Vánoce/ Ježíšek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140240
2.12.14 13:01

Moje děti věřily na ježíška do té doby než začaly chodit do školy. Pak už si děti mezi sebou řekly že ježíšek není a nějaké fígle už byly zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.12.14 13:02

@lleennttiillkkaa jáb ych řekla, že si dělají srandu.. Formulace, že mají málo peněz a dělají Vánoce, tak u nás by to bylo, že i v prosnci to dělá Alza a nebo jak to napsat..
U nás kluk věří na Ježíška, ale ví, že dospěláci Ježíškovi pomáhají a dávají dárky pro blízké, rpo radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.12.14 13:02

A co ho zaúkolovat ať ti pomůže s nádobím. Tatínek zatím půjde na záchod = dát dárky pod stromek. A pak jít v klidu ven. Ale záleží jaké máte dispozice bytu.

• Citovat
  • Upravit
1486
2.12.14 13:04

@lleennttiillkkaa Takže podobné, co napadlo mě.

@Ikente Ale jo, to jo… my rituály dodržovali, dokud jsme neodešli z domu. A vlastně dodnes, když naši přijedou 26. k nám, tak dodržujeme - i když jsme s mužem neměli děti. Ale tady jde spíš o to, jestli to 9leté dítě na to ještě skočí, než o ty rituály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
2.12.14 13:05

@kvaček a hlavně jim zamotávají hlavy kamarádi ve škole, třeba ti, kterým rodiče už dávno řekli, jak to ve skutečnosti je :) (jak poslouchám dceru, tak jsou děti dost chytré už ve školce :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.12.14 13:06
@lucenka píše:
A co ho zaúkolovat ať ti pomůže s nádobím. Tatínek zatím půjde na záchod = dát dárky pod stromek. A pak jít v klidu ven. Ale záleží jaké máte dispozice bytu.

Tak to bylo u nás, jako u dětí - my museli mýt a utírat, aby Ježíšek viděl, že pomáháme (ačkoli jsme měli myčku :mrgreen: :zed: ) a taťka na záchodě. Pak jsme v pohodě frčeli na balkon, prsavky, koledy… a najednou zvonek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
2.12.14 13:06
@quickyq píše:@Ikente Ale jo, to jo… my rituály dodržovali, dokud jsme neodešli z domu. A vlastně dodnes, když naši přijedou 26. k nám, tak dodržujeme - i když jsme s mužem neměli děti. Ale tady jde spíš o to, jestli to 9leté dítě na to ještě skočí, než o ty rituály.

To se obávám, že asi neskočí, ale pokud vymyslíte opravdu nějaký dobrý fígl (třeba s pomocí někoho třetího), tak pak bych se nebála ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.12.14 13:08

@Ikente Jen drobnost - já nejsem zakladatelka, jen vysvětluju situaci, co se tu řeší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
@quickyq píše:
Tak to bylo u nás, jako u dětí - my museli mýt a utírat, aby Ježíšek viděl, že pomáháme (ačkoli jsme měli myčku :mrgreen: :zed: ) a taťka na záchodě. Pak jsme v pohodě frčeli na balkon, prsavky, koledy… a najednou zvonek :lol:

To nám rodiče narovinu nakázali, ať jdeme za roh do kuchyně a čekáme, až Ježíšek zazvoní - nechápu, že jsme jim to tak dlouho žrali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@Eva 13
Já bych spíš zkusila vymyslet způsob, jak mu říci pravdu, ale aby mu to nebylo líto, aby měl vánoce pořád rád. Vysvětlit mu, o čem vlastně vánoce jsou, že jsou to krásné svátky, protože lidé obdarují toho koho mají rádi a bla bla bla… :) Nedělej z něho v takovém věku hlupáka, taky by tě mohl mít za lhářku, když už se tě takto ptá a ty ho budeš pořád lakovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
2.12.14 13:09
@quickyq píše:
@Ikente Jen drobnost - já nejsem zakladatelka, jen vysvětluju situaci, co se tu řeší :kytka:

aaa, nějak se mi to pomotalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
2.12.14 13:11

Tak u nas je to presne tak, ze ja jako nutne musim na WC a dorazim za zbytkem rodiny pozdeji, oni zatim vyhlizi Jeziska a fofruju s darkama pod stromek :-) Starsi je 8 a zatim vzdy v pohode. Letos bude vyhoda, ze jsme na odpoledne a veceri pozvani k moji segre, takze proste az se pujde do auta, tak ja se zdrzim rychle nahazu darky pod stromek a az se vratime po veceri domu, tak uz tam budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.14 13:15
@Eva 13 píše:
Dobrý den, ahoj…syn 9 let velmi pochybuje a přestává věřit na Ježíška..děláme to tak, že manžel a děti jdou po věčeři pouštět před dům prskavky a já dávám dárky pod stromeček, letos nevím jak to udělat, syn chce, abych s nimi před barák šla také a prý se uvidí :mrgreen: napadlo mě jen, že půjdu nečekaně na Wc, ale to mi asi nespolkne :nevim:
Máte někdo nápad jak to vyřešit?
Děkuji :kytka:

zvažuju to samé, ale tuším, že to zjistí teď. V prvouce budou probírat vánoce, takže očekávám, že to praskne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
2.12.14 13:16

Tak u nás to vždy bylo tak, že mamka dárky pod stromeček dávala v noci před Štědrým dnem a my pak celý den do toho pokoje nesměli, aby se Ježíšek nevylekal a neuletěl. Pro větší důvěryhodnost maminka nechávala v tom pokoji otevřené okno…A já osobně jí to baštila do 3.třídy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
2.12.14 13:16

Mě se líbí nápad se zapomenutými sirkami. Našemu klukovi je pět, a doufám, že ještě pár roků věřit bude. Zatím nemá vůbec tušení. U nás se na Ježíška věřilo a věří pořád, vždyť je to krásný, akorát Ježíškovi s dárkama pomáháme, nebo snad ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová