Jedná se o reflux?

469
25.5.15 13:58

Jedná se o reflux?

Ahoj holky, chtěla bych se jen zeptat, mam 3 týdenní miminko, plně kojím ale občas musím přikrmit, protože toho moc nevysaje země…Můj problém je ten, stalo se to poprvé…Dokrmila jsem 60ml nutrilonem a čekala jsem asi 45min a nekrkla si…tak jsme jeli autem nakoupit, s tím že jsem počítala že si asi ublinkne ale co se stalo v krámě asi za dalších půl hodky to mlíčko vyhodila uplně obloukem :-/ vždy mi jen ublinkne ale tohle vyhodila do dalky normalně…Tak se bojím jestli to není ten reflux, ale dokrmujeme takto od začatku a vždy jen ublinkla tohle se stalo poprvé, myslíte že je to jen tím že si nekrkla a jak to auto drncalo tak se toto stalo…?? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6050
25.5.15 14:06

@Caborina Nemusí jí ten pohyb dělat dobře a spousta dětí trpí v autě nevolností. Ve třech týdnech dokrmit ještě 60 ml mi přijde moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
25.5.15 14:07

Myslím, že je to kombinace všeho možného. Možná se přejedlo, k tomu to neodříhnutí a natřásání v autě a obchodě. To se prostě občas stane, že miminko se pozvrací. Důležité je, aby se to neopakovalo při dalším krmení´, hrozila by dehydratace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
25.5.15 14:08

@natyber Taky mi to přijde, že bylo přejedené. 60ml je dost i na samotné krmení, natož na dokrm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.5.15 14:11

Tohle se občas stává. Pokud neblinká obloukem desetkrát denně a po každém krmení, je to v pořádku. Možná se přepilo, neodříhlo si, pak stačil nějaký větší pohyb a už to letělo. Mimča nemají dovyvinutý hrtan a tudíž jim to snadněji vyletí ven, protože jim to nemá co zadržet. Reflux je trochu něco jiného, tam děti blinkají pořád, většinou mívají hodně i bolení, ale rozhodně nezvrací obloukem. To blinkání obloukem bývá při pylorostenóze, ale taková miminka takhle zvrací pořád. Z jednoho poblinkání nelze usuzovat nic, prostě se to někdy stane. Mým dětem to občas letělo i nosem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
25.5.15 14:31

Aha no holky mě doktorka řekla že by měla již baštit okolo 100ml, a ja jí nakojila a vypila jen 20ml tak jsem nechtěla aby jela hladová, proto jsem dala těch 60ml..:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
25.5.15 14:36

@Caborina Každé miminko si vypije kolik potřebuje. Ty jí vážíš, že jsi věděla kolik vypila? A pak taky ne pokaždé vypijí stejné množství, přeci taky nejíš celý den stejné porce. Já bych radši kojila častěji a zkusila nedokrmovat, ale dělej si to samozřejmě jak chceš ;) A doktorku tolik neposlouchej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.15 14:48

@Caborina spíš jsi ji překrmila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie