Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
S jakou značkou plenek jste spokojené, kolik koupit do zásoby pro novorozené dítě - vzít od každého jeden balík? potřebovala bych přesný název plenek které a kde kupujete
Kup jeden balik jednicek, mozna dvoje dvojky a pak podle situace. Me dity rychle rostlo a byli jsme na trojkach za chvilku. Jiny deti jsou mensi. Taky je dobre zkusit ktere plenky budou vyhovovat tobe a diteti.
U novorozence jsem začínala s plenkami Pampers premium care. Po čase když bylo jasné, že malá není na nic alergická, ani nijak citlivější na pokožku, přešly jsme k jiným Pampers (levnější varianta, zelená nebo oranžová) a jsem spokojená. Jednou jsme zkoušeli i Tesco plenky a byl to děs, moc to nesaje, takže v tom měla zadeček navlhlý a začal se jí opruzovat.
@veronikakacerovska To, že někomu nějaké pleny sedí neznamená, že budou sedět i tvému dítku, takže já bych žádné zásoby nekupovala… tak jeden balík do porodnice a něco domů…
Na novorozeně jsem měla Bella happy 1- stačili mi 2 balíky, jeden do porodnice, jeden domů, pak jsem už kupovala dvojky a to Pampers Sleep and Play, no a od cca 3. měsíce jsme používali trojky a ty kupuju jen ty levné v Albertu, ted se jmenují Basic a jsem spokojená. Ale musíš vyzkoušet sama, ne každému mimču sedí všechny pleny, já třeba nebyla vůbec spokojena s Huggies, protékaly a barvily mi oblečení.
@veronikakacerovska ono taky záleží kolik do nich chceš investovat. Já jsem na novorozeně teď kupovala biodegradabilní od kikko. Zatím 3 balíky po 40 ks. To bude tak na prvních 14 dní a pak uvidím
Ahoj, ja mela dva baliky jednicek a dva dvojek pampers premium care a od trojek používám zeleny pampers AB, meli jsme i jedny hugies trojkovy a dobry, akorat se mi zdaj menší ![]()
@veronikakacerovska kolik lidí, tolik chutí, myslím že z téhle diskuze moudrá nebudeš stejně. Mě vyhovujou naopak novorozenecké Huggies hrozně moc, jsou s biobavlnou a mé dceři vůbec neprotékají, spinká prakticky celou noc (já přes den látkuju, takže jednorázovky jen v noci) a ta plenka nikdy neprotekla. Měla jsem je i u syna. A někdo jiný Ti řekne, že protékají, že jsou tvrdé a nepříjemné. Pro mě jsou fajn a třeba Pampers Premium Care mi sympatické vůbec nejsou, smrdí chemií a vůbec
V porodnici jsme měli Bella Happy, nijak odvařená jsem z nich nebyla. Zásoby si nedělej, kup balík jedniček a dál uvidíš.
Taky bych nekupovala žádné dvojky. To mi připadá zbytečné a pokud daná značka nebude sedět, tak je akorát vyhodíš ![]()
Si nepamatuju, že by mi dítě z jedniček vyrostlo tak rychle, že bych nestihla koupit dvojky
Koupila bych jeden balík jedné značk, y druhý druhé a víc nekupovala. Třeba bude mimčo větší, tak budete kupovat rovnou dvojky. Jinak neboj, dopotřebovat se dají i takové, co ti moc nevyhovují - kup menší balení, raději.
Já mít druhé mimi, kupovala bych už výhradně jenom Babylove nebo bílé Pampers. ![]()
Kazdemu miminku sedne neco jineho. Ja bych nejrve vyzkousela pampers premium care nebo bella happy. Samozřejmě že tu nejmenší velikost. A pokud plenky nesednou. Vyzkoušís jiné. ![]()
Já měla balík Pamper premium (bílé) a balík Bella Happy. Ty Belly za mě nic moc, Pampers byli lepší. A pak jsem dokupovala až byli potřeba. Nedělám moc velké zásoby.
Pro novorozeně bych si velké zásoby nekupovala, uvidíš jak ti poroste. Pokud jde o značky tak pro novorozeně jsem byla nejvís spokojená s Bella Happy, jednak jsou takové pevnější a drží krásně nožičky od sebe, pak mají i výřez na pupík a sají taky dostatečně. Hlavně novorozeně pořád kadí, tekže u nás neexistovalo, že by mělo pročůranou plenku, protože vždy po cca 3 hodinách byla po…
Od dvojek jsem přešla na Pampers, buď Pemium Care nebo Activ Baby…
Jak už tu holkypsali, musíš zkoušet. Já první dítě jedině na pamperskách, druhá holka, je měla akorát 1,2 a 3, jenomže je cvalda, takže jsme zkoušeli a zkoušíme stále, takže si žádný zásoby nedělám, jinak u kluka jsem před porodem udělala takový zásoby, že jsme další kupovali až na roce. Ale trefila jsem to dobře, vše se spotřebovalo, nic nevyhodilo. Za mě raději větší plínu a víc stáhnout, než menší. Jinak u dcery jsem spokojená s babylove z DM, Magic ty kupuju na mall a zkusila jsem i tesco zelený a i plenky z Lidlu. Jinak cena teda u všek skoro stejná jak pampers, ale to už se bavím o čísle 5.
Já začínala s pampers premium care (v. newborm),pak jsem začala kupovat huggies a ty nám vydržely až do roka, byla jsem s nima fakt spokojená..teď ale kupuju pampers sleep and play ![]()