Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
celestad píše:
info z www.prodejbylin.czChrpa se dříve používala vnitřně v nálevu jako diuretikum, zevně k výplachům očí při zánětu spojivek a jako prostředek močopudný a žlučopudný. Dnes se používá v ophtalmologii pro léčbu zánětlivých a hnisavých očních chorob. Může se podávat i na podporu chuti k jídlu a k lepšímu trávení.
TU BYCH URČITĚ V TĚHOTENSTVÍ NEUŽÍVALA…
Jako močopudný prostředek s antiseptickými účinky pijeme 2× denně nálev z 1 kávové lžičky na 1 šálek.
Tato bylina je známa také pod názvy charba, charpa, charva, jesenec, modráček, modrák, nevaza, neveza, sinokvět, sirokvět, světlák nebo chrpa modrák.
To neni primo caj z chrpy. Je to jen jedna z mnoha prisad. Otazka je, kolik ji tam je.
pár šálků ti snad neublíží, ale raději neriskuj..už takhle maj ledviny záhul v těhotenství..
Ahojky, co tutp diskusi trochu oživit?? Já se taky přidávám k milcům čaje a kamínků:-)
Nejraději mám sypané.
Přes léto ujíždím na Malině a métě od Oxalisu, je moc osvěžující
Ide zima, ide mraz… ake bylinkove caje popijate v zime? Je tu niekto s prehladom o TCM? Mama mi stale vtlka do hlavy, ze mam pit vela zlatobylu na ladviny jakozto zima je ich obdobie. Zlatobyl je jej favorit. Vraj stres zatazuje ladviny tak je dobre ho pit pravidelne. A zaujimave je, ako peni. Myslim, ze by sa v nom dalo umyt nadobi. Takze taka domoroda yucca.