Jedná se o pásový opar?

9166
8.9.19 12:13

Měla jsem pásový opar jako dítě a měla jsem to jen kolem trupu, prostě v pásu širokém asi 10cm. A hlavně bolel, a byla u něho i teplota.
Tohle se mi moc nezdá, ale nejsem lékař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
8.9.19 12:16

@pannda kolegyně měla něco podobného jako zakladatelka a hlavně v dekoltu a na rukou, pasovy opar to byl a nebolel, takže já bych zašla hned v pondělí za koznim lékařem, ti dobří fakt poznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.9.19 12:18

Taky se mi zdá dost široký ten pás. Pás opar jsou puchyrky, které zasychají v krusty. Většinou bolí, ale není to pravidlo. Zašla bych na kožní nebo infekcni, kde s tím mají nejvíc zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.19 12:23

Děkuji moc za všechny komentáře. Ještě doplním že na noze to nejdříve na dotek pálilo teď to svědí ale určitě to nějak nebolí, že bych o tom přes den veděla to vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
8.9.19 12:26

@eliskakraj fakt bych zagooglovala dobrého kozniho v okolí a šla bych, přeci jen na pohotovosti slouží spíš lékaři kteří řeší úrazy než toto. Držím palce ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
8.9.19 12:32

Mě to nepřijde jako pásový opar. Ten se striktně drží určitého nervu, proto je v pásu, nebo v oblasti kůže kterou inervuje určitý nerv. Takže nemůže být současně na lýtku a v oblasti lopatky. Léčba herpesinem léčbu neurychlí (i když pacient přijde 1. den výsevu a má jen zarudnutí a dostane herpesin, tak za 2 dny má osypaný celou oblast kterou nerv vyživuje), pouze snižuje riziko postherpetických bolestí, případně nějakých komplikací (např. generalizace do atopického ekzému, přechodu do mozku v případě lokalizace na obličeji, postižení oka při lokalizaci na čele…) Ty postherpetické bolesti mívá populace nad 50 let, u mladších moc nevznikají. Takže v tvém případě si myslím, že ta léčba není úplně nutná i kdyby to opar byl. Herpesin se má vždy dát u lokalizace na obličeji, v oblasti hlavy a pak u těch starších. Jestli nemáš atopický ekzém nebo výrazně sníženou imunitu tak si myslím, že to nutné není. Navic jak jsem psala výše, nepřijde mi to jako pásový opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.19 12:39

@medunka23 zítra to udělám a nemyslím si, že me někdo bez objednání rychle přijme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.19 12:42

@Lucka1111 moc děkuju za detaillní komentář a doporučuješ to tedy alespoň nějak ošetřovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
8.9.19 12:43

A nemohla vas ta ryba popalit? a na tom miste se udelat puchyr? me to teda jako pasovy opar taky neprijde, ale kdo ví…proste budete muset pockat na pondeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
8.9.19 12:44

@eliskakraj když zaklepes, vysvetlis situaci, tak myslím, že si sice v čekárně pockáš, ale vezmou tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.19 12:45

@kavulenka no to jsem si taky říkala, ale
Přišlo mi divné že den by tam nic nebylo a objevilo se to až druhý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
8.9.19 12:49

@eliskakraj zkusila bych mazat sudocremem aby se to vysušilo. A na kožní asi zajdi. Ještě mě napadá že by to mohlo být nějaké impetigo? Jestli to jsou fakt puchýře, tak stafylokokové. Pokud budou přibývat tak určitě někam k doktorovi, impetigo by chtělo antibiotika - lokálně framykoin a celkově nějaký zinnat nebo augmentin. A nebo fakt reakce na tu rybu? Podle fotek se blbě poznává, ale ten pásový opar si myslím že ne, pokud to máš na lopatce a na lýtku tak to k tomu nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.19 12:52

@Lucka1111 anoo zajdu. Jinak na těch zádech je to podle mě určitě něco jiného tam to puchýřky nejsou jen flíčky. Jen se to objevilo ve stejné době resp o 2 dny později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
8.9.19 12:58

@eliskakraj tak v tom případě si myslím že to bude nějaká popálenina od té ryby. Ale hezky to tedy nevypadá. Zkusila bych ten sudocrem, možná hemagel, jestli máš něco z toho doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
8.9.19 13:01
@eliskakraj píše:
@Lucka1111 anoo zajdu. Jinak na těch zádech je to podle mě určitě něco jiného tam to puchýřky nejsou jen flíčky. Jen se to objevilo ve stejné době resp o 2 dny později

A nejsou to na těch zádech spíš modŕiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí