Vánoce/ Ježíšek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
2.12.14 16:27
@kikinous píše:
No, nečetla jsem celou diskuzi, ale můžu říct, jak jsem to měla já. Jako dítě jsem šíleně moc chtěla věřit, ale „důkazy“ byly nevyvratitelné. A tak mi maminka politicky vysvětlila, že Ježíšek by prostě všechny tyhle dárky donést samozřejmě nemohl, takže je nosí rodiče. Ale ten jeden, ten co si nejvíce přeješ, ti přinese samotný Ježíšek, tedy pokud si to opravdu zašloužíš. :mrgreen: Mi se to osobně teda moc líbí, protože tu „fintu“ dítěti odhalíš, ale prakticky mu umožníš věřit do té doby, dokud samo bude chtít…
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.12.14 16:31

@Bavi A tak to já posílám Ježíškovi dopis ještě teď… a překvapivě vždycky zmizí :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
2.12.14 16:33

@quickyq když už jsme u těch dopisů tak jsem fakt nemohla z toho co napsala má dcera. Vypsala tam mraky věcí a nakonec ještě dodala, že zbytek už nechám na tobě Ježíšku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.14 16:33
@quickyq píše:
@Bavi A tak to já posílám Ježíškovi dopis ještě teď… a překvapivě vždycky zmizí :think: :mrgreen:

vždycky zmizí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: já taky posílám a taky vždycky zmizí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.12.14 16:46

Já bych v 9 letech asi už moc to věření neřešila… Ale my máme situaci ztíženou o to, že nám nosí Ježíšek i stromeček a moc netuší, jak to letos vyřešíme… :zed:

Ale s dopisama Ježíškovi jste mě pobavily. Starší prcek si mohl říct, co chce za lego, když teď byli nemocní a řekl si jen o menší krabičku… Divila jsem se, ptala jsem se, jestli fakt chce jen tohleto a on říkal, že jo, že to drahý přece přinese Ježíšek… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.12.14 16:47

@Bavi To je hezkýýý :-)))) :palec:

@terinka4444 No hele, fakt zmizí… jak se to povede tomu manželově dopisu, to tuším, ale tomu mému… fakt asi Ježíšek :mrgreen: (tohle jsou podle fakt tak krásné hry… synáček ještě nějak dopis Ježíškovi nechápe, takže chtěl celý katalog Sparkys, to nám domů přišel, ale těším se, až to pochopí, snad příští rok už :dance: Letos stačilo jeho „jeeeeeeeeeej“ na vánoční stromek na Staromáku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.12.14 16:48

@kate02 Ha, to drahý přinese Ježíšek… to říkám mamce stále. A ta se, od doby, co jsem se vdala, otáčí na manžela, že by měl Ježíšek poslouchat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.12.14 16:48

Jinak u nás se držel ten zvyk, kterej byl zavedenej pořád. Vlastně do doby, co byl děda na živu, vždycky se šel po večeři podívat, jestli už tam ježíšek byl, rozsvítil prskavky a svíčky na stromečku, zazvonil zvonečkem… Bylo to super… :srdce:

U nás to bylo doplněný o to, že vždycky Ježíšek donesl ten ozdobenej stromeček společně s dárkama… :mrgreen: Doteď nechápu, jak to naši dělali, že jsme si s bráchou ničeho nevšimli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
2.12.14 17:48

Jo to je u nas taky, mala neco chce a kdyz reknu, ze je to moc drahy, tak pry, ze teda to napise Jeziskovi, abychom nemuseli utracet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
2.12.14 17:50

Tak u nás malýmu (3 roky) kupuju dárky k Vánocům já, letos už vybíráme spolu, a kupodivu mu to vůbec nevadí :mrgreen: na Ježíška nehraju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
2.12.14 18:14
@kikinous píše:
No, nečetla jsem celou diskuzi, ale můžu říct, jak jsem to měla já. Jako dítě jsem šíleně moc chtěla věřit, ale „důkazy“ byly nevyvratitelné. A tak mi maminka politicky vysvětlila, že Ježíšek by prostě všechny tyhle dárky donést samozřejmě nemohl, takže je nosí rodiče. Ale ten jeden, ten co si nejvíce přeješ, ti přinese samotný Ježíšek, tedy pokud si to opravdu zašloužíš. :mrgreen: Mi se to osobně teda moc líbí, protože tu „fintu“ dítěti odhalíš, ale prakticky mu umožníš věřit do té doby, dokud samo bude chtít…

Super vysvětlení. :potlesk: Až příjde čas, tak se asi tímto budu inspirovat. :palec:

Stromeček zdobíme společně s dětmi. Máme jej proto, aby Ježíšek měl kam donénst dárky.
Po večeři jdu s dětmi do jejich pokojíčku vyhlížet Ježíška. Muž jde otevřít okno v obýváku u stromečku, aby mohl Ježíšek přijít.
Starší (bude mu za pár dní 7) věří pevně a neochvějně. Dokonce z okna Ježíška vidí (viděl). Mladší (4,5) je zvídavější a vloni se neustále vyptával, kde je táta a prý za ním půjde. Takže odhaduji, že možná mladší odhalí celou pravdu dřív než starší. Starší je takový naivnější. I když čekám, zda nějaké „osvícené“ dítě ve škole nepráskne jak to doopravdy je.
Moje mamka říká, že nejkrásnější Vánoce jsou do té doby, dokud děti věří na Ježíška. Pak ztrácí své kouzlo. Dávám ji za pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
2.12.14 20:08

Tak jsem se syna ptala, je mu 9, chodi do 3. Tridy.
Na jeziska u nich ve tride veri pry dost deti. Ty co neveri rikaji ze to kupuji rodice. Ale on vi ze neco kupujeme. Jenze jak by asi jinak zmizel ten dopis z okna na balkone, kdyz tam nikdo nebyl a kdyz sel tata kourit, tak ho mladej prosacoval zda ho nema u sebe :-D A jak by se dostali ty darky pod strom, kdyz on s tatou uklizel hracky do pokoje a ja byla na zachode?
Takze skalopevne veri v jeziska bez zavahani :-) Neverici deti se jim pry ale neposmivaji :-)

Edit - jinak co koupime spolecne treba tatinkovi, babickam a dedum, to davame pod stromecek jeste pred veceri jako zaklad.
A jeste co je od jeziska je balene v papiru, ktery vzdy kupuju tajne a zbytek pouziju az dalsi rok kdyz zbyde, pro nas. A tk dokola :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová