Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminky,
kojím svého 9tydenniho syna, prospívá bez problémů, občas bojujeme s prdiky, ale nic vážného. Prostě standardní 2mesicni miminko ![]()
Dneska jsem zjistila, že budu potřebovat v úterý na půl dne odjet. S hlídáním není problém, tatínek je šikovný. Jen to vyjde na 3 kojení, včetně večerního. A já nezvládnu tolik odstrikat, aby kluci měli dostatek.
Proto se ptám - co se stane, když třeba 1 z těch 3 kojení dáme UM místo MM?
Děkuji zkušenějším za rady ![]()
No určitě bych zkusila dopředu jestli ti um bude vůbec pít a jestli vůbec vezme flašku
@ka2ka píše:
No určitě bych zkusila dopředu jestli ti um bude vůbec pít a jestli vůbec vezme flašku
Aha, dobře, děkuji moc - to mě nenapadlo
Vyzkouším dneska večer.
Řeším spíš, jestli mu to nějak nerozhodi zažívání? Když je zvyklý na MM a teď mu dáme UM…
@usmevava_mami to by nebyl až takový problém, Stejně mu tu flašku dáš i se svým MM, tak jedno UM mu nijak neuškodí, ale vyzkoušej, jestli si to z té flašky vůbec vezme.
Já měla u obou kojených dětí problém, že naprosto odmítaly flašku. Radši by se uřvaly, než by se z ní napily.
Jinak bych se umělého mléka nebála.
@ivašot. píše:
Já měla u obou kojených dětí problém, že naprosto odmítaly flašku. Radši by se uřvaly, než by se z ní napily.
Fuuuu, tak to jsem zvědavá, jak se s tím poperem. Ale kojím přes kloboučky, tak si říkám, že by to snad pro něj nemusela být taková změna…
Presne, aby mimco vubec vzalo flasku. My to trenovali skoro tri mesice ![]()
A nemuzes odstrikat postupne a dat to do mrazaku? Do utery casu dost. Kluci si kdyz tak poradi - strikacka treba.
Zkus to… mně se kluk při kojení napil z láhve jednou. Myslela jsem, že mám vyhráno a když odejdu, tak se z flašk napije. Chyba a radši chlapovi řval, než aby se napil.
Pokud prcek nevezme flašku, další alternativa je nakrmit ho stříkačkou, a mléko nechat stékat nejlépe po prstě.
Pokud malý dostane UM jednou za delší čas, vadit by to nemělo.
Dámy, moc vám všem děkuji za informace.
Odstrikavat se snažím, ale mezi kojeními se mi podaří odstrikat max 20 ml, nevím, kde je problém ![]()
Dneska večer zkusíme lahvičku poprvé a uvidíme, snad to půjde.
Myslíte, že mám nechat rovnou krmit taťku, aby malý viděl, že nejenom máma dává mléko? ![]()
@usmevava_mami píše:
Dámy, moc vám všem děkuji za informace.Odstrikavat se snažím, ale mezi kojeními se mi podaří odstrikat max 20 ml, nevím, kde je problém
Dneska večer zkusíme lahvičku poprvé a uvidíme, snad to půjde.
Myslíte, že mám nechat rovnou krmit taťku, aby malý viděl, že nejenom máma dává mléko?
problém v tom nehledej. Při sání kojenec automaticky dráždí bradavku k vypuzování mléka, při odstříkávání se nic takového neděje. Takže to cedíš tak nějak mechanicky. Já mám odkojeno roky, ale odstříkávání mi nikdy nešlo.
Nechala bych tatínka, at si to vyzkouší a natrénuje techniku.
Jste všechny opravdu moc hodne, děkuji za cenné rady!
A taky si vážím toho, že mě tu nikdo neodsuzuje, že si dovolím od prcka odjet (s čímž už jsem se setkala dnes ráno naživo)…
Zkusila bych tu stříkačku, já takto dokrmovala dceru. At potom nezleniví a nebude pak chtít sát z prsa. Ze stříkačky musí sát.
Nebo kdyby nesla flaska ani strikacka, tak my jednou dali 60ml po lzickach..bylo to trochu zdlouhavy, ale najedla se. Ze strikacky se davila, ona je fajn spis pro mensi miminka ![]()
Urcite mu jednorazove UM neuskodi. Za me doporucuji Hipp combiotic, je lehce stravitelny. A s tou lahvickou by to chtelo nejakou co vypada jako bradavka - Avent nebo Tommy.