Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krev může být důsledek tuhé stolice, tedy se vytvořila prasklina u konečníku. A hlen…nic závažného bych nehledala, pokud nemáš nadýmání a bolesti břicha..
@pannda No mi přišlo, že ta krev byla součástí toho hlenu. Kdyby to byla prasklina u konečníku, tak by ta krev byla spíš zvlášť nebo na toaletním papíru, nebo ne?
@pannda Jo, jím rajčata i červenou papriku, ale to už jsem ve stolici registrovala a tohle podle mě nebylo ono. No fakt nevím, co s tím. Mám si vzít nějaké projímadlo, když nemám s vyprazdňováním nějaký problém (bolesti), „jenom“ chodím málo často?
Zkus svestkovy kompot. Také hůř chodím na záchod a tak jsem nakoupila kompoty a preventivně je jim a pomáhá to. A taky mi pomohl „dort“ ze slehacky a zakysane smetany. Nebo zkus lečo, nebo kefir. Prostě nějaká jídla, která ti pomuzou se vyprazdnit. A jestli to máš tvrde, je možné, že ses při vyprazdnovani poranila, proto ta krev. Zkus víc pít.
Kompot teda také vyzkouším. Jinak jím švestky čerstvé i sušené. Kefír nebo jogurt denně. Lečo také mívám. Tučné mě vůbec neprohání, klidně můžu sníst celou šlehačku na posezení a nic. Pít se teď poslední dobou také snažím víc. Díky moc za tipy.
Zacpou jsem jako mladsi hodne trpela, tak poradim co na ni. Hodne pit (pokud nezvladnes studenou vodu, tak teplou vodu s citronem), pouze celozrnne pecivo, omezit mrkev a banany naopak svestky, hrusky, jablicka ve vetsim mnozstvi.. Tez jogurtova mleka, kefir apod. a hodne syrove zeleniny. Ta krev muze byt z rozedreneho konecniku, nebo pokud trpis na heeroidy, tak i z nich… Urcite zajdi k doktorovi.
Ahoj, já na zácpu trpím hned od začátku těhotenství. Jediné, co mi na ni spolehlivě pomohlo, byl stres, ale to není zrovna nejlepší metoda
Jinak víc pít mi nepomáhá: mám pocit, že to při frekvenci chození na malou vždycky vyjde ven dřív, než se vůbec něco dostane do střev
Kompoty nic, jogurty nic, maliník taky ne… Co mi nakonec zabralo, je Laktulosa. Není to přímo projímadlo, spíš jen pomáhá vázat vodu ve střevě a tím změkčuje obsah. A může se v těhotenství. Pak ještě glycerinové čípky, ale ty používám výjimečně a působí mi spíš lokálně, až když je problém před konečníkem
Pokud se ti ale objevuje krev, radši to nejdřív konzultuj s doktorem. Při poranění by se ani jedno užívat nemělo. Jestli je ta krev z důvodu tvrdosti, lactulosa by to mohla spravit ![]()
Ahoj, prosím o radu.
Jsem ve 22. tt a dlouhodobě se v těhotenství potýkám se zácpou. Nemám žádné bolesti břicha ani bolesti při stolici, jen chodím málo často, např. jednou za 2-3 dny a vždycky udělám jen pár malých tvrdých bobků, nic víc. Poslední dobou se ale na těch bobkách začal objevovat hlen a dnes dokonce v jednom kousku hlenu byla krev
Nemáte prosím podobnou zkoušenost? Co to může být? Nevím, jestli je to projev (důsledek) toho málo častého vyprazdňování a co s tím. Jestli jít k doktorovi a k jakému.
Děkuji.