Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoooj, vymysleli jsme s kamarádkou (obě máme děti 3,5let), přemýšleli jsme, že by jsme jeli k moři, v pátek večer odjezd, sobota celý den koupání a večer 23h odjezd domů.
Váháme, zda jet sami nebo i s dětmi, samozřejmě bychom rádi s dětma ![]()
Máte někdo zkušenost? Jeli by jsme nejspíš Caorle. Do Chorvatska se jede přeci jen déle.
Prosííííím poraďte. Váháme jen z důvodu, aby děti vydrželi. Přeci jen bez pokoje, vyloženě jen k moři.
Jela bych bez dětí. Dělala jsem v cestovce a je to fakt náročné i pro dospělé - celý den na sluníčku a dvě dlouhé cesty busem.
@Zirafka11 Já si to nějak nedovedu představit ani bez dětí
to byste jeli jak? Vlastní auto, bus?
To je masakr. 20 hodin v buse, pak celý den na sluníčku, pak dalších 20 hodin v buse. Nejela bych s dětmi v žádném případě.
Kamarádka takhle jela s osmiletým. Jeli z jižních Čech a už by to neopakovali.
Byla jsem takhle s ck, ale na celý týden. A poslední den, kdy jsme „neměli“ ubytování byl náročný. Celý den je člověk prakticky bezdomovec. Není žádné zázemí v podobě wc…, sprchy na pláží taky nejsou úplně běžné. A když člověk celou noc stráví v buse, na místo přijede v 7 ráno. Celý den stráví na pláži. Je od písku a soli… a není možnost spechy. A večer znova cesta busem. Ale možná jsem moc citlivá. Záleží na povaze. Někdo je dobrodruch a tohle mu vyhovuje. A děti si užívají natolik vody, že jim tyhle důvody ani nedojdou. Takže pokud máte chuť, vyražte, ale je potřeba zvážit vše.
6h trvá cesta, dámy ![]()
Nemyslím, že musíme být nutně celý den na sluníčku, byla jsem ještě svobodná takhle v Chorvatsku, tenkrát s prvním klukem a bylo to prima.
@Zirafka11 děsně záleží, jak děti obecně zvládají cestování. Máte vyzkoušeno na podobných dobrodružných akcích, třeba kratších trasách? Může to být dost „záhul“, tak abyste věděli, že děti to dají, testovat je na tomhle může být trochu neprozíravý ![]()
@Zirafka11 píše:
Ahoooj, vymysleli jsme s kamarádkou (obě máme děti 3,5let), přemýšleli jsme, že by jsme jeli k moři, v pátek večer odjezd, sobota celý den koupání a večer 23h odjezd domů.
Váháme, zda jet sami nebo i s dětmi, samozřejmě bychom rádi s dětma
Máte někdo zkušenost? Jeli by jsme nejspíš Caorle. Do Chorvatska se jede přeci jen déle.Prosííííím poraďte. Váháme jen z důvodu, aby děti vydrželi. Přeci jen bez pokoje, vyloženě jen k moři.
Nejela bych takto ani bez dětí. Brrr.
Do Caorle jezdíme pravidelně a na jediný den koupání bych rozhodně jela bez dětí - ta cesta za to ani náhodou nestojí. Ostatně bych to nejela ani sama, zas tak úžasné tam to moře není.
@j.a.n.i1 : do Caorle jednodenní koupání organizují i cestovky
Jinak zakladatelko, vim o cestovkach, co organizuji koupání na víkend, tak tam bych možná děti i vzala, na jednodenní fakt ne.
@Zirafka11 píše:
6h trvá cesta, dámy
Nemyslím, že musíme být nutně celý den na sluníčku, byla jsem ještě svobodná takhle v Chorvatsku, tenkrát s prvním klukem a bylo to prima.
Těm 6 hodinám malinko nevěřím…
@Zirafka11 : záleží odkud jedes. Z Prahy je to 700 km a čistě jízda nám trvala 8 hodin. Pokud jsou zácpy, tak to trvá ještě dyl.