u tebe. Svagrova ti mela podekovat, pripadne se omluvit, ze jsi to mela slozite, vsichni jste se meli souhlasne pokyvovat, ze z toho vyroste, ze je holt vase (jako rodiny) a ze neni problem.
Jako promiň, ale udělala jsi dobře. tohle si dítě dovolit nesmí! navíc ve 4 už má z toho rozum že se to nedělá. spíš bych se zeptala dotyčné na výchovu, nechápu že si z toho něco děláš ![]()
@Anonymní píše:
Díky holky trochu jsem se z toho vyspala a je mi líp
Vubec si z toho nic nedelej. Zachovala bych se stejne. Podle me to neni vlivem hormonu. Je trochu skoda, ze ses utrhla na syna, ale take tak ujizdim, ono jim to neuskodi.
Se svagrovkou bych si nechtela nic vysvetlovat, pokecala bych s brachou a uz asi nehlidala.
Kdyz jsem byla mala, mamina byla pracovne pryc a u nas na prazdniny byla teta se svymi detmi, tak jsme se sestrenici jednou klecely vic jak hodinu na pohance (kdo nevi, tak jsou to takove malickate hodne ostre pyramidky, ktere jsme nasledne vydloubavaly z kolenou). Byly jsme potrestany za to, co provedl bratranec, ktery se nam jeste posmival, protoze sel jezdit na kole. No, a ani nase matky se nezhadaly, ani my neumrely
Teta byla naprosto netehotna ![]()
Díky holky za podporu. Teť to vidím jako prkotinu oproti tomu co řeším s manželem teť. Ale to už je na jiný téma
Omlouvám se za anonym, ale jsem ze sebe zoufalá. Za 5 týdnů mám termín porodu a asi mám rozhozený hormony, nebo už jsem opravdu blázen. Hlídala jsem dnes neteř(4)je trošku divočejší. Můj kluk seděl na pohovce, díval se na pohádky a neteř k němu přišla a zničeho nic ho kousla do ruky. Neudržela jsem se a plácla jí po zadku, že se to nedělá. Ona hned běžela ke dveřím a tam histericky ječela že chce za maminkou a že jsem hnusná a tak dál. Shodou okolností asi po 5 minutách dorazil brácha i s tou svou. Holka jak je slyšela za dveřma, tak spustila takovej řev, jako bych o ni přerazila koště nebo já nevím co. Když odcházeli, tak jsem zaslechla, jak říká bráchovi, že se k jejich holčičce chovám jak k nějaké onuci a bůh ví, jestli ji netýrám, nebo si z ní nedělám služku. Přišlo mi to hrozně líto a pak jsem brečela zavřená na záchodě. Pak jsem se utrhla na syna, protože rozlil mlíko v kuchyni, ale jen jsem na něj zakřičela. Večer volal manžel jak se máme, je pracovně vždy přes týden pryč. Byla jsem na něj odměřená, pak vyklopila co se stalo, omlouvala se za to jak se chovám. Naštěstí mám chápavýho chlapa. Někdy mám pocit, že by snad beze mě bylo všem lí. Asi ani nečekám radu, spíš jsem se potřebovala někde anonymně vykecat. Stydím se za to jak se chovám, ale nevím jak to ovládnout a ukočírovat.