Čaje a kamínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1162
15.4.07 15:51

Já jsem v těchto slunečných dnech taky neváhala a udělala sluníčkový čaj - zelený roibos, meduňku a čerstvé mladé kopřivy - mňam :D
Jo a dlouho se musí minimálně louhovat? Já jsem ho tam měla hodinu a pak už jsem upíjela, celkem jsem ho tam měla asi 4 hodiny - udělala jsem 3 litry :lol:

Jiitulle - tak co, už jsi ochutnala bio zákusky ve Zdravém životě? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
15.4.07 19:57

Já ho tam dala ráno,měla jsem ho tam až do odpoledne.Pořád jsem dolívala.Tak nevím přesně kolik,ale mohlo to byt tak 2-3 litry.Sekaly jsme trávu s manželem,posekaly jsme taky kopřivy,ale do čaje mě nenapadlo je přidat…příště :D .
Přidala jsem tam nějaký kytky s malýma fialovýma květama,nevim,jak se jmenují :?
A za:,–(ila jsem si mátu,tak až vyleze,tak ju budu taky používat.Už se těším :D
Katy : ještě jsem zákusky neochutnala :oops: ,ale chystám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
15.4.07 23:03

Tak jsem taky poslední tři dny „sluníčkovala“. Citrónovou trávu a okvětní lístky růží. Louhovala jsem od rána do večera, všechno jsme vypili, ale připadalo mi to dost bez chuti (přitom jiný než bylinkový či roibosový čaj nepijeme). Holky byly hrozně natěšené, tak jsem jim tam nenápadně cintla trochu jablečné šťávy, aby nebyly zklamané. Dáváte bylinek více, než kdybyste zalévaly klasicky vařící vodou?? Dala jsem stejně, možná že to byl ten zakopaný pes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
15.4.07 23:13

Bluesky - já jsem teda dala o dost víc než na vařený čaj - bála jsem se právě, aby to mělo nějakou chuť (o mě by nešlo, mně chutná i voda :wink:) A možná je lepší dávat něco výrazného - mátu, meduňku, kopřivu,… (nevím, jak hodně je ta citronová tráva aromatická, takhle samotnou jsem ji nikdy neměla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
16.4.07 09:01

Bluesky, bylinek dávám rozhodně víc než na normální čaj, hlavně těch čerstvých a stejně je to ale jenom aromatizovaná voda. :D Ale mě to tak chutná.
Teď jsem ale dost dělala šípky, nebo roibos, pu-ehr (nevím jak se to přesně píše) a toho stačí dát normálně. Holky si ho pak ochucovaly, tak jsem tam začala přidávat slupky z jablek nebo rozinky a je to i sladké.
Já ho tam fláknu ráno a pijeme ho až večer, asi by tam neměl být tak dlouho (máma byla zděšená, že se mi v té vodě namnoží kdejaké bakterie - dávám filtrovanou, tak snad ne :? ), ale stejně to dřív nestihnem.
Přijde mi, že je ten čaj jemnější než normálně zalívaný vařenou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
16.4.07 11:10

já tam těch bylynek dala taky víc.V litrovým džbánku tam byly dva pytlíkový čaje a zbytek bylinek(asi pět větviček).Dneska jsem tam nacpala pět kopřiv,a zase dva pytlíky čaje.
bakterii bych se nebála,ty jsou všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
17.4.07 00:05

Tak já zatím (u dětí) se „sluníčkovým“ čajem moc úspěšná nejsem http://www.seslijsmese.unas.cz/smajl09.gif. Dnes jsem od rána do večera louhovala meduňku, kterou holky milují, ale sluníčková varianta je prostě nenadchla (i když jsem jí tam dala dostatečné množství a i když jsou zvyklé pít i obyčejnou vodu). Ty případně se množící bakterie mně také leží v hlavě. My totiž doma děláme a pijeme i „kamenovou“ vodu - máme ve džbánu s vodou různé kameny, které vodu „vylepšují“ (v zahraničí :,-(y kamenů za tímto účelem prodává i DM drogerie, já mám dokoupené i jiné). Tuhle vodu pijí holky moc rády, ve skleněném džbánu to vypadá moc hezky, ale stejně si říkám, jestli se v té „stojaté“ vodě v teple cosi nemnoží (jinak kamínky pravidelně proplachuji a „čistím“ sluníčkem…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
17.4.07 13:01

bluesky,
to je moc zajímavé, ta kamenná voda. jaké tam dáváš kameny? předpokládám, že do zahraniční dm se nedostanu, tak by mě zajímalo, které kamínky bych mohla koupit u nás.
necháváš kamínky nabít sluncem a pak je dáváš do vody?
M.
PS: ze sluníčkového čaje jsem taky trošku na rozpacích. jestli to tam nějak nekvasí :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
17.4.07 18:51

Holky, já myslím, že s čajem se určitě nic nestane, když ho louhujete třeba celý den - kvasit to nezačne a možná tam bude pár bakterií, ale úplně stejné, co jste třeba před chvilkou snědly s rohlíkem :wink:.

Mně se zatím oba sluníčkové čaje docela povedly :), ale je pravda, že jsem tam těch bylinek a roibosu nasypala hodně.

Teď má přijít studená fronta, takže budou zase vařené čajíky :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
17.4.07 22:21

Nazdarek.
To je divne, mam nastavene zasilani novych zprav a nic mi neprislo a vy jste to tu tak pekne rozjely.
I se divim, ze to bylo ve Vyrob si sam, ale tehda asi jeste stejne nazory nebyly, nevim, je to dlouho, co jsme to zakladala.
Sem uz moc nechodim,ale s vama si pokecat zajdu. :lol:

Momentalne piju caj Sayonara. Je to takovy prasek, dava se tretina cajove lzicky a ma to byt uplny zazrak. Mne teda chutna.
A taky spousty a spousty zelenych caju od Oxalisu.
A az vas doctu, tak se zapojim i do diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
17.4.07 23:47
makina píše:
bluesky, to je moc zajímavé, ta kamenná voda. jaké tam dáváš kameny? předpokládám, že do zahraniční dm se nedostanu, tak by mě zajímalo, které kamínky bych mohla koupit u nás. Necháváš kamínky nabít sluncem a pak je dáváš do vody?
Jo, přesně tak, až na růženín, kterému přímé sluníčko nesvědčí.
Cituji odtud :
Dobrý prostředek k základní úpravě a energetizaci vody je křemen. Tento kámen byl od pradávna ctěn za mimořádně silnou schopnost přitahovat pozitivní energii a posilovat vnitřní zření. Pořiďte si několik valounků či krystalů křemene, které projdou hrdlem lahve. Nejprve křemeny důkladně umyjte pod vlažnou vodou a nechte nabíjet na slunci. Nasypte krystaly na dno lahve a přelijte pitnou vodou. Takto připravenou energetickou vodu můžete uchovávat v lednici (nikoli v mrazáku, kde by se energeticky znehodnotila) a popíjet po celý den. Stejným způsobem můžete využít i jakýkoli jiný drahý kámen. Účinky takové vody se pak liší podle zvolené odrůdy kamene. Křemen je v tomto ohledu ale ideální volbou, protože čistí vodu od negativní energie, dodává ji energii pozitivní a celkově zlepšuje zdravotní stav.
Ta :,-(a z DM obsahovala především křemen plus ametyst a růženín. Já kamínky docela používám a ve vodě na pití mám přidané i další (křišťál, chalcedon, sodalit, akvamarín…). Kamínky bys měla vybírat podle jejich „vlastností“ a svých „potřeb“ (mrkni třeba sem ) nebo se nech vést intuicí (který se ti zalíbí :wink:). Na krásné kamínky můžeš mrknout třeba zde , ale natahuje se to trochu déle…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
18.4.07 18:04

Bluesky to je strašně moc zajímavé, docela na to koukám :! :! :! Zajímalo by mě, jaké pijete vody ? U nás bohužel voda z kouhoutka moc dobrá není, já pocházím původně z vesnice, tam se pila voda ze studny. Teď jsem se přestěhovala, máme chlorovanou a já to teda pít nemůžu, takže hledám nějaké alternativy. Zatím to řeším porůznu, Mattonky, Rájec, Korunní … ale vím, že asi není nejlepší pít jenom minerálky :cry: Co myslíte, že by se dalo pít „pořád“ :?:

Teď jsem viděla v jednom bio obchodě vodu Rájec. Docela mě to překvapilo a zajímalo by mě, jestli ještě nějaké vody jsou opravdu bio a zdravé …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
18.4.07 19:03

Fen-fire ,
jojo, brněnská voda je fakt hnusná a dost chlorovaná. Já jsem kupovala vody v PET - nejvíc mi chutnala Toma Natura a kojenecká Horský pramen, ale teď jsem si koupila filtrační konvici, takže už jenom filtruju. A doma máme 28 m vrt s kojeneckou vodou :D.

Jinak podle mě se vody jako Rajec, Toma Natura,… můžou pít pořád, protože to nejsou minerálky. Minerálky jsou Mattoni, Magnesia, Korunní,… a ty je nutné střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
19.4.07 07:57

Já piju pražskou z vodovodu, ale nejdřív ji proženu filtrovací konvicí Brita, je i hezká, modro-průhledná. A po kamínkovém příspěvku Bluesky přemýšlím, že dospod, do té části, kde čeká ta čistá voda na vypití, našoupám nějaký kamínky. Jen mě mate, Bluesky , na těch stránkách, co jsi sem dala, se píše, že tyrkys nesmí do vody? Proč? Bééé, já ho tam chci! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
20.4.07 23:48

Nejsem odborník… http://www.seslijsmese.unas.cz/smajl09.gif. Tyrkys mne kdysi taky zaujal, protože jsem vysazená na modrou barvu, ale pak mne odradilo, když jsem zjistila, že nebývá 100% přírodní (ten je zřejmě výrazně dražší). Postup úpravy (jeho vylepšení) je zřejmě ten důvod, proč by neměl do vody. Někde jsem četla, že bývá přibarvován, nebo z důvodu poréznosti vyplňován pryskyřicí, plastem nebo snad dokonce lisován z drobných částí. Myslím, že i acháty bývají přibarvované. Kamínky chce určitě pořizovat v osvědčených prodejnách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová