Čaje a kamínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
211
10.1.06 14:09

Čaje a kamínky

Ahoj holky.

Jsem tak trochu cajovy maniak, ale diky tehotenstvi a nyni kojeni se muj sortiment trochu smrskl, pila jsem totiz prevazne zeleny a ten jsem uspesne v tehu omezila a ted prakticky vyradila. jelikoz ale vypiju pres 3 litry tekutin denne a ted v zime skoro vyhradne caje, hledam novou inspiraci.

Tak piste vase oblibene cajove smesi, radeji sypane, sackove moc nemusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
238
10.1.06 14:40

Hlavne pro pobavení, taky jsem byla čajový gurmán a nyní se dvěma dětmi na krku prostě kupuju všechny možné dětské čaje a testuju na sobě. Takže kromě různých kojících směsí si dávám denně ještě alespoň dva dětské. Samozřejmě, že ne granulované.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.06 15:22

caj

Ahoj,

ja mohu doporucit matovy a medunkovy. Jsou vynikajici, medunkovy obzvlast, voni totiz po citronech - take ho piji na litry. Pak mam rada - sem tam i hermankovy. Takze doporucuji. Obcas mi prijde k duhu i Roibos…
 Kata

• Citovat
  • Upravit
1376
10.1.06 15:27

Ahoj Droping tiez som cajovy maniak :D
Teraz uz si dopriavam aj cierny(zlty lipton), zeleny(teakanne), cierne s roznymi prichutami, sweet dreams, pomaranc skorica (ale to su pytlikace)
No a nadalej fenykel, kojo caj, rozne detske caje tiez testujem :D . Milujem vanilkove caje. Ja ich pijem s mliekom. Uz som sa sice dopocula, ze to je nezdrave, ale co uz :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
10.1.06 15:40

Ahoj, také se hlásím mezi čajíčkové maniaky, není nákup, abych si něco nepřivezla. :lol:

Já tedy sbírám bylinky, stihnem si s mamčou nasušit každý rok asi 20 druhů. :D Průběžně je pijem vlastně celoročně.

Jinak miluji AHMAD TEA, jsou to ty v plechovkách. Černý s bergamotovou silicí je úžasný. Pak piji zelený a rooibos, samo sypané.

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
10.1.06 19:02

Ahoj, mě čím dál víc chutnají čaje od Sluneční brány - sypaný ovocný, různý druhy a i některý porcovaný - teď mám favorita Šípek - ibišek.
A ještě jeden, ten se kupuje v lékárně a je to dětský černý čaj a anýzem (ovšem je taky porcovaný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
10.1.06 19:50

vzhledem k tomu, ze mame v zime neustale aspon jedno z deti kaslajici, tak pijeme ruzne doma michane bylinkove na rymu a kasel:
podbel (odhlenuje)
jitrocel (odhlenuje)
materidousku (na prudusky)
fenykl (odhlenuje a ze kojim i protiprdickovy)
majoranku (zazivani)
kmin (zazivani)
koprivu (cisti)
hermanek (zklidnuje)
rebricek (cisti) navic vyborna zenska bylina ;-)

micham to podle nalady, nekdy pridam i tu medunku, aby to pekne vonelo, nebo dobromysl, taky voni

jinak v zime miluju trezalkovy, zlatavy, voni a chutna po slunicku, po rozpalenych loukach leta a je dobry na zimni deprese :-)

ale kdyz nemas kde nasbirat, tak nevim

jinak miluju dobry cerny s vlastnim jasminem, to je pohlazeni :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
10.1.06 19:55

Miluju mátový čaj, vypiju ho litry a litry. Tak já se přimlouvám za mátu. Navíc jsem někde četla spoustu pozitivních účinků pro organizmus. Podporuje krevní oběh, uklidňuje žaludek atd. atd. atd. :lol: Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
10.1.06 20:07

Pripojuji se k Ivce taky miluji matovy caj a cerstvy ze zahradky je SUPER!!! Pila jsem ho jak jsem byla tehu a pak jsemse docetla, ze by se nemel prvni 3 mesice a me zrovna pomahal kdyz jsem mela nevolnosti…
Jinak ted jak kojim tak jsem si oblibila fenyklovy caj, ktery piju denne.
 Zuzik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
10.1.06 21:12

Pripojuju se k holkam, nejlepsi je proste MATA!!!! Pokud neni cerstva ze zahradky tak aspon trosku z tech kil, ktera stihnu pres leto nasusit. Muj manzel se mi kazdy vecer smeje, ze uz si zase varim ten svuj utrejch … :lol: Holt mata je mata… Dalsi v poradi je Kouzlo zimy a Jahoda s boruvkou od Jemci (ty uz bohuzel pytlikovy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
10.1.06 21:23

Já jsem čajíčkový závislák a úplně nejvíc miluju kvalitní černý čaj se špetkou majoránky + klasicky s cukrem a citronem. Kdysi jsem měla přítele z Afghánistánu a ten když viděl, jak valím do čaje cukr a citron, tak řekl, že jestli mne ještě někdy uvidí pít takový utrejch, tak mi nedá už nikdy ani pusu!!! Ještě že s ním nejsem a můžu si pít ten svůj…jak že se to po jejich řekne? Já jsem to zapomnělááááá :cry:

• Citovat
  • Upravit
32
10.1.06 21:25

Jak susite?

Ahoj holky, chtela jsem se zaptat jak a kde susite :?: :!

Za domem mame lipu, na zahrade boruvky, maliny, ostruziny(nevite jestli se da delat caj i ze zahradnich ? -les tu nemame :( )

Jinak ja si obcas susim slupky z jablek - to mi taky chutna :P

A neznate nektera caj z jehlici - jenom jsem o nem neco zaslechla od kamaradky , ale ta taky vic nevedela :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
10.1.06 22:31

Čajík piju ale...

Ooo to máte ale příjemnou zahrádku :) Borůvky na zahrádce, to jsem u nikoho ještě neviděla.
No, já mám taky čaje ráda, ale, abyste mě teď neukamenovaly: já piju sáčkové. Já jsem totiž líná něco shánět a sušit a louhovat přes cedník. Takže jsem si koupila dřevěnou krabičku Pickwick a do ní doplňuji různé čaje (černé, zelené, ovocné…), které jsou balené zvlášť a tak mám stále široký výběr. Kupuju i Teekane a jiné. Zachutnal mi i Roibos, nedávno jsem si ho koupila i ve variacích: s chutí medu, citrusu a nějakého dalšího ovoce (Pickwick).
Ta éra čajoven už je za mnou. Jako studentka jsem chodila na sedánky do čajovny. Zvlášť ráda vzpomínám na tu v Pardubicích. Tenkrát jsem pila i sypané čaje a často jsem pila čaj jasmínový a čaj s vůní vanilky a nebo ovocný čaj se sušenými kousky ovoce. Taky jsem měla vlasy pod ramena, ha ha :D a žádnou barvu na nich, přírodňačka. Ale už to je dávno,min. 10 let zpět, takže ani z té čajové teorie si toho moc nevybavím.
Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.1.06 23:01

Jak to tak ctu, tak jsem dostala hroooznou chut na nejaky dobry bylinkovy caj…:-)
K mate - nesusim (nemam kde a z ceho), ale dobra je Marocka mata Nana k dostani v cajovnach - aspon tady je..
A jednou jsme dostali pytlik cerneho caje se svestkama, taky nekde z cajovny a vic jsem ho nikde nesehnala, ale byl vyborny.
A k caji z jehlici - no, mam jeden jeste v pameti z dob, kdy jsme nosili maskace a jezdili pod sirak. Pokud si dobre pamatuju, tak to bylo strasne a bylo nam vsem zle, ale ta romantika pod hvezdickama u esaku.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
11.1.06 00:17

Ja milujem materinu dusku . Tu v NL mi strasne pripomina Slovensko a teraz v zime je prijemna aj ta vona letnej luky (a uz zniem ako reklama :lol: )

No a samozrejme nikdy nepohrdnem ani Earl Grey om 8) Aj Jean-Luc Pickard taky pije :lol: :lol: :lol:

Gothic - co je na caji s mliekom nezdrave? :o Ci to bolo na tu vanilku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová