Čaje a kamínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15326
28.3.07 12:46

Na sypaný čaj jsem si koupila v čajovně proutěná sítka a jsou perfektní. žádný plast, žádný kov, žádný odpad. Zachytí většinu směsi, jen dole zůstanou drobné částečky, ale ty se u:,–(í na dně a nevadí.
 http://www.ert.cz/…fie/z125.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
28.3.07 12:51

Katy děkuji že na mě myslíš, už mám objednaný jeden čaj s žen-šenem od Grešíka, ale tento vypadá taky dobře.
Jo, tyhle bambusový sítka máme taky, ale mám pocit, že toho dost propadne. Ale jinak je mám ráda.
Já mám taky moc ráda jasmínový čaj. V létě s ledem a třtinovým cukrem…a citronem.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
28.3.07 14:07

Ahoj holky,chtěla bych se taky připojit do diskuse o čajích :D .Já si teď nedávno koupila čaj „lapacho Oko uragánu“ http://www.oxalis.cz/oxSearch.aspx?…
Strašně příjemně voní,ale chuť už tak dobrá moc není.Meli jste ho někdo?Chtěla jsem si ještě koupit čaj „maté“.Jakej je?Všem přeju krásný den.U nás svítí sluníčko(chvílema),už je cítit ve vzduchu jaro.Prostě paráda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
28.3.07 16:19

Jitko,
zrovna včera jsem si na podnět holek odsud koupila maté a je moc dobré. Mám ráda zelené čaje, takže mi maté opravdu chutná. Koupila jsem si čisté, ale měli i s citronovou trávou, tak ho zkusím taky.
Má prý ještě o 1,5% kofeinu více než kafe, to bohužel nemůžu soudit, protože na mě kofein nefunguje.
O lapachu jsem četla v časopise test spotřebitele. Prý je strašně zdravé, zkusím to večer pohledat.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.3.07 23:02
KatyK píše:
A ještě jsem se chtěla zeptat - ten čaj Sayonara doporučují pít z hrnku s keltskou spirálou - máte ho některá? By mě zajímalo, jestli to fakt funguje …
Nemám přímo nádobu se spirálou, protože se mi nelíbila, mám samostatnou spirálu, na kterou stabilně v práci hrnek s jakýmkoliv nápojem odkládám. A jestli funguje opravdu :?:…věř a víra tvá… :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.3.07 23:13
makina píše: …o lapachu jsem četla v časopise test spotřebitele. Prý je strašně zdravé, zkusím to večer pohledat
Já jsem zase četla o účinné kombinaci Lapacha s čajem Vilcacora. Je to liána, hoďte si ten název do vyhledávače… není ale vhodný pro těhotné či kojící a musí se 10 minut vařit. Když mne teď bolelo v krku, tak jsem se k tomu vaření přiměla (mám ho koupený od Popova) a dá se to v pohodě pít…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
29.3.07 22:46

Elizo , mám pro tebe další tip na povzbuzující http://www.zena-in.cz/…es/sml63.gif - sypaný čajík Prana z řady himalájských ajurvédských bylinných čajů - http://www.everest-ayurveda.cz - V Mátě ve Vodičkový ho mají teď v akci za 65,– Kč. Určitě ne každý mu přijde na chuť, pěkně totiž „štípe“ (jako zubní pasta Suprivicky :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
29.3.07 23:22

Já mám od nich ajurvédské čaje Nimba (vyčištění krve a pleti) a Gokshura (na bolesti zad) a ani jeden mi moc nechutná :?. Ale zejména ten Gokshura pomáhá, takže ho vypiju :wink:.

Makino - právě jsi mi připomněla, že vlastně bambusové sítko mám, ale zdálo se mi nějak špatně upletené, protože vpodstatě všechno „listí“ jím prolezlo, takže bylo na dvě věci… Už jsem ho někam zahrabala, tak se po něm kouknu :lol:

Bluesky - taky jsem si nedávno koupila Vilcacoru od Popova, zatím jsem ji ještě neotevřela, představa složité přípravy mě vždycky odradila :roll:.

Elizo , není zač :wink:. Já ty koncentrační a antiúnavové čaje hledám i pro sebe, takže jsou to dvě mouchy jednou ranou :wink: :lol:. Hlavně aby fungovaly :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
30.3.07 17:22

Taky ještě přispěju jedním antiúnavovým - Einstein tea - od Dr. Popov.
Je hrozně moc dobrý, krásně voní a hooodně příjemně se pije, není přímo proti spaní, spíš na podporu myšlení, ale já jsem po něm unavená nebyla a byla jsem schopná vydržet u počítače u práce hodně hodin v kuse, takže doporučuju :-)

Složení: meduňka, sporýš, máta peprná, dobromysl, heřmánek, rozrazil, krušina.
Cena 35 Kč

:wink:

KatyK díky, už se uzdravuju, piju čaj z lipových květů a podbělu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
30.3.07 20:16

jee, to je fajn tema :D :lol:
mam cajicky rada, ale od tehu jsem uplne vynechala cerne a zelene caje, takze se mi v kuchyni hromadi ruzne ovocne a bylinkove smesi 8O
samozrejme, ze vetsina je „sackova“ a prevazuje Teekanne - nevim, proc, ale od nich mi i ty „sacky“ chutnaji 8)
ale pokud mne iluze o dobrem caji Teekanne zbavite svymi argumenty, branit se nebudu :D :lol: :wink:

jinak jsem vyzkousela Draci silu od Gresika a byla to fakt sila
ta firma je mi celkove sympaticka, takze kupuji caje od nich nebo od dr.Popova
ale nejprijemneji jsem byla prekvapena cajiky od Slunecni brany - takove brusinky-no, mnamka :P

co se tyka caju pro kojici
ty klasicke od Lerosu mi nesedly
Weleda se osvedcila a pak i Stilltee od Alnatury /opet reklama na dm-drogerii :oops: :roll: /

a nebyla bych to ja, abych nemela dotaz
co davate/ jste davaly pit miminkum, batolatkam i tem starsim?
mrne /8 mesicu/vubec nechce napr. hermanek, fenykl, detske caje od Lerosu :? 8O
takze ji hooodne redim ovocne stavy od Hippu 8)
za pripadne tipy predem diky

hezky vecer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.3.07 21:13

Děkuji vám vřele za tipy na pracovní čajíky. Ještě bych potřebovala nějaký čajík aby naše dítko bylo hodné a spinkalo, nevíte? :D :)
Lindas, mám zhŕuba stejně staré ditě a dávám nějaký co mám doma heřmánek-fenykl, ale zjistila jsem že tam musím dát trošičičku medu, jinak to neveme do pusy. No není to ideální, ale i šťávy jsou myslím přislazované. My musíme něco s fenyklem na břicho. Pak je docela v oblibě šípkový- louhovaný přes noc v horké vodě a taky s trochou medu. Hned bylo po rýmě. :lol: A budu vděčná za jiné nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
30.3.07 22:30

Ahoj,co se dává mimčám,nevim,ale dneska jsem si koupila v Albertu čaj od PICKWICKU Síla bylin,magické povzbuzení,mňam…A měli jich ta více druhů. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.3.07 22:35

Dámy, tip na nepřislazovanou a přes to velmi dobrou ovocnou šťávu je zde: http://www.rozmaryna.cz/…uct_info.php?… . Je opravdu úplně čistá a můžete ji mít na lince, nekazí se totiž. Může se jí ochutit kaše i čaj. U nás padá jedna lahev týdně.
Pak jsou i další neslazené ovocné šťávy, ale už jsou o něco dražší: http://www.rozmaryna.cz/…uct_info.php?… . Krom téhle hruškové mívají i další příchutě. Jsou bio a fakt moc dobré, ale jak říkám - poněkud dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.3.07 23:09

hm, díky, to je dobrý. Budu to muset vyzkoušet. Měla jsem doma sladěnku, ale nějak jsem pořád nevěděla co s ní :oops:
Jako docela dobrý nápad mi přišlo sladit třeba rozmixovaným sušeným ovocem. Jo, dneska jsem koupila od Alnatury nějaké sušenky špaldovo-jablečné, měly je u výživ. No, stály něco okolo 35 8O Ale jsou dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
30.3.07 23:14

Ahoj čajomilky, jsem ráda, že se naše řady rozrůstají :wink:

Kámoška svým dětem kupuje dětské ovocné čaje - protizlobidlový a protistrašidlový, dětem moc chutnají (ale jestli po nich míň zlobí a dobře spinkají, to nevím 8)). A složení taky neznám.

Jinak jsem si dneska pořídila Životabudič od Grešíka, tak zítra vyzkouším, jak mě probere :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová