Jednoduchá vš :-)

153
13.7.16 17:54

jednoduchá vš :-)

Trochu konfliktní téma, chápu že každý má svoji alma mater za „tu nejsložitější“ ;)
Ale zkusím to. V září maturuji (první pokus, ne že bych něco nedal v květnu), a potřebuji VŠ - řekněme že kvůli práci, ale jde v podstatě o „formální“ problém - mít komplet VŠ (čili v magisterském stupni) a je mi (i s ohledem na budoucí kariéru, mám vlastní firmu, takže zaměstnání v tom oboru hledat nebudu) fakt jedno, co to bude za školu.

Některé VŠ (konkrétně VŠPP, dříve VŠMIEP a VŠEM) nabízí možnost spojit si více semestrů (prostě zapsat zkoušky z dalšího) a tím studium zkrátit - což je pro mě velké plus, na druhou stranu mnohem větší plus je reálná šance na dokončení té VŠ. Z toho důvodu jsem vyřadil VŠPP - mají povinné dva cizí jazyky, což je pro mě problém.

Dále mám ve výběru UJAK - což vnímám jako školu s mizernou reputací, která má obory kde není ani matika a angličtina (což je samozřejmě lukrativní samo o sobě ;-) ).

Nejde mi o cenu studia, potřebuji dálkově, a potřebuji to dodělat co nejdřív. To přiznávám otevřeně :-)

Pokud máte někdo (relativně aktuální) zkušenosti, budu za ně moc rád :-)
Z vlastní zkušenosti už vidím, že „všechno je špatně“ jsem už četl snad o všech školách, tak proto se ptám na (hlavně aktuální) zkušenosti…

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7212
13.7.16 18:00

Hele kratší dobu studia můžeš mít kdekoliv, i na běžné VŠ, třeba Masárna se dá udělat Bc. za dva roky. Prostě si dáš předměty na jeden ročník z ročníků dvou a pokud tam není větší kolize tak v pohodě. Takže teoreticky to jde všude.

Jinak osobně doporučuji pedagogiku - nějakou lehkou, třeba výchovu ke zdraví a k tomu třeba křesťanskou výchovu, to je fakt easy obor, málo uchazečů takže se dostane každý a při základní inteligenci to dáš v pohodě. Angličtina sice na většině VŠ je, ale je to fakt jednoduché a budou ti stačit znalosti ze SŠ, jenom nabalíš pár slovíček.

Pokud nejsi finančně omezená, tak určitě nějakou soukromou, tam se dá pak zaplatit všelicos :D To jsou třeba ekonomky a to by jsi mohla aspoň částečně uplatnit při vedení firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.16 18:03

Největší stížnosti na jednoduchost školy, až ke znudění a odchodu z ní, jsem slýchala na zemědělku. V poslední době mi říkalo několik studentek, že to bylo tak jednoduché, že odtamtud kvůli tomu odešly, tak se to asi nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.7.16 18:04

Ja koukam vicemene jen po soukromych - statni totiz neberou s maturitou v zari tyz rok, a tim padem bych ztratil stejne ten rok casu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
13.7.16 18:05
@Swami Harashimi píše:
Největší stížnosti na jednoduchost školy, až ke znudění a odchodu z ní, jsem slýchala na zemědělku. V poslední době mi říkalo několik studentek, že to bylo tak jednoduché, že odtamtud kvůli tomu odešly, tak se to asi nezměnilo.

Das prosim tip na konkretni skolu? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.16 18:09

@agulka ČZU Praha, ale na obory se musím těch děvčat zeptat, to přesně nevím, co tam konkrétně studovaly.

Příspěvek upraven 13.07.16 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
13.7.16 18:09
@tygrik89 píše:
Ja koukam vicemene jen po soukromych - statni totiz neberou s maturitou v zari tyz rok, a tim padem bych ztratil stejne ten rok casu…

To je blbost, zrovna Masárna bere i zářijové maturanty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
13.7.16 18:40

Známá dělala UJAK a prošla v pohodě. Před tím byla rok na UK na pajďaku a byla odejita. UJAK už sice nikdo vážně nebere, ale to je jedno když ti jde jen o titul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.7.16 18:56

Aha, mel jsem za to, ze berou jen soukrome v zari - masarnu mam „trochu“ z ruky (tak 300km), ale ted koukam, ze druhe kolo na UJEP na pedagogiku je do 15.8., otazka je, do kdy chteji to maturitni vysvedceni… a jestli teda maji nejake, doatatecne hloupe obory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.7.16 18:57
@Swami Harashimi píše:
@agulka VŠZ Praha, ale na obory se musím těch děvčat zeptat, to přesně nevím, co tam konkrétně studovaly.

To bych taky poprosil, treba na neco taky berou v zari… diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
13.7.16 19:00

UJAK je v pohodě. Jako zadarmo to není, naučit se na zkoušky a psát různé ročníkovky budeš muset, ale když tam budeš mít někoho v ročníku, kdo ti bude dávat zápisky a důležité informace, tak tam ani nemusíš moc chodit. Já si to tedy odseděla, protože jsem poctivka, ale některé spolužáky jsem tam moc neviděla.
Na státnice se naučit musíš a napsat diplomku také.
Mám 3roky na státní VŠ (Bc.) a 2roky soukromou (Mgr.) a jako každé má svoje no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.16 19:06

Už jsem poslala holkám maily, dám vědět, až odpoví. Jinak tady píšou, že stále přijímají přihlášky na některé obory, tak jukněte, co tam ještě mají http://studuj.czu.cz/
a študáci se na fb scházejí zde, tak je možno se tam poptat https://www.facebook.com/…91650370814/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.7.16 19:27

To, ze jeste berou prihlasky, podle me neznamena, ze berou maturitu v zari, tj. Ze pockaji na MV nekdy do 15.9. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
13.7.16 19:28

@tygrik89 Stačí to maturitní vys. doložit až ho budeš mít ;) VŠ stejně nezačíná prvního září a i kdyby tam hodně studentů nastupuje později, prostě to fakt stačí i v září ;) Takže se neboj koukat i na státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
13.7.16 19:30
@tygrik89 píše:
To bych taky poprosil, treba na neco taky berou v zari… diky.

Za mě brala v září i ČVUT, ale to je trochu mimo požadavky :-D. Nicméně určitě bude více takových státních (viz Masarykova)
EDIT: i se zářijovou maturitou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko