Jeden vejcovod a převzetí funkce

2739
7.9.23 19:44

Jeden vejcovod a převzetí funkce

Ahoj, je tu někdo kdo má jeden vejcovod a otěhotněl z ovulace na straně, kde vejcovod není?
I doktor mi řekl, že jistá šance, že vejcovod převezme funkci i za odstraněny vejcovod je ale zajímá mě, zda to tak někdo opravdu měl?

Nepředpokládám, že bych měla zrovna já to štěstí, ale takové téma tu nevidím, tak třeba to do budoucna někomu pomůže 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
7.9.23 19:46

Nepletes si vejcovod a vaječník? Vejcovod na levé straně těžko bude transportovat vajíčko z pravé strany, jak by sis to představovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
7.9.23 19:48

@AnoNe ne, opravdu se nepletu. Ty vejcovody tam nejsou napevno, a díky nějakým chemickým reakcím se může levý vejcovod natáhnout pro vajíčko z pravého vaječníku (a naopak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
7.9.23 19:54

Pokud chybí pouze vejcovod je možné, že vajíčko „najde cestu“ do dělody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.9.23 20:16

Já mám takto syna. Tam jsem byla sledována, doktor mi říkal to samé. A povedlo se. Jak to bylo s ovulací u dcery nevím, tam to prostě klaplo, aniž bychom se vlastně cíleně snažili, takže jsem na ultrazvuku nebyla.

Vejcovod odebrán z důvodu mimoděložního těhotenství. Brala jsem v době početí utrogestan (nevím, zda to píšu správně, už je to dlouho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
7.9.23 22:02
@AnoNe píše:
Nepletes si vejcovod a vaječník? Vejcovod na levé straně těžko bude transportovat vajíčko z pravé strany, jak by sis to představovala?
Úplně normální věc.. vejcovod si vajíčko dokáže natáhnout ze strany kde vejcovod chybí.. otěhotněla jsem takhle, sice zamlklé ale bylo..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
8.9.23 07:00

@Veruš1 @Skaiqy díky holky za vaše zkušenosti, jsem ráda, že se tu někdo objevil. Je to neuvěřitelné jak si tělo dokáže poradit 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
8.9.23 12:50
@Bellamia píše:
@Veruš1 @Skaiqy díky holky za vaše zkušenosti, jsem ráda, že se tu někdo objevil. Je to neuvěřitelné jak si tělo dokáže poradit 😊

Neboj, telo je skrýš plná překvapení :mrgreen: jen taková perlička..6 let jsem kvůli imunitě nemohla otěhotnět a když do mě přestali lít hnusy vrchem spodem tak jsem půl roku na to otěhotněla přirozeně :lol: kortikoidy, imunoglobuliny, intralipidy, imunosupresivní léčba..nic nepomáhalo.. přišel covid.. vše se zavřelo a tralaaa.. tehotná 🤰 :lol: takže vše je možné.. decka si počkají na tu nejmíň očekávanou chvíli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
8.9.23 19:04
@Bellamia píše:

Hlavně hlavu vzhůru a věřit. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.24 20:45

Čau holky, super, ze jsem našla tohle téma. Jsem zrovna 3 týdny po laparoskopii (vzali mi pravý vejcovod) a doktorka, co mě operovala, mi přesně tohle řekla, že levý vejcovod se natáhne i k pravému vaječníku a může převzít to vajíčko. Spíš mě překvapilo, že dnes mi na kontrole můj gynekolog nic takového nezmínil a ještě mi řekl, že teď mi půjde otěhotnět jenom, když budu ovulovat vlevo, ze se vaječníky zpravidla střídají..🙈 Na ultrazvuku mi ukázal, ze jsem zrovna těsně před ovulací a zase napravo, kde nemám vejcovod. Teď vůbec nevím, co si o tom myslet..jeden doktor mi řekl to, druhý ono..😅 Navíc dvakrát po sobě je vajíčko napravo, tak pak nevím, jak se to střídá..🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
15.1.24 21:30

@kečupka66 ahoj, já věřím, že to opravdu takhle jde, ale pravděpodobnost bude menší. U mě to nakonec bylo tak, že jsem 4 měsíce za sebou měla ovulaci ze strany, kde vejcovod nebyl a nic. Otěhotněla jsem az když ovu byla z té správné strany s vejcovodem.
Ale jak si můžeš přečíst nahoře, určitě nějaká šance je 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.24 12:00

@Bellamia A ty poznáš, na kterém vaječníku ti ovulace probíhá?? Já právě vůbec, mám jenom jemné jakoby menstruační bolesti, ale žádné píchání na pravé nebo levé straně..🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
16.1.24 12:03

@kečupka66 já jsem zrovna teď těhotná z vaječníku, u kterého nemám vejcovod.. a od operace kdy mi ho vzaly už mám dvě děti.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
16.1.24 12:16

@kečupka66 já jsem pravidelně chodila na folikulometrii, takže mi to potvrdil doktor 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
16.1.24 12:16

@kkatarinka tak to je paráda, no vida, že to jde 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie