Přechod na látkové z jednorázovek, finance

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
8.3.14 11:35

Přechod na látkové

Ahoj maminky, potřebovala bych poradit. Vážně uvažuju na přechod z jednorázovek na látkové pleny. Vyplatí se to ještě v 6.měsících finančně. A mohly byste mi poradit kolik bych potřebovala jak to vychází :? A vše kolem toho :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
8.3.14 11:47

Vyplatí, zvláště pokud plánujete další dítě/děti.
Já jsem přecházela v 10m prvního syna.

Do začátku bych doporučila koupit 2× PUL svrchní kalhotky, klidně i z druhé ruky. Jsou jednoduché na údržbu. Dobré jsou Thirsties, já mám ráda i české HAipa daipa.

TAky separačky, ty se davájí až nahoru mezi zadeček a plenku. Počůrané se perou, pokajděné putují i s bobkem do WC.
 http://pleny.heureka.cz/…icce-100-ks/

Ještě snappi sponku a máš pro začátek všechno.
 http://www.vbavlnce.cz/…-sponka.html

čtvercové plenky poskládej na sklad na draka
http://www.mamaja.cz/…lad-na-draka

dovnitř dej ještě jednu čtvercovku složenou na obdélník, separačku a hotovo.

Tohle ti pro začátek stačí, pokud tě to chytne, je možné si to zjednodušit kalhotkováma plenkama a pod.

Jo a ještě to bude chtít nějaký koš/kýbl s víkem na skladování plínek před praním.

Příspěvek upraven 08.03.14 v 11:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
8.3.14 11:51

@dank1 Myslím, že na jedno dítě už se to moc nevyplatí. I když hodně záleží na tom, jakými plenkami chceš látkovat… Zkus pohledat po netu, způsobů je hodně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
8.3.14 11:53

Než jsem se odhodlala u prvního, tak mu bylo pět měsíců..šla jsem do toho. Teď v tom je od začátku druhé. Pro mě se to vyplatilo určitě, většinu plen jsem si našila..takže pokud jsi aspoň trochu kamarádka se strojem nebo někdo v rodině, směle do toho.
Nákupy plen nevím, koupila jsem jen jednou, abych měla nějaký origoš v ruce a byla na ně akce na Máma a já :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.3.14 11:57

Stačí 20 obyč látkovek,10 Kikko plen a dvoje dobrý svrchní kalhotky. Jakmile dítko začne sedět, tak přidat i nočník, zkoušet, nechat zvykat, kolem 15 ti měsíců budeš potřebovat jen plíny na noc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
8.3.14 12:05

Podle mě se to vyplatí, přešla jsem na látkovky s dvojkama. Záleží ale na tom jaký chceš používat, jestly ty moderní kalhotkový plenky, nebo moderní vlkládačky a nebo klasický čtvercový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.3.14 12:07

@Novire má půlroční dítě, dáváš rady a tipy na novoše :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.3.14 12:12
@berry4 píše:
@Novire má půlroční dítě, dáváš rady a tipy na novoše :roll:

Já mám 11m dítě a postupuju stejně, jen místo obdélníku dovnitř „draka“ jsem si našila vkládačky z bambusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.3.14 12:20

@Pipet v půlroce se mi už dávno děcka batolily po dekách a potřebovaly odraz. To teda nejlépe bez plín :lol:
Každopádně já osobně jsem je už jak vánočky nebalila, stačily 2 slabý plíny, nebo jedna Kikko, dobrý svrchní kalhotky, co nepustí bokem a bylo vystaráno ;)
Obávám se, že dítě, co je zvyklé na papír by tohle balení už psychicky nezvládlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
8.3.14 12:26
@berry4 píše:
@Novire má půlroční dítě, dáváš rady a tipy na novoše :roll:

Nedávám rady na jen novoše. Tenhle systém funguje i u dvouleťáků.

Jen záleží, jak často přebaluješ a jak moc máš učůrané dítě.

A děti to zvládnou, neměj strach - viz. výše, první byl v jednorázovkách 10 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
8.3.14 13:37

Taky doporučuji hlavně kvalitní PUL - u nás teda zvítězil bamboolik, do toho dávám bavlněný čtverec narovno, za sebe doporučuji libštátské extra kvalitu, ne ty levné. Na noc noční kalhotovku bamboolik, do toho vkládačku a vlňáky. Výbava mne stála kolem 7000, ale vyplatí se, plánujeme další děti. Já mám nejradši klasické čtverce, měla jsem i bambusové pleny od bamboolika, ale věčně mi stál v bytě sušák a neměla jsem volno v pračce na další oblečení, jak jsem furt prala ten bambooli, schnul mi i tři dny a do té doby se nasbíraly další pleny. Čtverce schnou půl dne a mám jich 60, takže neperu tak často :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
11.3.14 12:52

@Novire nesouhlasím. Já látkuju jen napůl, na spinkání a procházky mám jednorázovky. Luki nesnáší např. Bambooliky. Všude se na ně pěje chvála a já doufám, že až bude trochu větší, tak to pro něj nebude takový problém. Ale byť tato SIO plena nedělá objemný balík, stejně se to nedá srovnat s jednorázovkou. Látkové pleny ho tlačí na zádech (případně bříšku, pokud pase koníky). To se u jednorázovky prostě nestane. Takže to zatím řeším čtverci se snapkou (mám kikko bavlněné i bambusové a jsou jednoznačně nejlepší ze všech čtvercovek, co jsme posbírali po rodině). Vadí mu totiž i svrchňáky na čtverci (zkoušela jsem různé). Taky mu vadí suché zipy, jsou tvrdé a velké na tak malé bříško. Tlačí ho patentky uvnitř SIO pleny, když neleží na měkké podložce. Problém nemá snad jedině s AIO plenou Merinostar, ta je fakt úžasná. Škoda, že už skončili. Nádherně mu padne i kalhotková z šijemdětem, ale zase… prostě na těch zádíčkách je to docela tlustý lem na tak malé tělíčko, zvlášť na tvrdé podložce (i na pěnovém puzzle z toho nemá radost).
Mám obrovskou látkovou výbavu a dost mě to mrzí. Co se dá dělat no.

K látkovám jednoznačně doporučuju sušičku. Pleny jsou z ní krásně měkké. Látkování např. konopných plen bez sušičky musí být pro děcko utrpení. Ty totiž fakt hrozně tvrdnou a zmačkat je v ruce až tak nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
24.3.14 15:43

Ahoj holky, ve středu 26.3. ve 14.00 na Praze 6 plánuju uspořádat setkání a posezení s povídáním o látkových plínkách. Budu mít i různé značky a druhy na prohlédnutí, osahání… Na co myslet při sestavování výbavičky, kolik čeho koupit do začátku… Vždycky jsem chtěla podobné setkání uskutečnit, ted se snad zadaří, tak se moc těším… Pokud byste chtěly dorazit, dejte vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí