Čaje a kamínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
125
25.3.07 22:26

Na sypané čaje jsou skvělé čajové sáčky. Prodávají je v DM a stojí kolem 70,–Kč http://www.cajakava.cz/…m_detail.php?…. Vypadají podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
26.3.07 21:45
janamarie píše:
Na sypané čaje jsou skvělé čajové sáčky. Prodávají je v DM a stojí kolem 70,–Kč http://www.cajakava.cz/…m_detail.php?…. Vypadají podobně.
Úžasný odkaz, hned bych tam pořídila kdeco :D. Nakupujete tam někdo ???
Před mnoha lety jsem měla podobné sáčky i s jakýmsi držákem na ně , ale protože se tu tehdy nedaly ty pytlíky koupit (pořízeno v zahraničí), tak když zásoba došla, skončil držák kdoví kde. Dnes by mi asi vadil ten papírový odpad navíc. Doma na sypaný čaj používám takovou skleněnou nádobku, která svým tvarem kopíruje hrnek (vkládá se dovnitř) a má v sobě dírky. Prodávají se i plastové, takže bych mohla pořídit i do práce, ale já nějak s plastem nekamarádím, takže když vyloženě nemusím, tak nekoupím. Na těch stránkách mne zaujal bavlněný filtr, máte s ním někdo nějakou zkušenost? Připadá mi, že se to musí blbě čistit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
26.3.07 21:52

Nejlepší čajový obchod co znám je www.amana.cz a zajímavý je i www.e-cajovna.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
27.3.07 19:32

Musím doporučit :-) Dneska jsem si koupila Životabudič od Grešíka, hned jak jsem přijela domů jsem si ho uvařila, protože teď nějak nestíhám a byla jsem dost unavená. No vůně hrozná, ani se mi to nechtělo pít, ale nějak jsem to zvládla a teď jsem MEGAhyperaktivní. 8O 8O 8O Ani to nevypadá, že vůbec půjdu ještě dneska spát a to jsem postupovala přesně podle návodu, žádné velké dávky :lol: Takže doporučuju, pokud nestíháte nebo potřebujete něco zvládat :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
27.3.07 19:43

Elizo ,
koukala jsem na ten odkaz od Bluesky na čaj Tulsi brahmi - celkově posiluje tělo i ducha :lol: a je bez kofeinu, takže by taky mohl pomoct na tu koncentraci a únavu. Já ho asi vyzkouším :wink:. Jsou tam i často kladené otázky, ale o pití při kojení tam nic není, leda se jich přímo zeptat.

Bluesky , já ze zelených taky piju nejvíc ten Sayonara čaj, je fakt moc dobrý :-).
Bluesky píše:
Doma na sypaný čaj používám takovou skleněnou nádobku, která svým tvarem kopíruje hrnek (vkládá se dovnitř) a má v sobě dírky.

Kde jsi tu nádobku pořídila? Já se totiž s plastem taky moc nekamarádím, ale rooibos ani ovocné čaje by se neměly sedit přes kovový cedník, takže jsem chtěla pořídit skleněný filtr od Simaxu, ale nemůžu ho nikde sehnat - ani v podnikové prodejně :cry:.

Fen-fire - díky za tip, životabudič zakoupím, bude se mi před státnicemi hodit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
27.3.07 19:44

Ha, Fen-fire a co v něm je? Já jen jestli to můžu :) ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
27.3.07 19:45

Díky Katy, vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
27.3.07 19:59

Složení je pro mě lehce záhadné, snad z něj něco vyčtete :wink:

• Životabudič - černý čaj, aronie, schizandra, granátovník, šípek, ibišek, ženšen, citrusové aroma, semeno kola, kůra skořice.

Elizo, je tam napsané, že OBSAHUJE KOFEIN :-( Takže to asi nemůžeš

:roll: :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
27.3.07 20:01

KatyK můžeš cedit přes látku - já používám plátno nebo kanavu (no prostě jedny pytlíčky mám na prášek na praní a druhé na čaj :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
27.3.07 20:25

Jsem u jednoho známého viděla konvici (japonskou) z toho odchodu co na něj dala odkaz Janamarie a je nádherná. Ten známý je čajomil a hrozně si jí chválí. Je ale pěkně drahá.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.3.07 21:03

Z www.amana.cz mám vynikající Nanu - marockou mátu a ibišek celý grade C - v létě vychlazené jsou famózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
27.3.07 21:43
KatyK píše:
Bluesky píše:
Doma na sypaný čaj používám takovou skleněnou nádobku, která svým tvarem kopíruje hrnek (vkládá se dovnitř) a má v sobě dírky.
Kde jsi tu nádobku pořídila? Já se totiž s plastem taky moc nekamarádím, ale rooibos ani ovocné čaje by se neměly sedit přes kovový cedník, takže jsem chtěla pořídit skleněný filtr od Simaxu, ale nemůžu ho nikde sehnat - ani v podnikové prodejně .
Kdyby to bylo tak jednoduchý, tak si taky pořídím ještě další, protože ani bylinky nemají přijít do styku s kovem. Ta nádobka patřila ke skleněné konvici, kterou jsme kdysi dávno dostali a už rozbili. A nebyl z ČR. Ale koukej, co jsem právě teď vygooglovala - http://konvickarna.czeos.cz/?… Vypadá to super, ale ta cena nic moc… Tip na dárek :lol:
A čaj si moc ráda dělám do skleněného hrnku, protože si tak užívám i jeho barvu (hrnek mám z Tesca asi za 60,– kč). A ještě hezčí je, když si pod něj dám ohřívadlo se svíčkou… sem se tak naladila, že si jdu honem něco uvařit :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
27.3.07 21:46

Na té „konvičkárně“ jsem objevila i tu konvici s filtrem http://konvickarna.czeos.cz/?…
ale cena je ještě „lepší“ :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
27.3.07 23:20

Díky Bluesky , skleněné konvice se skl. filtry má i Simax - cenu nevím, ale podle mě bude dosti podobná :roll:.

A ještě jsem se chtěla zeptat - ten čaj Sayonara doporučují pít z hrnku s keltskou spirálou - máte ho některá? By mě zajímalo, jestli to fakt funguje :wink:.

Fen-fire - a nemusí se ta látka pořád prát? Aby to tam nezaplesnivělo (myslím ty zbytky „zanořené do tkaniny“, ne že bych to z toho nevyklepala :wink:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
27.3.07 23:40

Místo práce vyhledávám čaje :oops:.

Elizo , narazila jsem na čaj od Antonína Škody www.honeysweet.cz - jmenuje se Jsem dobrej :lol:. Složení: Žen-šen, máta, rybíz plod, kopřiva, ořechové listí, třezalka, jinan dvoulaločný, pivoňka květ, kaštan květ dávají směs, která zlepšuje koncentraci a paměť. Je vhodná při studiu a v situacích, které kladou zvýšené nároky na myšlení.
Ten by si možná taky mohla :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová