Čaje a kamínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7840
5.5.07 21:14

Tak se pochlub, cos nakoupila… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
6.5.07 08:34

Bluesky , ty pošťuchuješ :wink:

Tááákže pan čáp koupil čepičku, měla barvu barvičku: donuty růženín kulatý, tyrkys kulatý a hranatý (hranatý se mi líbil, kulatý je zase ten mocný kruh) a magnetit nebo magnezit, teď si nemůžu vzpomenout, takový břízově bílý s kresbou, ale popis jeho účinků mi přesně seděl na mou rozháranou duši :twisted:, kamínek jaspis krajinový a růženín (k počítači) a náušničky kuličky tyrkys na stříbrné puzetě. Asi sedm stovek v tahu, ach jo, samozřejmě, že si to nemůžu dovolit… 8)

Ale donuty si dám na pružnou nit na krk, aby si měl Erýsek s čím hrát a rozvíjet jemnou motoriku. Takže jsem vlastně ušetřila za nějakou příšerně drahou debihračku… :lol: :lol: :lol: Snad si o to nevylomí zoubek, cpe všechno do pusy. Ale on vlastně zoubky nemá, dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.5.07 10:24

Já na Slunečním kameni taky utrácím hromadu peněz, naposledy jsem objednávala minulý měsíc asi za pětistovku. Teď jsem si ale udělala ooobrovskou radost - v pátek jsem vyrazila na Mezinárodní výstavu minerálů do Tišnova a bylo to prostě úžasné !!!! 8O 8O 8O Chodila jsem tam asi pět hodin, celá výstava byla prodejní, náramky kolek 30 Kč, donaty za 50 kč, náhrdelníky kolem 70 kč, a strašně moc kamínků a všeho … byla jsem fakt nadšená a už se těším na listopad na další … a taky už začínám šetřit !!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
6.5.07 11:33

Jéééé, já chci taky na takovou výstavu! Nevíte o něčem podobném u Phy? Mohla bych tam vzít nějakého ctitele a dělat smutné oči… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.5.07 12:36

Tuším, že v Praze bývá (ale bohužel asi v únoru) Prodejní výstava minerálů, šperků a fosílií Geosvět.

Tady je odkaz na kalendář dalších akcí http://www.mineral.cz/burzy.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
8.5.07 22:29

Holky, tak jste mě definitivně nalákaly na koupi kamínků - a určitě se nenechám zahambit (už jsem na to zběžně koukla a líbí se mi prostě všechny :lol:). Jen mě mrzí, že jsem prošvihla tu výstavu v Tišnově :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
11.5.07 13:49

Nesmutni, brzo budou další … a v Brně je taky pár obchůdků s kamínkama, jeden je třeba naproti krokodýla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
11.5.07 14:20

Fen-fire - kdybych to podzima nevydržela, ve kterém brněnském obchůdku mají fakt kvalitní kamínky? Nebo jsou nejlepší objednané ze slunečního kamene? Díky :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
11.5.07 15:55

KatyK já brněnské obchůdky moc obchozené nemám, nebo respektive jsem jich tam moc nenašla :-( Asi nejvíc kamínků a šperků mají v Mineral obchůdku na Radnické. Podle mě je to tam ale takové neosobní, nemám tam prostě příjemný pocit. No a navíc ty ceny … :roll:
Takže já skoro všechno nakupuju přes sluneční kámen, tam je paní fakt ochotná, vždy mi vychází vstříc .. přijde mi, že ji to baví a o kamínky se stará. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
13.5.07 12:25

Hm, myslela jsem si, že kamínkové obchůdky v Brně nebudou nic moc. Já asi něco objednám od té paní a na podzim dokoupím zbytek. Ono je přeci jenom lepší to vidět :wink:.

Jinak abych přišpěla i k čaji, už jsem psala do přírodní kosmetiky, že pro přísun rutinu si vařím čaj z pohankových slupek (např. zde http://www.biosfera.cz/…ucts_id/2863 ), míchám si to s různými bylinkami nebo ovocem a dá se to pít :wink: (oproti pohankové kaši, kterou fakt nemusím, je to dobré).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
14.5.07 01:06

…já mám tento: http://www.edenshop.cz/detail.php?… a ještě je varianta se šípkem nebo pomerančovou kůrou http://www.rozmaryna.cz/…uct_info.php?…

Pokud hodnotíme % rutinu v jednotlivých částech pohanky, nejvýznamnější je čerstvá nať, na druhém místě čaj, dále slupky a nakonec semena. Pokud chcete konzumovat pohankovou nať, stačí si koupit balíček neloupané pohanky a doma si je naklíčit. Neloupaná semena položíte buď na vlhkou hlínu v květináči nebo na vlhký ubrousek či vatu. Vlhkost se musí neustále udržovat, ale pozor na přemíru vody. Semena by neměla být ve vodě ponořená. Sklízíte potom tzv. pohankovou trávu asi 10 cm vysokou. Nasekanou pohankovou trávu přidávejte jako petrželku do polévek, na chléb, do salátů, pomazánek atd.

A máte někdo zkušenost s pohankovým polštářem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
15.5.07 10:58

Reference k www.slunecnikamen.cz: Jeden kamínek je trošku naštíplej, ale zrovna ten, co jsem si kupovala jen tak, na krásu, takže mi to tolik nevadí. Jinak všechno paráda a ještě mi paní přidala náramek jako pozornost. A všechno v krásném dárkovém balení. Dávám pět hvězdiček!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
15.5.07 11:35

Hm, si asi taky brzy udělám radost.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
15.5.07 20:17

Jo jo, udělejte si radost všechny, ať nejsem jediná, kdo tam utrácí takové šílené prachy !!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
15.5.07 23:31

…já za ně neutrácím tam, protože si je ráda vybírám „osobně“, ale jinak mám doma už taky slušný „kamenolom“. A nezapomeňte je holky čistit, ať slouží a neškodí !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová