Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, ahoj…syn 9 let velmi pochybuje a přestává věřit na Ježíška..děláme to tak, že manžel a děti jdou po věčeři pouštět před dům prskavky a já dávám dárky pod stromeček, letos nevím jak to udělat, syn chce, abych s nimi před barák šla také a prý se uvidí
napadlo mě jen, že půjdu nečekaně na Wc, ale to mi asi nespolkne ![]()
Máte někdo nápad jak to vyřešit?
Děkuji ![]()
@Eva 13 píše:
Dobrý den, ahoj…syn 9 let velmi pochybuje a přestává věřit na Ježíška..děláme to tak, že manžel a děti jdou po věčeři pouštět před dům prskavky a já dávám dárky pod stromeček, letos nevím jak to udělat, syn chce, abych s nimi před barák šla také a prý se uvidínapadlo mě jen, že půjdu nečekaně na Wc, ale to mi asi nespolkne
Máte někdo nápad jak to vyřešit?
Děkuji
Co se domluvit s nějakým sousedem, že by vám tam dárky dal on?
Nevim. V 9letech uz bych to nejak nehrotila. To uz mu ze vsech reklam a z okoli jasny, ze Jezisek neexistuje
ja se divim, ze se me nepta trileta, proc jsou reklamy na nakup darku, kdyz je nosi jezisek ![]()
@Mysicka82 píše:
Co se domluvit s nějakým sousedem, že by vám tam dárky dal on?
píšu níže ![]()
Já nevím, v devíti letech už kolem něj hodně dětí věřit nebude. A k tomu má perfektní myšlenkové pochody, kdy by mi bylo líto mu lhát až takhle moc… ten další rok vám to už neprojde určitě. Asi bych ho v té pohádce dál žít nenechávala, je mu to evidentně jasné.
To mi připomíná sestřenku, kdy si teta kdysi myslela, že věří ještě v 11. A ona od osmi let hrála divadlo pro rodiče ![]()
Zapomenou sirky
a třeba manžel by se pro ně vrátil a naskládal dárky (ať je to změna, že ty jsi venku)
a jinak, proč tak velkému už něřící pravdu? ![]()
@Eva 13 no nevím jestli bude soused chtít na Štědrý den jít k vám ale záleží jakého máte
a jde o chvilinku, že… Jinou možnost nevidím. ![]()
@Eva 13 Mojí babičce taky a s vhodnou přípravou dárků by to dala
A jste na samotě, že tam nikdo jiný není?
@palapa píše:
Nevim. V 9letech uz bych to nejak nehrotila. To uz mu ze vsech reklam a z okoli jasny, ze Jezisek neexistujeja se divim, ze se me nepta trileta, proc jsou reklamy na nakup darku, kdyz je nosi jezisek
já vím, ale nechce se mi mu to pokazit, a říct mu to narovinu…když pochybuje, prý mu to říkali starší děti…mmch taky se divím, že věří
@j.a.n.i1 píše:
@Eva 13 Mojí babičce taky a s vhodnou přípravou dárků by to dalaA jste na samotě, že tam nikdo jiný není?
to nejsme, ale bydlíme tu rok a půl a moc tu lidi v baráku neznám…sousedy máme jen jedny
Také si říkám, že v 9 letech bych mu to vysvětlila, jak to je. Stejně si to už řeknou ve škole a tak. A poprosila bych ho, aby bráchu nechal věřit. Ale kdybys to opravdu chtěla nějak udělat, také mě napadl soused. Ale u něj bych to už nehrotila, spíš bych byla ráda, že do 8 let věřil.
@subsomi píše:
Zapomenou sirkya třeba manžel by se pro ně vrátil a naskládal dárky (ať je to změna, že ty jsi venku)a jinak, proč tak velkému už něřící pravdu?
to by šlo ![]()
@Eva 13 tak jdi s dětmi ty a tatínek se zdrží na záchodě na velký!
![]()