Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,
zkouším, zda je ve Strakonicích či okolí nějaká maminka/těhulka, která látkuje nebo se látkovat chystá?
Ahoj, já se chystám u druhého na částečné.
Přes noc papírovky, přes den látka.
Ahojky holky,
tak to jsem ráda, že jste se takto rychle ozvali
. Ani jsem to nečekala
. A odkud jste?
Myslela jsem, že bychom mohli tady mít takovou skupinku, kde si třeba budeme radit co a jak s plenami, které jsou dobré a tak. Popřípadě si nějaké třeba prodat nebo tak
.
Na mě okolí valí oči, že chci látkovat, tak se o tom už ani nikde nezmiňuji, jen když se někdo zeptá
.
Malej se má narodit začátkem května a chci látkovat plně. Nějak se mi ty jednorázovky „nelíbí“.
No, já když si to spočtu, tak se mi to vyplatí začít i od druhýho.
Papírovky jdou stále nahoru a nebudu tu jmenovat ostatní jejich nevýhody, to známe.
My s prvním chodíme do Berušky a nikdo se na nás divně nedívá.
Já jsem tak krapet „jiná“ ve víc věcech.
Dokonce jsem si tam v bazárku koupila moc pěkný svrchní kalhotky za pár kaček, takže se tam také najdou látkovací mamči. ![]()
A pro jaký pleny jste se rozhodly?
Já to nakonec vemu na klasický čtverce a separačky.
Příští týden to hodlám vyprat a připravit.
Ještě udělám prací mýdlo a můžu začít.
@PeBa Také jsem si říkala, ža pak budeme do Berušky občas chodit
.
Prosím Tě napsala bys, jak si děláš to domácí mýdlo? a nějaké info o něm? jak dlouho vydrží, jak se má skladovat, dávkovat, atp…
Já jsem nakoupila 40ks čtevrců a 30 jich mám starších po bráchovi. Nějaké svrchní kalhotky a nějaké ty kalhotkové pleny. Tak uvidím, co nám bude vyhovovat, ale upřednostňuji ty čtverce - dá se to poskládat tak, jak člověk/mimi potřebuje
. Separačky také budu používat, to je jasné
.
Nevíte, jaké a kde se tady dají koupit? takové ty, co se dají pak spláchnout do záchodu?
Fakt už se na mimi i na to látkování těším
.
Tak já bydlím u Protivína a látkuji svého posledního syna od narození. Mám kalhotky od baby lucy z bambusu https://www.google.cz/search?…
@Petulkaan separačky na vaječinu jsou nejlepší celulózové (konkrétně super je značka Popolini), na tuhé bobky pak viskoza nebo z kukuřičného škrobu. Ve ST se asi koupit nedají (nevím zda by je objednali ve Človíčkovi, tam jsem nějaké látkovky zahlédla, tak možná ano), ale určitě, pokud si uděláte někdy výlet do ČB, tak je mají na rohu Palackého náměstí a Otakarovy ulice v dětském obchodě Eshop-baby. No a jinak prostě na netu kdekoli…Veselé pleny, Ekopleny…a další.
co vím, tak separačky jsem viděla v prodejně zdravotnických potřeb ve Hvězdě
určitě vzít bělené kyslíkem nééé chlorem ![]()
tady popisuje výrobu slizu pěkně Haninac
já dělám z poloviční dávky
https://www.emimino.cz/…rankovani/8/?…
Ahoj holky, díky za rady se separačkama
.
Zeptám se trochu mimi - nevíte, kde v ST sehnat korálky? Nejlépe asi dřevěné.. ![]()
@PeBa @Petulkaan děvčata úplně trapně z jiného soudku…kam chodíte ke kadeřnici? potřebuju nějakou šikovnou, co mi trošku opraví vlasy, barvím se už leta doma a je to znát, navíc ty dvě těhotenství/porody a potřebuju to i trochu přistřihnout. Díky a omlouvám se za OT.
korálky nevím a dřevěný už vůbec ne ![]()
ale na velkém náměstí je nějaký bižu
, tam by možná mohli něco mít
je to naproti foťákovi - je tam oční svět, zlatnictví a pak to bižu směrem jako ke křižovatce
tak když už, tak jdu do Kochanky do učňovskýho kadeřnictví
ceny fakt nizoučký, holky se ti věnujou, příjemný, mají fajn šikovnou mistrovou
Ahoj holky
,
@elanaa Já jezdím do Vodňan k jedné šikovné paní. Je to fakt kouzelnice, ale pod 700,– barvení a stříhání nebude a ještě cesta.. ale stojí to za to…já tam chodím jen výjimečně - moc na to udržování vlasů bohužel nejsem
.. naposledy jsem tam byla v srpnu
.. co jsem těhu tak nějak nemám potřebu.. kdyby jsi chtěla kontakt, stačí říct..
@PeBa Tak korálky už mám
..děkuji za rady
…
@PeBa @Petulkaan díky moc ![]()
tak já něco vymyslím, Vodňany jsou fakt z ruky (hlavně já teď vůbec neřídím a aby mě tam někdo vezl, to je blbý) a o tom učňovským pouvažuju.
dík. S korálkama taky neporadím ![]()
Hlásím, že korálky jsem viděla v Prioru, kdyby někdo ještě sháněl ![]()