Měření folikul/ovulace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.9.23 15:02

Měření folikul/ovulace

Ahoj všechny, máme doma už jednu krásnou zdravou dvouletou holčičku. A snažíme se o druhé mimco, zatím třičtvrtě roku a bohužel zatím nic. Dnes jsem byla u doktorky(11dc),aby jsme začali měřit folikuly. Řekla mi, že sliznice narůstá, ale ovulace tento měsíc určitě nebude. Nechodily jste třeba vícekrát, zda není ovulace až později. Opravdu stačí jít jen jednou, aby Dr řekla že tento měsíc ovu nebude? Chce mi dát nějaké léky na podporu ovulace, ale nechce mě tím zatěžovat dříve, než si muž zajde na spermiogram, ať máme prý jistotou že i tam je všechno v pořádku. Nějak mě to trápí, myslela jsem, že mě třeba pozve na další kontrolu, zda není oči později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Birds
6.9.23 15:36

Ono ale i kdybys měla třeba cyklus dlouhý 35 dnů, tak folikul se opravdu začíná tvořit už tak od 10. dne cyklu. Prostě jakmile skončí menstruace, začne se objevovat jeden dominantní folikul, který je na UZV vidět poměrně brzy. Takže i kdybys ovulovala až 16.DC, tak už teď by tam byl vidět.

Rozhodnutí počkat na spermiogram je správné. Za ne-otěhotnění může z 60 % zhoršený spermiogram partnera. Je to poměrně časté. Spousta žen hledá chybu u sebe, nechávají se kontrolovat horem dolem, což není vždy příjemné. A přitom ten problém je dnes častěji u mužů než u žen.
To číslo je statistika, ne můj dojem.

• Citovat
  • Upravit
68920
6.9.23 16:07

Jak máš dlouhé cykly, pravidelné? Nález byl přesně jaký? Mně to tvrzení, že určitě nebude, přijde dost odvážné, v lidském těle jsou občas zvláštní procesy. Na doktorovo „sliznici máte nízkou, skoro žádnou, MS hned tak nedorazí“ jsem se tuhle do dvou dnů rozkrvácela tak, že se ze mě 10 dní valila krev proudem. Spermiogram je dozajista správný krok, ale stejně bych s nějakou podporou ovulace počkala, dokud anovulaci nebudu mít potvrzenou definitivně a ve více cyklech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
6.9.23 16:09
@Birds píše:
Ono ale i kdybys měla třeba cyklus dlouhý 35 dnů, tak folikul se opravdu začíná tvořit už tak od 10. dne cyklu. Prostě jakmile skončí menstruace, začne se objevovat jeden dominantní folikul, který je na UZV vidět poměrně brzy. Takže i kdybys ovulovala až 16.DC, tak už teď by tam byl vidět.Rozhodnutí počkat na spermiogram je správné. Za ne-otěhotnění může z 60 % zhoršený spermiogram partnera. Je to poměrně časté. Spousta žen hledá chybu u sebe, nechávají se kontrolovat horem dolem, což není vždy příjemné. A přitom ten problém je dnes častěji u mužů než u žen.
To číslo je statistika, ne můj dojem.

Tyjo, kde najdu tech 60%? To jd zajimavy, tady se porad jenom strasi zeny, jako by muzi nemeli zadny problemy s plodnosti

• Citovat
  • Upravit
Birds
6.9.23 23:08
@andrasteia píše:
Tyjo, kde najdu tech 60%? To jd zajimavy, tady se porad jenom strasi zeny, jako by muzi nemeli zadny problemy s plodnosti

Omlouvám se, tohle už nedokážu dohledat. Za ten rok a něco, co řešíme oplodnění, jsem toho přečetla mraky. A bylo to součástí nějakého textu, nehledala jsem tohle cíleně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex