Jeden folikul při ivf

324
16.9.24 13:38

Jeden folikul při ivf

Holky je tu některá co měla při ivf jen jeden folikul a ivf dopadlo dobře 🙏Mám strach že i ten jeden folikul bude prázdný 🥺 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.9.24 15:03

Ahoj. Nerada ti tady pisu jako prvni spatne zpravy, ale 1 jediny folikul sam o sobe, je opravdu strasne malo :,( Navic jak pises - muze byt prazdny nebo tam muze byt nezrale, nekvalitni vajicko.
Normalni pocet folikulu pri OPU je minimalne 10 az 15 folikulu, z toho idealne aspon tech 10 vajicek. Protoze behem nasledujicich procesu tento pocet jeste klesa. Po 5 denni kultivaci prezije treba 5 az 6 embryi.
Takze pri tehle statistice je asi jasne, ze s 1 folikulem, i kdyby tam bylo nakrasne zrale a kvalitni vajicko, nemas moc velke sance :?
Zrejme bude vhodne do budoucna popremyslet o cyklu s DV nebo s DE, kde bude podstatne vetsi nadeje na uspech :)

• Citovat
  • Upravit
2564
16.9.24 16:05

@Beruska798 a kolikátý den stimulace jsi? Třeba to ještě nějaký dožene… čím jsi stimulovala? A jak ti vysvětlila doktorka, že roste jen 1 folikul? Máš hodně nízké AMH, nebo ti nesedl typ stimulace?

Já zrovna podstupuji 3.ivf a ve čtvrtek jdu na utz, tak jsem zvědavá kolik jich bude tentokrát. Při prvním ivf jsem měla 11 zralých z 12 folikul, 6 oplodněno, ale do 5.dne vývoje vydrželo jen 1 embryjko, které se nechytlo. Podruhé jsem reagovala špatně, rostli nerovnoměrně, takže asi jen 2 byli dost velké, tak se po 1. utz ivf přerušilo, protože v takovém počtu nemělo smysl chodit na punkci a platit tolik peněz. Akorát jsme přišli o pokus, tehdy nám nenabídli doplatit plnou cenu léku a nechat si to na další pokus. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
16.9.24 16:28

Dnes jsem 9 den stimulace a ve středu už mám jít na odběr. Právě že mi doktorka vůbec nic nevysvětlil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
16.9.24 16:29

@Ardilera Dnes jsem 9 den stimulace a ve středu už mám jít na odběr. Právě že mi doktorka vůbec nic nevysvětlila 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
16.9.24 16:40

No, v nativu je to normální počet a ženské z toho těhotnou, šance nulová rozhodně není. Ale samozřejmě proto člověk stimuluje, aby jich měl víc. Kontrolovali té i dříve nebo až teď? Je jen jeden nebo ještě nějaké menší?

Příspěvek upraven 16.09.24 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
16.9.24 16:47

@ugluk Už jedno ivf mám zasebou a to jsem měla 11 folikul. Ano mám jich teď více asi 5 ale jen ten jeden je prý krásný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
16.9.24 18:28

Tak aspoň něco, vlastně cokolivnad 15 mm má šanci… Moc držím palce! Mám dítě z jednoho jediného oplodněného vajíčka a jednou jsem byla těhotná z nativu, zázraky se dějí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
16.9.24 18:56

@ugluk děkuju snad už se konečně poštěstí 🙏 🙏první ivf se povedlo ale bohužel kvůli vvv jsem musela ve 13 tt na ukončení 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
16.9.24 19:56
@Beruska798 píše: Více

Tak třeba ještě doroste nějaký. A máš stejnou stimulaci jako minule nebo máš něco jiného?

Ono je to hrozně nevyzpytatelné, já jsem měla podruhé úplně to stejný (krátký protokol- gonal 450+cetrotide) a taky jsem reagovala takto blbě, že rostly jen 2 i celkově jich bylo míň Odůvodňovali to, že jsme se prostě jen trefili do špatného cyklu, kde bylo nachystaných míň folikulů :nevim:. V jiném CAR mi říkali, že oni by tehdy pokračovali a třeba ty 2-3 větší by to zvládli, ale hlavně to byla chyba té obrovské dávky.
Já jsem teď 5.den stimulace, to jsem kousek od tebe… ale doktorka chce tentokrát stimulovat pomalu a co nejdéle, tak vidí opu až na 13/14dc.

K miminku stačí jen 1 kvalitní vajíčko a 1 spermie… jen najít to správné… třeba se poštěstí a z toho jednoho bude krásné embryjko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.24 20:23
@Anonymní píše: Více

Nevím jak někomu můžeš tohle napsat jen na základě infornací o jedné stimulaci.
Zníš jako někdo, komu to s vlastníma nevyšlo, tak nabádáš k přijetí darovaných buněk i ostatní.
Já bych to ale jen na základě jedné nezdařené stimulace fakt nebalila.
Navíc dárcovství není cesta pro každou. Já než abych přijala darované vajíčko, tak radši zůstanou bezdětná.

• Citovat
  • Upravit
9280
16.9.24 21:02
@Anonymní píše: Více

Když tam bude 1 pěkné vajíčko tak šanci má.
Já měla vajíček vždy hodně a vyšlo nám až 3.IVF.
Záleží na kvalitě a ne na kvantitě.
Každý nemá zájem o cizí dítě :nevim: to není jako jít si koupit housku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
17.9.24 02:01

Jedna kamarádka měla při IVF taky jen jeden folikul, ale nakonec to dopadlo dobře a mají krásného chlapečka. I když je to stresující, neztrácej naději, i jeden folikul může stačit. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
17.9.24 10:05

@PetaVondrackova děkuji 😊tak nám se snad také už poštěstí 🙏 🙏 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
18.9.24 09:48

Ahoj,

moc držím palce, kdybys měla jakýkoliv dotaz, doporučím poradnu z centra asistované reprodukce Repromeda , odpoví na jakýkoliv dotaz.

Držím palce, ať to dobře dopadne. věřím, že ano

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.