Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš ho z toho Kavalieru? Je levnější než ten můj je ze Simaxu?
Bluesky píše:
Máš ho z toho Kavalieru? Je levnější než ten můj je ze Simaxu?
Simax je to samé co Kavalier
. Jinak mám tu celoskleněnou konvici Helena , ale ta byla docela drahá (něco přes 300,–), samotný náhradní filtr stál 46,–.
Tož, ať ti dlouho vydrží!! ![]()
Zjistila jsem, že řada bio čajů z www.apotheke-tea.cz (kupuji „Pohankový s rakytníkem“, „Ovocný s mateřídoušku“ a „Zázvor s pomerančem“) byla rozšířena o nové druhy - v obchodech jsem na ně ale nenarazila, napadlo mne pozeptat se v lékárně, zda mi je neobjednají a bez problémů - takže vyzkouším „Ranní svěžest s mátou“ a „Aktivní den s černým rybízem“.
Tady nám diskuse nějak vázne…
Zakoupila jsem bombilu a ujíždím na maté . Nejsem si ale jistá, jestli mi nesnižuje tlak, který mám nižší už tak. Sakra, dokonce veršuji…
Bluesky píše:
Tady nám diskuse nějak vázne…
Zakoupila jsem bombilu a ujíždím na maté . Nejsem si ale jistá, jestli mi nesnižuje tlak, který mám nižší už tak. Sakra, dokonce veršuji…
Nízký tlak? Já myslela, že maté obsahuje kofein ..(a jelikož nevím žádný rým na kofein tak to bude asi vše)
Maté snižuje tlak? To spíš asi ne…
podle mě funguje jako pět dávek kávy najednou.
Taky jsem čajový maniak, nepiju skoro nic jiného. Teď v těhotenství nejvíc sypaný rooibos s příchutí jahoda-vanilka a rooibos africká vášeň. Chutnají výborně i vychlazené. A na noc spoustu meduňky, kvůli mooooooooooooooc aktivnímu mimískovi ![]()
Bylináři tvrdí, že meduňku nemají moc pít ženy, zejména ne po menopauze, ona totiž odvápňuje. Takže holky opatrně s tou meduňkou. Já jsem jinak taky čajový maniak, piju v těhotenství čaje, i když se píše, že se nesmí, teda nepisu šalvěj a takový, ale mátu, kopřivu, roibos, zelenej a bílej a další klidně piju. Obdivuju lidi, co si nasbírají bylinky sami. Já jsem většinou lenoch, jen jsem si udělala třezalkový olej a nasbírala řebříček.
celestad píše:
Bylináři tvrdí, že meduňku nemají moc pít ženy, zejména ne po menopauze, ona totiž odvápňuje. Takže holky opatrně s tou meduňkou. Já jsem jinak taky čajový maniak, piju v těhotenství čaje, i když se píše, že se nesmí, teda nepisu šalvěj a takový, ale mátu, kopřivu, roibos, zelenej a bílej a další klidně piju. Obdivuju lidi, co si nasbírají bylinky sami. Já jsem většinou lenoch, jen jsem si udělala třezalkový olej a nasbírala řebříček.
A kde hledas, na jakych strankach nebo v ktery literature, ktery bylinky tehotny smeji a ktery ne?
Smeji napr. chrpu? Diky za info.
A z jakého zdroje máš to odvápnění v souvislosti s meduňkou? Co vím, tak odvápňuje maté (cesmína paraguayská), díky kofeinu, o meduňce to „slyším“ poprvé…
Bluesky píše:
A z jakého zdroje máš to odvápnění v souvislosti s meduňkou? Co vím, tak odvápňuje maté (cesmína paraguayská), díky kofeinu, o meduňce to „slyším“ poprvé…
četla jsem to v Meduňce, nějaký známý bylinkář to tam psal..pak jsem na to ještě narazila někde na netu v článku o menopauze…
já mám knížky od Janči a Zentricha, něco občas najdu i na netu, ale info si dost protiřečí, tak jsem vsadila na intuici a zdravý rozum…
info z www.prodejbylin.cz
Chrpa se dříve používala vnitřně v nálevu jako diuretikum, zevně k výplachům očí při zánětu spojivek a jako prostředek močopudný a žlučopudný. Dnes se používá v ophtalmologii pro léčbu zánětlivých a hnisavých očních chorob. Může se podávat i na podporu chuti k jídlu a k lepšímu trávení.
Jako močopudný prostředek s antiseptickými účinky pijeme 2× denně nálev z 1 kávové lžičky na 1 šálek.
Tato bylina je známa také pod názvy charba, charpa, charva, jesenec, modráček, modrák, nevaza, neveza, sinokvět, sirokvět, světlák nebo chrpa modrák.
TU BYCH URČITĚ V TĚHOTENSTVÍ NEUŽÍVALA…