Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní,
určitě ne všechny a určitě ne všechny chtějí 3 a více dětí
Úplně tě chápu a to jsem měla dcery (3r2m) miminkovské období bych řekla, když srovnávám, pohodové, jakmile začla chodit nastala bojovka, je poměrně aktivní, ale ne hyperaktivní (matky těchto dětí se 100% nezastaví), období vzdoru apod…
Teď už chodí do školky a já vidím, jak jí to svědčí a mě myslím taky.
Bydleli jsme na takové větší vesnici, teď už konečně ve městě a je to super.
Po narození dcery jsme byli oba s manželem rozhodnuti, že jedno a bude nám bezva a tak to bylo, cca 1/2 roku zpět jsem začala malinko uvažovat, že možná přeci jen, manžel byl myslím na stejné vlně, a teď ?
Malá je naše a umíme si to užít i ve trojko, jak říkáme
![]()
Já se těším do práce, malá je šťastná ve školce, manžel v práci a nám to takto stačí ![]()
Pa, Ha
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama, my si to taky umíme užít ve trojko
jen se bojím, aby nám to syn, až bude velký někdy nevyčetl. Určitě to není sobectví nebo nějaké ekonomické zájmy, já jsem dokonce skončila vš a hned šla na mateřskou i když jsem věděla, že bych měla mít nějakou praxi…ale prostě to na mě přišlo a já hrozně chtěla miminko. Nevím, jestli je náš malý hyperaktivní a snad to tak nebude, ale nadneseně řečeno vlastně takový je. Ráno nastartuje a nezastaví se a protože už mluví, tak neustále křičí a dožaduje se..to podej, to udelat maminka, to a to a to je neustálý kolotoč, když nereaguju, tak to opakuje do zblbnutí a přidává na intenzitě hlasu, takže někdy se sobě divím, že ještě nejsem v Kroměříži
Myslím, že by mu kolektiv moc prospěl, má moc rád děti a rád se předvádí, říkáme mu malý Donutil, asi z něj bude herec…já nevím jak to mají jiné maminky, ale když slyším: škoda, že už mi končí mateřská, já jsem měla tolik času, tak mě to upřímně řečeno zvedá ze židle…protože já to mám přesně naopak…