Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky, chtěla bych se jenom zeptat, jsem ve 34+5tt .. a začalo mě strašně bolet v podbřišku, jedná se o porod nebo o něco jiného ? prosim poraadte ![]()
Sovičko to my ti tady neřeknem, zajed si k doktorovi nebo do porodky.
Bolesti v podbřišku nemusí jednoznačně znamenat porod. Sleduj se. Pokud ti odejde plodovka neváhej a jeď, pokud bolesti budou častější a větší jeď. Buď hlavně v klidu a nepanikař. Nemusí to být porod. ale myslím, že teď přímo jestli je to porod nebo ne, nikdo z nás neporadí
no, já jestli by mě hodně bolelo v podbřišku v těhotenství, tak bych si pro jistotu skočila do porodky na kontrolu.
A ta bolest přestává a vrací se nebo je to zkrátka jen bolest? Kontrakce většinou trvají cca kolem 45s, někdy i kratší, do břicha to většinou jde jako menstruační bolesti silné.
brnkni doktorovi, může se jednat i o silné poslíčky, a nebo taky ne, záleží taky na hrdle, a to zjistí jen on, nanejvýš tě pošle na ozvy do nemocnice.
Já jsem v takových případech lezla do teplé(více teplé-neboj, miminku to neuškodí) vody. Poslíčci se mi v nich vždy zastavily. Když pak šlo o porod, tak se mi to rozjelo a kontrakce se zkracovaly(teda čas mezi kontrakcema)
Určo se ale hlídej jak píšou holky. Plodovka-okamžitě, a po vaně pokud to nepřejde tak taky hned do porodky, ať se tam na tebe juknou.
A neboj, to bude dobrý.
Já měla posly první myslim ve 36tt asi jako ty a vcelku často až do porodu. Vana mi vždy ukázala zda jsou to jen poslové nebo porod.
Ale pokud tě to bolí bez přestání, prostě furt, jela bych hele!!!
doktor marodí, a nevím kdo ho zastupuje, takže když to do večera nepřejde, pojedu…
nemužu ani sedět, ležet chodit nic .
jinak bolest je po koupání čím dál tím větší ..
jsem prvorodička, a bojím že to ani nepoznám že rodím ![]()
Tak jestli se to stupňuje tak raději jeď, já to taky nepoznala, pořád sem myslela že to jsou poslíci a nakonec se malý narodil doma
Ale dvě hodiny před porodem sem byla v porodnici a prý se nic nedělo ![]()
jestli se to stupňuje, to není dobrý, jela bych hned, a jestli nemůžeš ani sedět ani ležet to na poslíky nevypadá
víš jak dlouhý jsi měla čípek na poslední kontrole?
Ježiš holka jestli se to stupňuje, prď na svého doktora a upaluj do porodnice!!! Třeba to fakt nakonec nic nebude ale lepší jet a zjistit že to nic není, než něco zanedbat. Tohle neni sranda. Nechci strašit, probůh, ale zbal si vše potřebné a jeď.
A neboj se, oni jsou na to zvyklí, nikdo tě nevyhodí. Naopak!!!
Přeju ať to nic není. A když bude, a bude to porod, miminko už je „hotové“, neměj strach, zvládnete to oba skvěle!!!
Ještě nám řekni jaká je to bolest? Opakující se, nebo nepřetržitá? Jako kontrakce? Sleduješ mezi nimi nějaký čas? Pokud ano tak si to stopuj…klasika od začátku jedné do začátku druhé.
prodigy222 já myslím, že při nejhorším už je na cestě buď do porodky, nebo mimčo
![]()
ještě tady jsem, byla jsem ve vaně, a vypadá to že nejspíš pojedeme do nemocnice, docela to přestalo ale děsně mě to bolí na pravé straně, a to nevím, jestli to nejni od ledviny, protoze jsem pred Vánoce ležela v nemocnici se zánětem ledviny, takže nevím, ale asi se sbalim obleču a pojedu, ale nmám vyplněnej papír o tom narození miminka, jak dává na gyndě, jinak papír z matriky mám, ale tenhle vyplněnej nemám, a přítel přijede až večer ..
jinak mě začínají bolet záda a chce se mi stále čím dál tím víc na záchod ..
Sovicka18 píše:
ještě tady jsem, byla jsem ve vaně, a vypadá to že nejspíš pojedeme do nemocnice, docela to přestalo ale děsně mě to bolí na pravé straně, a to nevím, jestli to nejni od ledviny, protoze jsem pred Vánoce ležela v nemocnici se zánětem ledviny, takže nevím, ale asi se sbalim obleču a pojedu, ale nmám vyplněnej papír o tom narození miminka, jak dává na gyndě, jinak papír z matriky mám, ale tenhle vyplněnej nemám, a přítel přijede až večer ..
jinak mě začínají bolet záda a chce se mi stále čím dál tím víc na záchod ..
Na papír se vyprdni, vem ho s sebou, pokud půjde o porod, budeš mít čas tam načmárat jména mezi kontrakcema nebo až po porodu
![]()
Takže klíííd a hlavně už se zvedni od PC a jdi balit.
Doufám že to nic nebude. ![]()