Čaje a kamínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1107
5.4.07 14:01

ahojte,

dekuji za nazory k Horoskopu

jsem vyzkousela ten na Flore a dobry :D :lol:
sehnala jsem skoro vsechno, co jsem chtela - akorat Kloubni cajik pro babicku nemeli
za to meli jeste zavreno, ale to jsem se dozvedela az pri placeni - oni jim tam totiz opravovali roletu a me to prislo jako, ze maji otevreno :P 8)
no, trapas - byla jsem za blbku, ale s ditetem v satku me ta pani proste nemela asi silu vyrazit a taky jsem tam nechala slusnou castku.....

jinak zdravim Brno, stravila jsem tam leta na VS a bylo to dobryyyy :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
6.4.07 11:29

Tak jsem na sypaný čaj (do práce) zakoupila bavlněné sítko . Mám pocit, že ho z čaje „cítím“ (na chuti) a protože je okruží sítka širší než průměr hrnku, přesahuje ho, bavlna tekutinu nasákne a ta odkapává z hrnku. Takže musím podložit talířkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
10.4.07 19:31

Holky, používáte některá nějaký čaj na večer na uklidnění a dobré spaní ? Já jsem teď trochu rozhozená a nervózní a nemůžu v noci spát a nevím, co bych si měla večer uvařit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.07 20:28

Skús meduňku alebo heřmánek :) Meduňka okrem ukľudnenia vraj prináša aj krásne sny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
10.4.07 23:35

Já dětem vařím meduňku k „večeři“. Na pití je fakt příjemná. Kupuji Grešíka, občas Sonnentor (bio) nebo v DMku míchanou s citrónovou trávou pod názvem Melissen Tee (bio). Vzhledem k množství, v jakém se u nás pije, bych na ní potřebovala zahrádku. Je dobrá i na trávení, nadýmání atd. Kromě meduňky by měl na zklidnění či na spaní pomáhat i kozlík, chmel, mučenka, třezalka a určitě i další. Kozlík je hořký, chmel taky nic moc. Třezalka je „antidepresivní“, ale nemá se kombinovat s některými léky a je fotosenzibilní. Sonnentor má čaj Dobrý večer (zrovna došel, takže složení nevím, zkus zagooglovat). Grešík dělá kapky Dobrý spánek a kapky Na dobrou noc, možná je bude mít i ve verzi „čaj“. Zapátrej. Jinak se dají všechny jmenované bylinky koupit i jako extrakt. Na nervíky je dobrý i hořčík. A zkus si dát do aromalampy levanduli. Babičkovský recept bývá teplé mléko s medem, jestli „to zvládneš“. Já obvykle padnu a okamžitě spím, pokud ale někdy přetáhnu a nemohu pak usnout, zabírá mi knížka nebo nějaká relaxační muzika. Tak ti držím palce :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
11.4.07 20:35

Děkuju za tipy, zítra snad něco nakoupím. Včera jsem ale po dlouhé době usínala i spala krásně, pomohla tomu mooooc dobrá zpráva, kterou jsem se dozvěděla, takže to bylo v poho. Dneska jsem sice stále ještě „happy“, ale už se mi zase začínají do hlavy vracet staré problémy a stres, takže se bojím, že dneska už to tak dobré zase nebude. No uvidíme …
V každém případě zítra vyrazím na nákupy a od víkednu už snad budu spát „jako miminko“ 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
11.4.07 20:48

Tak jsem pořídila zase nějaké čajíky pro studenty :lol: - životabudič od Grešíka mi moc nechutná, ale zato funguje :wink: . A dneska jsem si koupila Einstein tea od Popova a ten je fajn i chut'ově :D.

Fen-fire - přeju dobrý spánek a žádné chmury :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
11.4.07 20:56

KatyK děkuju, snad to teď bude lepší.

Oba „životabudiče“ už mám taky vyzkoušené a ten Einstein je fakt chuťově o mooooc lepší :lol:

Už máš nějaký ten hrníček na bylinky se sítkem a pokličkou ? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
11.4.07 21:07

pozor třezalka si myslím, že by se neměla ani v těhotenství a snižuje taky účinnost horm. antikoncepce - nejsem si tím úplně jistá, jsou to jen nějaké zasunuté útržky, které jsem někde někdy vyčetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
12.4.07 10:11

ahoj holky, zkoušely jste některá „sluníčkový“ čaj? Teď když je tak krásně, je to super. Ráno fláknu do zavařovačky buď nějaké bylinky nebo šípky, zelený čaj, roibos… , zaleju studenou vodou a dám na sluníčko. Po pár hodinách je hotový skvělý studený čaj. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.07 10:42

Aj my tak v lete robíme čajíky, len sme ho nedávali na slniečko :roll:
Skúsime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
12.4.07 12:18

Taky mám ten čaj od Popova a docela mi chutná. Na spaní mám taky moc ráda meduňku, nebo spací čaj od Grešíka. Nebo Nobilis dělá meduňkovou koupel. Teta má levandulovou a moc si jí pochvaluje takhle na večer.
Dneska jsem si udělal Amálku s tím jablečným koncentrátem a je to moc dobrý. Porovnávala jsem jí se syrvátkou z DM a Amálka je teda mnohem lepší. Taky tam myslím píšou, že je demineralizovaná aby měla lepší chuť. Tak už chápu co na ní máte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
13.4.07 09:46

Včera jsem si koupila ten meduňkový čaj z DMka Sonnentor a krááásně voní :-) Dneska ho asi budu zkoušet, ale jelikož jsem dneska v noci spala jenom dvě hodiny, tak asi večer nebude problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
13.4.07 10:08
aaliana píše:
ahoj holky, zkoušely jste některá „sluníčkový“ čaj?
ne :wink: … ale vypadá to zajímavě, takže jsem právě „namočila“ citrónovou trávu a okvětní lístky z růže a dala na balkón… jsem zvědavá :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
14.4.07 19:23

Tak jsem si taky dneska udělala „sluníčkový čaj“.Namočila jsem meduňku a přidala jsem zelený čaj od Pickwicku :síla bylin-magické povzbuzení.Je to výborný :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová