Jednoduchá vš :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1830
21.2.20 22:17

Teď jsem si vzpomněla jak jsem se v mládí kvůli imigračnímu úřadu musela ve Francii přihlásit na vysokou. Jediný obor, kde brali každého bylo studium mayského jazyka. Byla jsem tam asi 3 x. Hrozně těžký jazyk. :) Na té samé univerzitě se vyučuje i čeština, ale to mi bylo trochu blbý. I když bych to teda potřebovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.2.20 22:25
@Russet píše:
Je 30 let po revoluci. Zakladatelka ani nebyla na světě. Prostě je vyčůraná.

Celá společnost je tak nastavená. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
21.2.20 22:54
@Anonymní píše:
Oživuji. Dokončuju Mgr a plánuji se ještě zapsat na nějaké denní studium - jen formálně, studovat už nechci, chodím do práce, ale chci být vedená jako student, kdyz ještě můžu. Má někdo tip na VŠ, kde jsou přijímačky spíš „formalita“ a budu mít rok status studenta, nez me vyrazí, ze tam nechodím? Prosím anonym, nechci byt lynčována veřejně :D

Tak to je fakt hnus…využívat pouze výhody studenta a setrvat než tě vyrazej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
22.2.20 11:58
@Bábrdl píše:
Je to nespolehlivost (vyčuranost), která pak dopadá na systém a mění ho ve složitější s min přátelský.

Není možné mi sick days, protože hloupý, kdo by jich nevyužil pro večírky a zábavu. Takže všichni pak musíme sedět jak trubky v čekárně u doktora kvůli každé kravine a nebo si brát dovolenou.

Neustále podvody s dávkami na kde co (hloupý, kdo by si nevzal) způsobuji, že v dobe, kdy je někdo potřebuje, je extrémně lustrován, včetně vyslechu sousedů, dostavá stravenky místo peněz.

Atd. Atd. Atd.

:zed:

Souhlas. A myslím, že tohle je i částečná příčina toho že upadají učiliště, a bakalářský titul se začíná stávat minimem jako byla dřív maturita.. Prostě všichni musí mít VŠ a jdou na jakkýkoliv obor který je ani nezajímá a od začátku vědí, že to dělat nebudou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.20 12:48

Zakladatelko a jaký obor teď doděláváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
22.2.20 13:54

To bych si ale zjistila, jaké jsou poplatky za studium. Za mých časů, což už teda je 10 let, se platilo delší a taky tzv. další studium. Už to přesně nevím, ale myslím, že pokud se škola nedokončila, pricetly se semestry k tomu již absolvovanemu a pokud to překročilo 6 let, platilo se. Tak si zjisti, jestli to nebudeš mít dražší než ten statut studenta.

Ale třeba už to zrušili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
22.2.20 14:03

Nejlehčí vš je samozřejmě pajdák
neříkám, že jsem se učit nemusela (hlavně do psychologie, sociologie, vývojové psychologie), ale byla to pohodaáááááá proti právům, tam jsem z každých zkoušek blila a byla šťastná za dvojku (asi2× i za trojku :mrgreen: )
to jsem ukončila Bc. a šla si dodělat Mgr. na pajdák a tam jsme byli všichni z práv jako Alenka v říši divů, protože to byl úplně jiný systém, jiné nároky, jiný objem učiva, žádné šprtání nazpaměť (úplně),možnost diskuse, názorových výměn..

výšky jako práva, medina a veterina jsou masakr, technické obory taktéž
takže co logicky zbývá? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.2.20 14:11
@Lucy75 píše:
neříkám, že jsem se učit nemusela (hlavně do psychologie, sociologie, vývojové psychologie), ale byla to pohodaáááááá proti právům, tam jsem z každých zkoušek blila a byla šťastná za dvojku (asi2× i za trojku :mrgreen: )
to jsem ukončila Bc. a šla si dodělat Mgr. na pajdák a tam jsme byli všichni z práv jako Alenka v říši divů, protože to byl úplně jiný systém, jiné nároky, jiný objem učiva, žádné šprtání nazpaměť (úplně),možnost diskuse, názorových výměn..výšky jako práva, medina a veterina jsou masakr, technické obory taktéž
takže co logicky zbývá? :mrgreen:

Jaký obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
22.2.20 14:14

Samozřejmě co nejlehčí :mrgreen: třeba sociální pedagogika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
22.2.20 17:02

@Lucy75 Nedávala bych pajdák jako vzor nejjednodušší VŠ. Mám srovnání - vš ekonomická a - pedagogická - český jazyk v kombinaci s přírodopisem. Můžu říct, zlatá ekonomka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
22.2.20 18:13

@zelená7 vidíš, a já mám osobní zkušenost přesně opačnou.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
22.2.20 19:37
@Lucy75 píše:
to jsem ukončila Bc. a šla si dodělat Mgr. na pajdák a tam jsme byli všichni z práv jako Alenka v říši divů, protože to byl úplně jiný systém, jiné nároky, jiný objem učiva, žádné šprtání nazpaměť (úplně),možnost diskuse, názorových výměn..

To jsi dělala po bakaláři z práv návazného magistra na pedagogice bez bakaláře na peďáku? To jsem překvapená, myslela jsem, že musíš mít bc z peďáku. Musela jsi dodělávat nějaké předměty z bakaláře? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
22.2.20 19:41

@meduzza ano, jeden ročník byl „rozdílový“
dodělali jsme pedagogické předměty
a pak už za další dva roky Mgr… bylo to na MU, ale je to už skoro 20 let ;)
bakalářku i diplomku jsem odevzdávala ještě na disketě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
22.2.20 19:43
@Lucy75 píše:
bakalářku i diplomku jsem odevzdávala ještě na disketě :mrgreen: :mrgreen:

jaky obor jsi na pajdaku studovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.2.20 19:44
@Lucy75 píše:
bakalářku i diplomku jsem odevzdávala ještě na disketě :mrgreen: :mrgreen:

Tím jsi měla začít. Bylo mi to divné, protože dneska už jen na specku se dostat je hodně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze