Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky je tu některá co měla při ivf jen jeden folikul a ivf dopadlo dobře 🙏Mám strach že i ten jeden folikul bude prázdný 🥺 🥺
Ahoj. Nerada ti tady pisu jako prvni spatne zpravy, ale 1 jediny folikul sam o sobe, je opravdu strasne malo
Navic jak pises - muze byt prazdny nebo tam muze byt nezrale, nekvalitni vajicko.
Normalni pocet folikulu pri OPU je minimalne 10 az 15 folikulu, z toho idealne aspon tech 10 vajicek. Protoze behem nasledujicich procesu tento pocet jeste klesa. Po 5 denni kultivaci prezije treba 5 az 6 embryi.
Takze pri tehle statistice je asi jasne, ze s 1 folikulem, i kdyby tam bylo nakrasne zrale a kvalitni vajicko, nemas moc velke sance ![]()
Zrejme bude vhodne do budoucna popremyslet o cyklu s DV nebo s DE, kde bude podstatne vetsi nadeje na uspech ![]()
@Beruska798 a kolikátý den stimulace jsi? Třeba to ještě nějaký dožene… čím jsi stimulovala? A jak ti vysvětlila doktorka, že roste jen 1 folikul? Máš hodně nízké AMH, nebo ti nesedl typ stimulace?
Já zrovna podstupuji 3.ivf a ve čtvrtek jdu na utz, tak jsem zvědavá kolik jich bude tentokrát. Při prvním ivf jsem měla 11 zralých z 12 folikul, 6 oplodněno, ale do 5.dne vývoje vydrželo jen 1 embryjko, které se nechytlo. Podruhé jsem reagovala špatně, rostli nerovnoměrně, takže asi jen 2 byli dost velké, tak se po 1. utz ivf přerušilo, protože v takovém počtu nemělo smysl chodit na punkci a platit tolik peněz. Akorát jsme přišli o pokus, tehdy nám nenabídli doplatit plnou cenu léku a nechat si to na další pokus. ![]()
Dnes jsem 9 den stimulace a ve středu už mám jít na odběr. Právě že mi doktorka vůbec nic nevysvětlil
@Ardilera Dnes jsem 9 den stimulace a ve středu už mám jít na odběr. Právě že mi doktorka vůbec nic nevysvětlila 😏
No, v nativu je to normální počet a ženské z toho těhotnou, šance nulová rozhodně není. Ale samozřejmě proto člověk stimuluje, aby jich měl víc. Kontrolovali té i dříve nebo až teď? Je jen jeden nebo ještě nějaké menší?
Příspěvek upraven 16.09.24 v 21:34
@ugluk Už jedno ivf mám zasebou a to jsem měla 11 folikul. Ano mám jich teď více asi 5 ale jen ten jeden je prý krásný ![]()
Tak aspoň něco, vlastně cokolivnad 15 mm má šanci… Moc držím palce! Mám dítě z jednoho jediného oplodněného vajíčka a jednou jsem byla těhotná z nativu, zázraky se dějí ![]()
@ugluk děkuju snad už se konečně poštěstí 🙏 🙏první ivf se povedlo ale bohužel kvůli vvv jsem musela ve 13 tt na ukončení 🥺
@Beruska798 píše: Více
Tak třeba ještě doroste nějaký. A máš stejnou stimulaci jako minule nebo máš něco jiného?
Ono je to hrozně nevyzpytatelné, já jsem měla podruhé úplně to stejný (krátký protokol- gonal 450+cetrotide) a taky jsem reagovala takto blbě, že rostly jen 2 i celkově jich bylo míň Odůvodňovali to, že jsme se prostě jen trefili do špatného cyklu, kde bylo nachystaných míň folikulů
. V jiném CAR mi říkali, že oni by tehdy pokračovali a třeba ty 2-3 větší by to zvládli, ale hlavně to byla chyba té obrovské dávky.
Já jsem teď 5.den stimulace, to jsem kousek od tebe… ale doktorka chce tentokrát stimulovat pomalu a co nejdéle, tak vidí opu až na 13/14dc.
K miminku stačí jen 1 kvalitní vajíčko a 1 spermie… jen najít to správné… třeba se poštěstí a z toho jednoho bude krásné embryjko ![]()
@Anonymní píše: Více
Nevím jak někomu můžeš tohle napsat jen na základě infornací o jedné stimulaci.
Zníš jako někdo, komu to s vlastníma nevyšlo, tak nabádáš k přijetí darovaných buněk i ostatní.
Já bych to ale jen na základě jedné nezdařené stimulace fakt nebalila.
Navíc dárcovství není cesta pro každou. Já než abych přijala darované vajíčko, tak radši zůstanou bezdětná.
@Anonymní píše: Více
Když tam bude 1 pěkné vajíčko tak šanci má.
Já měla vajíček vždy hodně a vyšlo nám až 3.IVF.
Záleží na kvalitě a ne na kvantitě.
Každý nemá zájem o cizí dítě
to není jako jít si koupit housku.
Jedna kamarádka měla při IVF taky jen jeden folikul, ale nakonec to dopadlo dobře a mají krásného chlapečka. I když je to stresující, neztrácej naději, i jeden folikul může stačit. Držím palce!
@PetaVondrackova děkuji 😊tak nám se snad také už poštěstí 🙏 🙏 ❤️
Ahoj,
moc držím palce, kdybys měla jakýkoliv dotaz, doporučím poradnu z centra asistované reprodukce Repromeda , odpoví na jakýkoliv dotaz.
Držím palce, ať to dobře dopadne. věřím, že ano
Krásný den
Diana ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď