Je zlá na psy

Anonymní
27.11.13 12:26

Je zlá na psy

Ahoj holky, raději anonymně jelikož se nejedná o mé dítě..

Slíbila jsem dobré kamarádce, že se jí do ledna postarám o malou aby mohla nastoupit do práce. Její malá nastupuje do školky až v tom lednu. Holce je 2,5roku je stejně stará jako ta moje. Já jsem navíc těhotná..

Holky si spolu krásně vyhrají, půjčují si hračky, malují a jsou hodné. Jen ta kamarádky dcera se hrozně chová k našim psům. Přímo na ní vidím jak když vidí, že náš pes leží tak ona jde k němu, kouká na něj, tak jí pobídnu ať udělá pejskovi malá a ona mu šlápne na packu 8o úplně schválně a když pes zakňučel tak se ještě smála. Snažila jsem se jí vysvětlit, že pejska to bolí, že se nemůže bránit, že se to nedělá a jak by jí se líbilo kdyby se jí něco takového stalo. Minule, hned u dveří do něj píchala deštníkem 8o opět stejný scénář vysvětlování, pohrození, to na mě pak kouká, mlčí a urazí se.

No a naposled dneska, byla jsem v koupelně a malá vzala z linky vařečku lezu z koupelny a ona vzala tou vařečkou psa po zádech, že pejsek zlobí 8o :cert: To mě už ruply nervy sebrala jsem jí tu vařečku a měla 100 chutí jí s ní dát na zadek.. Kamarádce jsem to říkala, je z toho nešťastná a bojí se, že pak nebudu chtít její malou hlídat. Řekla mi ať jí klidně nařežu, ale to já nedokážu i když jsem k tomu dnes neměla daleko :roll: psů mám více a kdyby tohle udělala jinému tak by se po ní určitě ohnal. Moje dcera se ke všem zvířatům chová krásně, s láskou a citem. Doufám, že nic z tohohle neodkouká, jenže netuším jak už reagovat a jak to holce vysvětlit? Přece nemůžu na půl dne zavírat psa „kamsi“ dokud tady ona bude? :nevim: Jestli to je tím, že oni žádná zvířata nemají? že na ně není zvyklá? ale já fakt netuším co mám dělat, jak reagovat nebo jak jí to vysvětlit? Zas tak malá aby si uvědomila, že to psa bolí už taky není :twisted: a co z toho má chudák pes? bojím se aby ještě pak nevyjížděl po cizích dětech že se bude bát, ani bych se mu nedivila :zed: Prosím o rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5077
27.11.13 12:30

Je to tím, že pejska nemá a nebyla vedená k tomu, jak se ke zvířatům chovat. Já to děti musela učit taky. Pokud máš povoleno ji potrestat, tak bych se toho nebála a normálně ji na zadek dala s tím, že pejskům se neubližuje a když to udělá znovu, dostane zase. Bez diskuzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
27.11.13 12:32

:| Dost blbá situace já mám doma dva psy, a neteřinka se k nim chová uplne krásne. Také 2 roky. Několikrát už taky zkusila pejska zatahat za ucho nebo ho kopnout a to jsem ji okamžitě plácla že to dělat nesmí. Kdyby vzala na psa vařečkou, plácla bych ji tou vařečkou taky a řekla, že takhle to bolí pejska, že se to nedělá. Je tam opravdu to nebezpečí, aby se potom pejsek (v sebeobraně) po malé neohnal a nekousnul ji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
27.11.13 12:34

Taky bych jí už asi jednu plácla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.13 12:37

Nebiju ani vlastní dceru a nějak si neumím představit dát na zadek cizímu dítěti :( U nás vždy domlouvání zabralo i v těch horších obdobích, kdy se naše malá vztekala tak se šla vztekat do pokoje a nazdar.

Mám pocit, že jsem si na sebe upletla bič, ale když jsem to slíbila kamarádku v tom nechat nemůžu když konečně našla práci :(

• Citovat
  • Upravit
354
27.11.13 12:38

Tak to pak nevím, co s tím chceš dělat, přeci ji nenecháš, aby ubližovala psům, nakonec ublizi oni ji a bude zle… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.11.13 12:40

ÚPLNĚ NORMÁLNÍ CHOVÁNÍ TAKTO MALÝCH DĚTÍ, OBVZLÁŠT´,POKUD ODMA PSA NEMAJÍ. nEBI JI. uKAŽ JÍ, ŽE TOMU PSOVI UBLIŽUJE-TAKY JÍ JEMNĚ ŠLÁPNI NA RUKU, NEBO JI UDEŘ TOU VAŘEČKOU. a POCHOVE JI A VYSV+ĚTLI, ŽE TAKTO STEJNĚ TO BOLÍ TOHO PEJSKA. a VED´JI K LÁSCE K NĚMU. oNA TO NECHÁPE, NEROZUMÍ TOMU, ŽE MU DĚLÁ BOLEST, BOHUŽEL, JE POTŘEBA JÍ TO UKÁZAT A TRPĚLIVĚ NAUČIT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
27.11.13 12:43

Máme doma taky pejska, naše malá (budou jí 3 roky) občas toho našeho taky potrápila-dostávala za to :cert: máš od kamarádky dovoleno jí za to potrestat tak bych neváhala pleskla bych jí přes zadek s tím že takhle to pejska bolí jinak už to snad nejde když vysvětlování nezabírá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.11.13 12:47

Neřekla bych, že je to nutně tím, že nemají psa. Já mám doma dva kocoury, syn (starší) se k nim chová krásně a holka (dva a kousíček) a jak jí zrovna „chytne rapl“, tak si na kocoura klekne, praští ho, honí ho s vařečkou či po něm hází hračky. Jsem z ní fakt na palici, nechápu, co jí to vždycky popadne, ale můžu říct, že nějaké nazadek nezabralo. Poslení dobou praktikuju houkací metodu. Sleduju jak ostříž pokaždé, když se přiblíží k jednomu z kocourů a jak se napřáhne nebo něco podobného, houknu tak, že se i sousedi musí leknout. Většinou nafoukne pusinu a zaleze si do postele, ale stejně pak zase jde a zkouší to znova. Zvláštní ale je, že když si hrajeme a koucour přijde, tak ho hladím, mluvím o něm hezky a ona ho taky hrozně jemně hladí, přitulí se. Takže to není tak, že není schopná se hezky chovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
27.11.13 12:52

Ako chcete bitkou vysvetlit, ze nemame druhych bit? Ked uz chcete trestat, su predsa aj ine tresty ako bitka. V tomto pripade by som trestala posielanom na time-out, ked vysvetlovanie nepomoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.13 12:53

@berry4 asi to takhle i zkusím… nic jiného mi zřejmě nezbývá

@Kakika To ona psa taky pohladí když vidí, že se k němu lísá moje dcera. Přesně jak říkáš, pak přijde okamžik kdy jí nějak „přeskočí“ a udělá takovouhle pitomost :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.13 12:54

@cuttysark takže myslíš tím, vysvětlit a pak jí poslat třeba do pokoje? Ona tam stejně jde když jí za to „sprdnu“ (spíš vysvětluji, někdy v klidu, někdy ráznějším tónem) tak se stejně urazí a jde do pokoje. Je tam cca 5-20min pak přijde a chová se normálně, jenže ne dlouho.

• Citovat
  • Upravit
2926
27.11.13 12:57

Já bych se spíš bála toho, že po ní nějaký pes vyjede. Přeci jen je to pořád ani ne tříletý děcko… :? Rozhodně bych jí ale nebila, to mi přijde ujetý. To bych raději pořád dokola vysvětlovala nebo bych měla psa ve vedlejší místnosti. Do ledna je měsíc, to už vydržíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.13 13:01

@Loll Z tohohle jsem měla obavu taky, proto jí k větším psům ani nepouštím, ale ty jsou venku… Jen tohohle mám doma, je to malej gaučák. Nikdy nevyjel ani po malé když ho tahala za uši apod. jak byla mimino i když vím, že na tohle spoléhat nemůžu a náhoda je blbec. Snažím se stále hlídám a když vařím pes semnou leží v kuchyni, on se vlastně ode mě ani nehne, jde semnou i k wc :roll:

• Citovat
  • Upravit
12667
27.11.13 13:01
@Anonymní píše:
@cuttysark takže myslíš tím, vysvětlit a pak jí poslat třeba do pokoje? Ona tam stejně jde když jí za to „sprdnu“ (spíš vysvětluji, někdy v klidu, někdy ráznějším tónem) tak se stejně urazí a jde do pokoje. Je tam cca 5-20min pak přijde a chová se normálně, jenže ne dlouho.

Jj presne tak. Bitie mi pride hrozne kontraproduktivne. Je to tazke, ked to nieje tvoja holcicka…uz to nejak vydrz no…oni skusaju pricina-nasledok. Rozne deti to robia roznym sposobom no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí