Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojte,
dekuji za nazory k Horoskopu
jsem vyzkousela ten na Flore a dobry
![]()
sehnala jsem skoro vsechno, co jsem chtela - akorat Kloubni cajik pro babicku nemeli
za to meli jeste zavreno, ale to jsem se dozvedela az pri placeni - oni jim tam totiz opravovali roletu a me to prislo jako, ze maji otevreno
![]()
no, trapas - byla jsem za blbku, ale s ditetem v satku me ta pani proste nemela asi silu vyrazit a taky jsem tam nechala slusnou castku.....
jinak zdravim Brno, stravila jsem tam leta na VS a bylo to dobryyyy
![]()
Tak jsem na sypaný čaj (do práce) zakoupila bavlněné sítko . Mám pocit, že ho z čaje „cítím“ (na chuti) a protože je okruží sítka širší než průměr hrnku, přesahuje ho, bavlna tekutinu nasákne a ta odkapává z hrnku. Takže musím podložit talířkem…
Holky, používáte některá nějaký čaj na večer na uklidnění a dobré spaní ? Já jsem teď trochu rozhozená a nervózní a nemůžu v noci spát a nevím, co bych si měla večer uvařit ![]()
Skús meduňku alebo heřmánek
Meduňka okrem ukľudnenia vraj prináša aj krásne sny ![]()
Já dětem vařím meduňku k „večeři“. Na pití je fakt příjemná. Kupuji Grešíka, občas Sonnentor (bio) nebo v DMku míchanou s citrónovou trávou pod názvem Melissen Tee (bio). Vzhledem k množství, v jakém se u nás pije, bych na ní potřebovala zahrádku. Je dobrá i na trávení, nadýmání atd. Kromě meduňky by měl na zklidnění či na spaní pomáhat i kozlík, chmel, mučenka, třezalka a určitě i další. Kozlík je hořký, chmel taky nic moc. Třezalka je „antidepresivní“, ale nemá se kombinovat s některými léky a je fotosenzibilní. Sonnentor má čaj Dobrý večer (zrovna došel, takže složení nevím, zkus zagooglovat). Grešík dělá kapky Dobrý spánek a kapky Na dobrou noc, možná je bude mít i ve verzi „čaj“. Zapátrej. Jinak se dají všechny jmenované bylinky koupit i jako extrakt. Na nervíky je dobrý i hořčík. A zkus si dát do aromalampy levanduli. Babičkovský recept bývá teplé mléko s medem, jestli „to zvládneš“. Já obvykle padnu a okamžitě spím, pokud ale někdy přetáhnu a nemohu pak usnout, zabírá mi knížka nebo nějaká relaxační muzika. Tak ti držím palce
.
Děkuju za tipy, zítra snad něco nakoupím. Včera jsem ale po dlouhé době usínala i spala krásně, pomohla tomu mooooc dobrá zpráva, kterou jsem se dozvěděla, takže to bylo v poho. Dneska jsem sice stále ještě „happy“, ale už se mi zase začínají do hlavy vracet staré problémy a stres, takže se bojím, že dneska už to tak dobré zase nebude. No uvidíme …
V každém případě zítra vyrazím na nákupy a od víkednu už snad budu spát „jako miminko“
![]()
Tak jsem pořídila zase nějaké čajíky pro studenty
- životabudič od Grešíka mi moc nechutná, ale zato funguje
. A dneska jsem si koupila Einstein tea od Popova a ten je fajn i chut'ově
.
Fen-fire - přeju dobrý spánek a žádné chmury
.
KatyK děkuju, snad to teď bude lepší.
Oba „životabudiče“ už mám taky vyzkoušené a ten Einstein je fakt chuťově o mooooc lepší ![]()
Už máš nějaký ten hrníček na bylinky se sítkem a pokličkou ? ![]()
pozor třezalka si myslím, že by se neměla ani v těhotenství a snižuje taky účinnost horm. antikoncepce - nejsem si tím úplně jistá, jsou to jen nějaké zasunuté útržky, které jsem někde někdy vyčetla
ahoj holky, zkoušely jste některá „sluníčkový“ čaj? Teď když je tak krásně, je to super. Ráno fláknu do zavařovačky buď nějaké bylinky nebo šípky, zelený čaj, roibos… , zaleju studenou vodou a dám na sluníčko. Po pár hodinách je hotový skvělý studený čaj. ![]()
Aj my tak v lete robíme čajíky, len sme ho nedávali na slniečko ![]()
Skúsime ![]()
Taky mám ten čaj od Popova a docela mi chutná. Na spaní mám taky moc ráda meduňku, nebo spací čaj od Grešíka. Nebo Nobilis dělá meduňkovou koupel. Teta má levandulovou a moc si jí pochvaluje takhle na večer.
Dneska jsem si udělal Amálku s tím jablečným koncentrátem a je to moc dobrý. Porovnávala jsem jí se syrvátkou z DM a Amálka je teda mnohem lepší. Taky tam myslím píšou, že je demineralizovaná aby měla lepší chuť. Tak už chápu co na ní máte. ![]()
Včera jsem si koupila ten meduňkový čaj z DMka Sonnentor a krááásně voní
Dneska ho asi budu zkoušet, ale jelikož jsem dneska v noci spala jenom dvě hodiny, tak asi večer nebude problém ![]()
aaliana píše:ne
ahoj holky, zkoušely jste některá „sluníčkový“ čaj?
Tak jsem si taky dneska udělala „sluníčkový čaj“.Namočila jsem meduňku a přidala jsem zelený čaj od Pickwicku :síla bylin-magické povzbuzení.Je to výborný
![]()