Jeden rok za dva životy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rokris
14.1.15 08:44

Jeden rok za dva životy

Dobré dopoledne. :kytka:
Právě jsem zaslechla zprávu o výši trestu, který byl vyměřen sestře za otravu nastávající matky dezinfekcí. Jeden rok. 8o 8o 8o. Připadá mi to tedy opravdu málo. Zajímalo by mě, čím byl tak směšný trest zdůvodněn. Nepíšou někde? A zajímalo by mě, co vůbec tak zamíchalo našimi hodnotami, že se lidský život stává bezcenným.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
14.1.15 08:46

Taky tomu nějak nerozumín - ten pirát silnic dostal 6 let a tady je 1 rok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.1.15 08:48

Jenže ona je nezavraždila, to takhle nemůžeš brát. Když někoho zabiješ v autě, pravděpodobně vyvázneš s podmínkou. U nás dětská doktorka nabourala, už je to pár let, sklonila se k rádiu a nabourala do auta v protisměru, zabila mámu a a tátu, zůstali po nich dvě malé děti, dostala podmínku. To takhle nemůžeš brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2779
14.1.15 08:48

@Lenka512 nene tohle je ten pripad kdy pri testu na cukrovku byla mamince misto te sladke vody dana desinfekce a ona umrela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
14.1.15 08:49

@Lenka512 No právě. Já jsem prostě v šoku, opravdu. Je to výsměch pozůstalým.

• Citovat
  • Upravit
69235
14.1.15 08:49
@Lenka512 píše:
Taky tomu nějak nerozumín - ten pirát silnic dostal 6 let a tady je 1 rok. :nevim:

protože pirát silnic úmyslně ohrozil něčí život, ÚMYSLNĚ A SCHVÁLNĚ. To je podstatný rozdíl. Tohle byla tragická chyba v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
14.1.15 08:50

@rokris
Je to sice hrozné, ale bylo to prostě neúmyslně… Věřím, že je potrestána už takto dost. Zase by bylo postavené na hlavu, aby dostala stejně jako vrah, který to plánuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
14.1.15 08:51

Necetla jsem, ale nejspis tim, ze se nejednalo o umysl.Byl to omyl, jehoz nasledkem se stala obrovska tragedie..Nelze to ale srovnavat s nekym, kdo umyslne zabije.Nebo ublizi tak, ze dojde nasledne ke smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Ta sestra udělala tragickou chybu v práci, žít s tím bude do konce života, není to vražedkyně, jaký tragický výsměch pozůstalým? Jakkoliv tragické a zoufalé to je, byl to tragický omyl. Nesuďte tak přísně, stačí jedno blbé cuknutí volantem a jste přesně v její kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
@terinka4444 píše:
protože pirát silnic úmyslně ohrozil něčí život, ÚMYSLNĚ A SCHVÁLNĚ. To je podstatný rozdíl. Tohle byla tragická chyba v práci.

Presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
14.1.15 08:52

@terinka4444 Ano, je to asi zabití z nedbalosti, nevím. Ale ten trest je velice symbolický.

• Citovat
  • Upravit
9318
14.1.15 08:53

Podle me toje v umyslu.
Toto byl, asi neumyslmy trestny cin s nasledkem smrti nebo jak to je.

Matka odesla domu, ne? mela tam zustat jako ostatni. Treba to ovlivnilo rozhodnuti

Ukdyby dostala let 10 nic se nezmeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
14.1.15 08:53

@rokris Je to hnusne, ale byla to proste lidska neumyslna chyba, takovy je bohuzel zivot. Pozustalym zadny trest dceru nevrati. Pokud nejaky borec skoli nekoho na silnici, dela to schvalne a umyslne. Nevidis v tom rozdil? Pokud by ta sestra ten roztok podala umyslne spatne, jiste by nedostala jen 1 rok.

Příspěvek upraven 14.01.15 v 08:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.1.15 08:54
@rokris píše:
@terinka4444 Ano, je to asi zabití z nedbalosti, nevím. Ale ten trest je velice symbolický.

ne, pro bezúhonného slušného člověka, pro ženu a matku, rok v kriminále, to je těžko symbolické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
14.1.15 08:54
@rokris píše:
Dobré dopoledne. :kytka:
Právě jsem zaslechla zprávu o výši trestu, který byl vyměřen sestře za otravu nastávající matky dezinfekcí. Jeden rok. 8o 8o 8o. Připadá mi to tedy opravdu málo. Zajímalo by mě, čím byl tak směšný trest zdůvodněn. Nepíšou někde? A zajímalo by mě, co vůbec tak zamíchalo našimi hodnotami, že se lidský život stává bezcenným.

Nemyslím si že je to nepřiměřený trest. Přece to neudělala s úmyslem zabít. Už je potrestaná výčitkami svědomí do konce života.
Nikdo mi nevymluví že nepoznáš sladkou vodu od dezinfekce dle chuti. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová