Jednoduchá vš :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41287
23.2.22 18:02
@listento píše:
Tak pohoda mi to nepřijde - zrovna u práv je nezbytnost praxe při studiu, ideálně i výjezdy (ze kterých se prakticky nic neuznává) - pokud člověk nechce smrdět ve veřejné správě, nebo to nestuduje jen pro titul. :nevim: A dneska se většina studentů snaží vyjet za studium ideálně dvakrát, jinak to je na profesním životopise mínus a taky to studium prostě není ono, praxe taky od třeťáku celkem standard - jinak snad ani nejde o studiu práv hovořit, a pak to i často vyjde na delší dobu… Ale zvládnout studium práv za 4 roky s dětmi, výjezdy, praxí - to teda klobouček, to jsi skoro superžena. :) Ale jestli jsi to studium prodřepěla jen v ČR, bez nějakých dlouhodobějších praxí, tak jsi to hooodne ošulila, a rozhodně bych to nedávala jako příklad hodný následování. ;)

Tak ta praxe je povinná až ke konci školy a zcela běžně ji studenti plní jeden den v týdnu a na žádný výjezd nemusí :think: zrovna teda ty práva, se díky rozvrhu dají skvěle kombinovat s čímkoli jiným -) brigádou, druhou VŠ, další praxí. Takže proč by to nemohla dotyčná stihnout za 4 roky, když se v tom volném čase věnuje o to víc studiu? pokud je studijní typ a baví ji to, může to v pohodě zvládnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
23.2.22 18:36
@listento píše:
Tak pohoda mi to nepřijde - zrovna u práv je nezbytnost praxe při studiu, ideálně i výjezdy (ze kterých se prakticky nic neuznává) - pokud člověk nechce smrdět ve veřejné správě, nebo to nestuduje jen pro titul. :nevim: A dneska se většina studentů snaží vyjet za studium ideálně dvakrát, jinak to je na profesním životopise mínus a taky to studium prostě není ono, praxe taky od třeťáku celkem standard - jinak snad ani nejde o studiu práv hovořit, a pak to i často vyjde na delší dobu… Ale zvládnout studium práv za 4 roky s dětmi, výjezdy, praxí - to teda klobouček, to jsi skoro superžena. :) Ale jestli jsi to studium prodřepěla jen v ČR, bez nějakých dlouhodobějších praxí, tak jsi to hooodne ošulila, a rozhodně bych to nedávala jako příklad hodný následování. ;)

Praxe je až od 4.semestru a celkem je nutný 4× týden praxe - povinná praxe se dá zvládnout za 2 semestry. Co se týče výjezdů - s rodinou samozřejmě nikam na Erasmus nemůžu a upřímně - zdaleka to není koncipované tak, že může vyjet každý - je výběrové řízení a nedostane se tam ani zdaleka každý kdo chce, natož aby mohl jet opravdu každý. Upřímně je nás v ročníku 500 a vím jen o pár studentech, kteří byli na Erasmu nebo se chtějí hlásit, je to spíš výjimka. Mimochodem - jeden z důvodů, proč chci statnicovat dřív je to, že zbývající čas na mateřské můžu věnovat právě té praxi, než se budu mít možnost naplno vrátit do práce. Nehledě na to, že opravdu školu nešulím - učím se poctivě, často ze zkoušek odcházím s pochvalou. Jak říkám, je to pro mě koníček, baví mě to. Teď ještě nezačal semestr a já už mám hotovou polovinu náhradního plnění a připravené všechny materiály na celý semestr. Takže pokud se tomu člověk věnuje takto nad obvyklý standard, může vystudovat i práva dřív, aniž by něco šidil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.10.23 18:23

@Swami Harashimi Tak já jsem tam v 2018 šla na kynologii, což má podobnou osnovu a lehké to teda nebylo. Do druháku šlo z 200 studentů asi jen 10. Většinu sejmula chemie a těžká genetika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze