Dunajská delta - kdo jste tam byli?

29350
10.5.15 19:34

Dunajská delta - kdo jste tam byli?

Dunajská delta…
Kdo jste byli v deltě Dunaje? Zatím ji znám jen z přírodopisných dokumentů, ale tento kus světa nás uchvátil natolik, že bychom se tam rádi podívali… a nafotili nějaké obrázky, ptactvo… prosím, kdo jste tam byli, napište své dojmy, zážitky a případně poznatky, kam ano, kam ne a tak všechno kolem dokola… díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.5.15 20:41

Já jsem tam byla v srpnu 2012, cestovali jsme celým Rumunskem autem. Delta Dunaje nás trochu zklamala. Nebyla to nejlepší sezona na sledování ptáků, bylo jich tam docela málo. Byli jsme na celodenním výletě na lodi. Možná to bylo tím, že nejsme milovníci ptactva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
10.5.15 20:58

Já tam byla na nějakém prac. meetingu a byl to teda nářez -příroda nádherná, ale Rumuni, služby, přístup šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.5.15 21:14

@Čajová.panenka no tak nějak to plánujeme taky, autem přes hory až dolů k deltě a pak asi do Bulharska k moři a přes hory zase zpátky… teda je to jedna z variant na letošní léto… kde jste v Rumunsku ještě byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.5.15 21:33

@Sofierules tak nás zajímá hlavně ta příroda a tak, takže služby jsou až na druhém místě… rádi bychom asi nějaký ten výlet na lodi a kochat se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 21:37

Projeli jsme toho hodně - nejdříve v Banátu, pak v centrálním Rumunsku v Karpatech, sopky v Buzau, pláže v Constantě a v Bulharsku, Delta Dunaje, na skok v Moldavsku, Baia Mare a přes Ukrajinu a Slovensko jsme dojeli domů. Spali jsme po penzionech nebo hotelech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.5.15 21:44

@Čajová.panenka jak dlouho jste to jeli?
My máme plán zhruba tak nějak začít v Banátu, pak projet Fagaraš a směřovat dolů k té dunajské deltě… a pak Bulharsko… sopky v Buzau musím omrknout, o co jde a kde to je, to mě zaujalo… sever Rumunska jsme projeli předloni, Maramureš, Rodnu a Calimani… tak teď chceme zase jinam… k moři určitě na pár dní, na to se děti těší celou dobu… ubytování jste sháněli až na místě nebo předem? U toho moře bych ocenila nějaký penzion nebo apartmán, jinak je nám to docela jedno, přespíme i v autě, když to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.5.15 21:44

@Regina Hero kdyby tu byl chlap, hodím link. S pubošem a pastorkou to projeli. Puboš v poho, pastorka si nemohla každý den fénovat vlasy. Vím jen, že měli dopředu zamluvené hostely, které občas nevyšly, našli si ubytování v místě, najímali si auto. Jedli hlavně čerstvý sýr od místních farmářů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.5.15 21:47

@blecha72 jooo… na ty sýry se těším, já jsem sýrová, miluju je v jakékoliv podobě (teda kromě tvarůžků a romadúru) :mrgreen:
Máte někde sepsanou nějakou trasu nebo nějaký deník nebo tak něco?
A jak tam jeli, když si najímali auto až v místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.5.15 21:51
@Regina Hero píše:
@blecha72 jooo… na ty sýry se těším, já jsem sýrová, miluju je v jakékoliv podobě (teda kromě tvarůžků a romadúru) :mrgreen:
Máte někde sepsanou nějakou trasu nebo nějaký deník nebo tak něco?
A jak tam jeli, když si najímali auto až v místě?

vlakem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.5.15 21:53

@blecha72 jo, na FIPku, že jo… tak to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.5.15 21:55
@Regina Hero píše:
@blecha72 jo, na FIPku, že jo… tak to jo…

jasné, proto jsem se vdala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 22:07

Jeli jsme tam na 15 dni, začali jsme u Balatonu v Maďarsku asi na 3 dny. Jeli jsme teda sami dva, děti jsme ještě neměli. Ubytování jsem zamlouvala předem na booking.com nebo i na jiných serverech. Denně jsme nikdy neujeli více než 300-400 km. V Rumunsku bývají dost špatné silnice, takže i tak to stačilo. Ty sopky v Buzau jsou zajímavé, nemají to vůbec propagované, vstup zdarma, žádné suvenýry, jenom žebrající děti u silnice. Hodně chudý kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.5.15 22:17

@Čajová.panenka jo, ty špatné silnice jsou velmi častý jev… takový tankodrom… chce to mít to správné auto na ty jejich cesty… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
11.5.15 12:53
@Regina Hero píše:
@Sofierules tak nás zajímá hlavně ta příroda a tak, takže služby jsou až na druhém místě… rádi bychom asi nějaký ten výlet na lodi a kochat se…

jo tak příroda a samotná delta je paráda, jinak např. cesty pekelné -když jsme jeli z letiště do delty, cestou upadly dveře autobusu za jízdy!! apod..fakt jinej svět..já jako někdo z bývalého bloku jsem byla celkem zadaptovaná, moji kolegové např. z Francie nebo USA byli šokovaní:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí