Čaje a kamínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7840
30.5.07 22:24

Fazole , hoď mi prosím link na tu zvonkohru, já tam na ní nenarazila a taky už dlouho hledám nějakou bez „čovinek“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
31.5.07 09:13

Bluesky , tady je, sjeď trochu dolů: http://www.eben.cz/catalog.php

Fen-Fire , kamínky ano, nebo co kdybychom přejmenovaly čajíčky na čajíčky a kamínky? Odkazů už je tam hodně…

3,14čovina je termín, který donesla Papu z prosincové diskuze, budiž jí sláva, moc se mi líbí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
31.5.07 09:41

Fazole to je dobrý nápad, máš pravdu, že odkazů už je tady hodně. Jde to vůbec ? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
4.6.07 17:20

Já myslím, že když napíšeme Lesině, přejmenování diskuse není problém - Fen-fire, zařídíš to? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
4.6.07 18:47

KatyK nevím, jestli je na to nějaký zaručený postup, ale napsala jsem Lesině SZ, tak to snad klapne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.6.07 21:32

Máte přejmenováno, bylo by i dřív, ale byla jsem venku a pak je u nás večerní frmol s holkama.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
5.6.07 15:43

Lesino děkujeme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
7.6.07 09:27

.. koukám, že už jste přejmenovaní :wink: .

Pro ty z vás, kteří nedají čaj bez citrónu, mám bezva tip, když citrón není zrovna po ruce nebo dojde. Objevili jsme v Bille citronku Limmi , kupujeme ji už víc jak rok a je opravdu super :lol: . Když ji otevřete, je to stejná vůně, jako když právě rozkrojíte citron, ne jako ty ostatní chemický citronky :evil: . Složení - 99,97 % citrónová šťáva, esenciální citrónový olej a atioxidant oxid siřičitý. Každá citronka obsahuje šťávu z 6 - 8 sicilských citrónů.
Obsah 200 ml, cena kolem 29 Kč, ale fakt stojí zato! Máme jich vždycky pár ve spíži a když jsme lenošní vymačkat čerstvý citron, tak Limmi to jistí :lol:
Určitě vyzkoušejte!
Našla jsem ji na netu jenom na maličkým obrázku, tak aspoň něco… http://zbozi.seznam.cz/searchScreen?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
7.6.07 09:36

JJ, jsme přejmenovaní, takže kamínková diskuse už je oficiální :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
7.6.07 22:20
sedire píše: .Složení - 99,97 % citrónová šťáva, esenciální citrónový olej a atioxidant oxid siřičitý.
cituji (z různých zdrojů): …oxid siřičitý (E 220) působí současně jako antioxidant, má negativní vliv na obsah vitamínu B1 v potravinách… …oxid siřičitý patří mezi alergeny… …E220 oxid siřičitý - nevhodné pro alergiky, astmatiky a hyperaktivní děti, nepoužívat pro kojence a děti do 3 let… …oxid siřičitý - bolesti hlavy, nevolnost, astmatické záchvaty, snižování obsahu tiaminu (vitamín B1) …oxid siřičitý se s oblibou přidává do sušeného ovoce či vína (do červeného 160 - 210 mg S02 na litr, do bílého 210 až 260 mg). Někteří lidé kvůli tomu mají alergii na víno či trpí bolestmi hlavy (hlavně z nekvalitních, silně sířených vín). Do sušeného ovoce se oxid siřičitý dává převážně z důvodů estetických: zatímco sířené meruňky jsou hezké, štavnaté, oranžové a přímo lákají ke koupi, přírodně usušené jsou hnědé a méně vzhledné. A cena za krásu? Povolený limit oxidu siřičitého je pro meruňky 2 gramy na kilo a často se překračuje. Proto by se silně sířené ovoce (meruňky, broskve, rozinky, švestky, fíky) mělo před jídlem omýt v teplé vodě a konzumace by se rozhodně neměla přehánět. Asi pětina populace je na S02 a podobné sloučeniny citlivá, a proto by měla dávat přednost nesířenému sušenému ovoci z prodejen zdravé výživy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
7.6.07 22:37

Teda tys mi dala Bluesky :P :lol: Ale to bysme potom nemohli jíst a pít skoro vůbec nic, v dnešní době se ve všem něco najde :( Takže u nás to i nadále Limmi jistí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
8.6.07 17:00

U mě teda vede čaj úplně čistý bez ničeho. Měla jsem ráda čaj s medem, ale hodně se mi kazí zuby a ten med tomu moc nepomáhal, takže se snažím cukrům vyhýbat.

Kupujete bio citrony ? Já jsem je ještě nikdy nekupila, ale chtěla jsem si pár koupit kvůli sušení kůry, přijde mi to bezpečnější než sušit kůru z obyčejných „chemických“ citronů. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.07 17:44

Fen-fire, keď sme boli v Prahe, kupovali sme biocitróny v Pluse. Boli úžasné a krásne voňali. Len u nás nie sú dostať :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
8.6.07 18:23

Tak já doufám, že snad v Brně biocitrony seženu a že to nebude zase tak velký problém :roll: . Ale tou krásnou vůní jsi měla hodně nalákala a už se těším na to sušení, jak to bude vonět po celém domě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
8.6.07 18:32

Fen-fire, k čemu používáš tu sušenou kůru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová