Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Ahojky. Jsem dva týdny po porodu císařským řezem, miminko máme na neonatologii, nemohu přikládat. Již dva týdny se snažím spustit laktaci, ale úspěch je vždy jen pár kapek…nic víc. Mám odsávačku - ale pokud se nespustí kojení, tak nepomáhá…kojící čaj…každé tři hodiny se pokouším a je to stále dokola…Už nevím co…Poradíte, prosím? Díky.
Co vyzkoušet homeopatika
kamarádce pomohly.
@Anonymní píše:
Ahojky. Jsem dva týdny po porodu císařským řezem, miminko máme na neonatologii, nemohu přikládat. Již dva týdny se snažím spustit laktaci, ale úspěch je vždy jen pár kapek…nic víc. Mám odsávačku - ale pokud se nespustí kojení, tak nepomáhá…kojící čaj…každé tři hodiny se pokouším a je to stále dokola…Už nevím co…Poradíte, prosím? Díky.
jakou máš odsávačku? zkus si půjčit elektrickou, mi to manuální zaboha nešlo
a homeo..
@martina.se zakl.: ahojda, Nuvita electric,… rozhodně bych jí ale nedoporučila. Škoda, že jsem spíš nezvolila Medelu…
@Anonymní píše:
@martina.se zakl.: ahojda, Nuvita electric,… rozhodně bych jí ale nedoporučila. Škoda, že jsem spíš nezvolila Medelu…
nemáš někde v okolí např pomad, nebo zdravotní potřeby? Ty odsavačky se dají i půjčit ![]()
Zkus ty homeo, mně taky pomohly
Ačkoli nedokážu samozřejmě říct, jestli by se laktace nespustila i bez nich.
Urcite bych zkusila homeopatika- ty mi vzdy pomohly a hodne vyvaru ![]()
Ted jsem cetla clanek o rozkojeni kvuli adopcatku http://www.mamila.sk/…eho-dietata/ tak treba ti to taky pomuze, i kdyz je to trochu neco jinyho, ty ses ve vyhode s hormonama
jsou tam jmenovany i bylinky na podporu… ![]()
Zkusila bych stimulovat bradavky - rukou takovy pohyb jako jemne stipani, nebo dojeni - proste imitace toho, co dela dite zazykem. odsavacky to nedelaj, tahaj to podtlakem, me taky nefungovaly. palec nad, ostatni prsty pod dvorec a palcem sjizdet pres cely dvorec k bradavce, tlacit proti prstum, jakoby vytlacovat mleko z prsa ven. Co nejcasteji behem dne.
Ještě jsou bylinky, které podporují laktaci- benedikt lékařský, pískavice řecké seno. Buď z nich čaj, nebo ve formě tablet. Pak ještě existuje lék, jehož vedlejším účinkem je spuštění laktace-teď nevím název, ale do toho bych asi nešla. Myslím, že se to hodně zlepší, až budete moc miminko přiložit, nebo alespoň pochovat. Mně nikdy neteklo mléko proudem, vždy ho bylo akorát, nebo spíš míň. Zkoušela jsem kde co-zmíněné bylinky, homeopatika, čaje, mraky všeho, ale prostě nejsem „dojný“ typ
.
jo a odsávat mi taky nikdy nešlo, nejvíc jsem odsála klasickou pístovou odsávačkou, ale i to bylo max. 20 ml. To jsem snad víc odstříkala ručně.
Vykašli se na odsávačku a ostříkávej ručně, já odsávačkou skoro nic neodsála a ručně jsem odstříkala dost. Škoda, že v porodnicích neporadí, neukážou…
Zakl.: děkuji všem za radu. Zatím jsem na tom stále stejně…vždy jen pár kapek a nic víc..S miminkem zkoušíme klokánkovat /je na neonatologii/, tak snad se tím laktace podpoří…
Ahojky..zkus elektrickou odsavacku a homeopatika Ricinus communis, kojící čaje, benedikt lékařský, pískavice řecké seno a hlavně to přikládání miminka…držím moc palce a i když vím, že lehce se to říká, buď relativně v klidu…jsem taky po císaři a bohužel u mě sehrála velkou roli psychika..ale už je líp, i když nekojím ![]()
@Mandarinka01 jj škoda, že neporadí a nepodpoří
@Anonymní píše:
Zakl.: děkuji všem za radu. Zatím jsem na tom stále stejně…vždy jen pár kapek a nic víc..S miminkem zkoušíme klokánkovat /je na neonatologii/, tak snad se tím laktace podpoří…
Zakladatelko, laktace se dá spustit i tou odsávačkou. Moje laktační poradkyně si stimulovala prsy dokonce před porodem a odsávala snad co hodinku, jen tak na 5-10 minut obě prsa a mléko měla ještě před porodem. Kamarádka ani nerodila a osvojovala si miminko ihned po porodu a odsávačkou si laktaci rozjela (tam to trvalo o něco déle)…takže já doporučuju hodně kojícího čaje, homeopatika můžeš zkust taky a pokud je pár kapek, tak cca. 3 dny opravdu poctivě odsávej jak Ti čas dovolí a co nejvíce zlvádneš v noci, po třech dnech bude mléka, že nebudeš vědět co s ním ![]()
Edit: ale na rozjetí laktace by prso při odsávání nemělo odpočívat déle než 4 hodinky, když už mléko bude, tak na udržení laktace už je to pak je 6 hodin. Pokud je malá třeba v Podolí, tak tam by Ti mohli půjčit odsávačku lepší…já měla Medelu Freestyle - pořád mám a nemohu na ni nechat dopustit, obě prsa najednou atd.
@Anonymní píše:
A tedy pokud bys potřebovala podporu, tak doporučuju laktační poradkyni, není to vyhozený peníz ![]()