Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
jsem už trochu ztracená a jdu za vámi pro radu. Na začátku roku jsem byla na gyndě a přála se lékařky zda jsem ok, že bychom se začali snažit.. vše prý v pořádku. Dva měsíce poté byly normální a pravidelný, ale jinak děs. MS nepravidelná, najít plodné dny každý měsíc pomalu nadlidský výkon. (proužkové testy) Dnes jsem 40den po poslední MS, prsa bolí, ale MS nikde. Těhu test negativní. Nejdřív jsme si říkali, že tomu necháme volný průběh, ale nepravidelnosti v cyklu mi přijde spíš hon ![]()
Prosím o rady, je něco volně dostupné co by mi to upravilo? Nebo na to jen moc myslím? ![]()
Už jsem doma nadhodila i zkusit kliniku, aby nás prohlédli zda jsme v pořádku. Jak to v takovém případě chodí? Je nutné doporučení?
K doktorce příští týden škočím a snad něco vymyslíme. Je mi 28, manžel o 10let starší ![]()
Moc všem dekuju ![]()
Holky s nepravidelnym cyklem casto doporucuji kapky gynex…me na zlepseni ovulace (zacala jsem mit jeji priznaky) pomohl inofolic, potom je jeste dost doporucovany korthyhelovy caj (jestli jsem to napsala spravne 😅)…
kazdopadne ja jsem s partnerem naprosto zdravy par (nechali jsme se testovat) a trvalo nam otehotnet skoro 2 roky…po 2 mesicich z toho neblazni a nech to plynout, nebo ti to nepude uz z principu ze to chces (ja treba po tech skoro 2 letech otehotnela nehodou, potom co se to nehodilo a davali jsme si pozor 🤷🏼♀️) psychika je v tomhle fakt mocna 😊
jinak na kliniku se takhle brzo nechodi, to ze te doktorka uz prohlidla je nadstandart…normalni je se nechat vysetrit az po roce neuspesneho snazeni…
S manželem jsem 8let. 5 let z toho na antikoncepci a poslední 3 roky pouze přerušovaně bez jiné ochrany. Až letos cíleně, a proste nic no a co si budeme občas nám to ujelo. Ne, že ne..
Spis mě hlodá myšlenka zda jsme v pořádku ![]()
@susanne11
Dnes jsem vkládala dost podobný dotaz. Dneska jsem 41DC a nikdy jsem tak dlouhé cykly neměla. Nemyslíme na to, dáváme volný průběh, ale také nic. Příští týden radši jdu na gynekologii a pořadím se s lékařkou, jak posrupovat dále, pokud to nedostanu.
Také už přemýšlím nad nějakými kapkami, čaji nebo něco…
@susanne11 píše:
Dobrý večer,jsem už trochu ztracená a jdu za vámi pro radu. Na začátku roku jsem byla na gyndě a přála se lékařky zda jsem ok, že bychom se začali snažit.. vše prý v pořádku. Dva měsíce poté byly normální a pravidelný, ale jinak děs. MS nepravidelná, najít plodné dny každý měsíc pomalu nadlidský výkon. (proužkové testy) Dnes jsem 40den po poslední MS, prsa bolí, ale MS nikde. Těhu test negativní. Nejdřív jsme si říkali, že tomu necháme volný průběh, ale nepravidelnosti v cyklu mi přijde spíš hon
Prosím o rady, je něco volně dostupné co by mi to upravilo? Nebo na to jen moc myslím?
Už jsem doma nadhodila i zkusit kliniku, aby nás prohlédli zda jsme v pořádku. Jak to v takovém případě chodí? Je nutné doporučení?
K doktorce příští týden škočím a snad něco vymyslíme. Je mi 28, manžel o 10let starší
Moc všem dekuju
My jsme se snažili o miminko 3 roky (ne nějak usilovně - když tu čtu, jak holky měří teplotu a apod, to jsme my vůbec nedělali, ale prostě jsme jeli naostro). Nakonec jsme šli na kliniku. Vyšetření ukázala, že jsme oba absolutně ok.
Zkusili jsme 3× inseminaci a bez úspěchu. Pak tedy IVF a to se povedlo napoprvé. Důvod? Nikdo neví - a ano, víme moc dobře jak se dělají děti ![]()
Teď pokus o KET a zase napoprvé klaplo.
Nechápu, ale už neřeším, máme co jsme chtěli a to je hlavní.
Třeba to budete mít stejně držím palce, ať at to klapne
![]()